Да догониш влака: Бърз влак отпътува без началника си!?

Г-жа Димитрова пък догони композицията с кола
Обновена: 13 окт 2017 10:18 | 13 окт 2017 10:10, Боряна Павлова
9
Да догониш влака: Бърз влак отпътува без началника си!?

Абсурдна ситуация се разигра в бързия влак от Бургас за София. Композицията отпътува от гара Вакарел без началника си и се наложи отговорникът да го гони с лека кола.
 
След като се разбрало, че шефката г-жа Димитрова я няма, бързият влак спял да я изчака на гара Елин Пелин и закъснял от разписанието. Случаят се разиграл с нощния влак в сряда, пише "Дарик" и "Offnews".
 
Случаят е абсурден, тъй като показва серия от грешки, които би трябвало да са невъзможни според професионалните стандарти в железниците.

При спиране на влак на гара кондукторите първо трябва да уведомят началника на влака дали всички пътници са слезли и са се качили, а след това началникът влака подава сигнал към дежурния ръководител на движение, който пуска влака да отпътува.
 
Как служителят на гарата във Вакарел е пуснал влака да потегли за София без началникът му да е в него остава мистерия. Случаят обаче може да има сериозни последици.
 
През август мъж и едногодишния му син едва не паднаха под влака след като машината изненадващо потегли преди всички пътници да се качат. По случая започна проверка, но резултатите от нея не са обявени до момента.


9
Още от
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
без началник-влак!? преди 1 месец
За такова нещо великия Жуков незабавно щеше да го разстреля,и веднага да назначи следващия!И повече такова нещо нямаше да има!
8
0
 
1
 
! Отговори
глупости преди 1 месец
До Mopcku_

Просто трябва калашник,като в Китай!Бедна ти е фантазията как ще тръгнат нещата!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те нашите "бързи" влакове в накои участъци са толкова "скоростни", че можеш да слезеш, да си набереш джанки до "жп-линията" и пак да се качиш на "трена" в движение;)
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това къде може да се случи ха познайте?! Ами в мутроландия бе таварищи! Влак без началник да тръгне? Ето колко се спазват правилата и законите на таз мила мутренска територия. СЛУЖИЛ СЪМ В бдж-ТО 35 ГОДИНИ ПО ТАТОВО ВРЕМЕ. Като казвам служил имам предвид че БДЖ-то беше военизирана система. Такава дисциплина цареше че ако има някои които да са си сверявали часовника по разписанието на влаковете то значи че часовниците им са били много верни.Но пък за сметка на тогава сега цари пълна АНАРХИЯ!.
5
3
 
9
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 месец
До сега железницата ни можеше да е и модерна и бърза. Истината е, че колкото и бедна да изглежда държавата продължава 30 години да налива пари в бездънна яма и това идеално устройва хора по веригата. Именно затова и няма да имаме хубава железница, докато не мине в частни ръце. В БДЖ хората са институционализирани подобно на пощите. Вечно намръщени и никога не са виновни.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е нищо в сравнение с хигиената и студа в нашите влакове .Абсолютно неадекватни отвсякъде и все не им стигат парите . Никакъв контрол какво става в тези влакове и причините за големите закъснения .
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"които би трябвало да са невъзможни според професионалните стандарти в железниците."

С ниски заплат, никакъв качествн контрол, ужасно отношение, липса на бюджет - АМИ ТОВА СТАВА !!!
2
0
 
17
 
! Отговори
Ами така е преди 1 месец
защото бързият влак е СПЯЛ според Борянчето Павлова!!!
1
0
 
24
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 месец
Бре! Килимчето ми!