Детето с детегледачка, ако няма място в градината

Русинова: Отглеждането на деца е приоритет на държавата!
18 окт 2017 12:42, Анисия Иванова
17

2429 гледания   |  Още видео

Проблемът с недостига на места в детските години не е отскоро. Първият ангажимент, който държавата трябва да поеме във връзка с отглеждането на децата в страната, е да осигури възможност децата да посещават ясли, детски градини и да получат качествено образование, посочи в студиото на "България сутрин" зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Бюрата по труда вече започнаха да набират заявки от родители, които искат да наемат детегледачки, за да се върнат на работа. Условието е да няма място за децата в детска ясла или градина, а проектът се финансира с 20 млн. лв. по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Очаква се "Родители в заетост" да помогне на близо 1500 семейства в отглеждането на децата от 0 до 5-годишна възраст.

"Приоритет ще бъдат самотните родители и хората с увреждания. Условието е децата им да бъдат на възраст до 5 години и да не бъдат обхванати от системата на яслите и детските градини. А родителите от своя страна ще трябва да докажат, че са положили усилия да бъдат интегрирани техните деца в ясли или детски градини. Набират се и заявки за самите детегледачки. Те могат да са заети или безработни лица", коментира Русинова пред Bulgaria ON AIR.

Срокът, за който ще се плаща минималната заплата на детегледачките, е до 18 месеца. Няма ограничения и за децата могат да се грижат роднини, без значение дали са пенсионери, или не.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Detski pari преди 1 година
Nai-dobre gi prodavaite na kilogram.... ima darjavi deto izkupuvat deca...
13
0
 
2
 
! Отговори
Я гледай.... преди 1 година
То добре, ама много доказателства искат? Като за убийство.Явно целта е да се откажеш.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опитите да увеличават армията работеща на минимална заплата расте ли расте, после управляващите се чудят защо населението трайно напуска държавата.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До стига бе §
Който страда от егоцентризъм да търси помощ! Той знае къде!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както са го написали, това е още един начин тези, които паразитно живеят на детски и социални помощи, да получават още пари от държавата, т.е. наши пари.,
9
2
 
4
 
! Отговори
Оня преди 1 година
до стига бе
Който си има деца да си ги гледа? Ти сериозен ли си?
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не вярвам да има някой с акъла си, който да пусне детето си на детегледачка, пратена от бюрото по труда. Та каква е гаранцията, че тази непозната жена няма да се окаже с психиката на онази мед.сестра дето налагаше с бутилка по главата новородено бебе, защото много ревяло?
7
1
 
5
 
! Отговори
65 преди 1 година
Във момента мога да кажа със 100%сигурност,че много родители предпочитат детегледачки,които са били лелички в дет.градини.Вземат луди пари.Особено в тузарските квартали дето 800_900лева за тях са джобни пари.И ги дават за заплата.
6
6
 
7
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
Който си има деца да си гледа.
5
2
 
15
 
! Отговори
Надето преди 1 година
До 4

Прах в очите е това...не се мисли за децата,а за това как да се откраднат поредните пари.Тези ги оправя само едно нещо и то се нарича-тояга.
4
2
 
13
 
! Отговори
1.2 преди 1 година
който ще гледа да отбие номера и на който ще му е досадно да търчи след енергично дете.Това,от което детето също няма нужда е от контакт с мързеливо,немистоплътно,неграмотно и криминално проявено същество,демек ц.иганка.Всъщност държавата иска само едно нещо-да задължи родителите да пращат децата си на частна детска градина.
3
1
 
16
 
! Отговори
1.1 преди 1 година
Нито един родител няма да иска да остави детето си с непознат човек,при това неквалифициран.Защото точно това ще стане-ще наемете я бабите,на които пенсиите им са малки,я р.омките...под предлог,че видите ли 'уж' нямало пари,а безработицата била голяма.Това,че тези хора са неподходящи и миз опит и кварификация няма да ви интересува толкова,понеже има пари за открадване.Да не говорим,че едно дете има нужда от контакт с деца на неговата възраст,а не от компанията на стар (мрънкащ и недеволен) човек
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде бе! А оная детегледачка Милена от Русе защо не я съдите тогава? Ако това се случи на запад държавата сама ще я съди и натика в психиатрията ако я диагнозират! Какво правите ВИЕ ДЪРЖАРАТА за да осигурите безопасността от подобни гнусни отношения към бъдещите поколения! Ще бъдат ли тези граждани пълноценни индивиди или разкъсани от личностни разтройства??!!
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бабуна върти официално. Къде няма място в детска градина? В София. Ами я тогава "софиянци" се разпръснете бързо в провинциалните градчета и села, там има! София не е България!