КНСБ свиква протест: За 10% по-високи заплати!

В шествието се очаква да се включат около 6000 души
19 окт 2017 18:55,
42
КНСБ свиква протест: За 10% по-високи заплати!
Снимка: архив "Булфото"

КНСБ свиква протест за по-високи заплати на 27 октомври. Националното протестно шествие ще има две спирки – пред сградата на Министерски съвет и пред седалището на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Решението съобщи лидерът на синдиката Пламен Димитров на извънреден брифинг.

Протестът е с искане за по-високи заплати както в бюджетния сектор, така и в реалния.

Пламен Димитров обясни, че синдикатът анализирал подробно предложенията за увеличение на заплатите в бюджетната сфера. Според КНСБ възнагражденията могат да бъдат повишени с повече и на повече места.

Още по темата

"Предлага се масово около пет процента увеличение на заплатите, а ние искаме поне десет и повече", каза лидерът на синдиката, цитиран от БТА.

Пламен Димитров припомни, че исканията на КНСБ са за поне 10 процента увеличение на заплатите в АСП, АЗ, ГИТ. Остават и исканията на огнеборците. КНСБ ще подкрепи протестите и на работещите в науката на 1 ноември.

Синдикатът продължава да настоява заплатите в реалния сектор да растат поне със сто лева всяка година.

Димитров беше категоричен, че протестът и исканията за по-високи заплати нямат никакви политически измерения. Синдикалистите предупредиха и че не искат недоволството им да бъде припознавано от която и да е партия.

Допълнителната мотивация за протеста е и предлаганото намаление на болничните - през първите три дни да се плаща 50 на сто, а не 70 на сто, както е в момента.

Според Димитров фалшивите болнични не могат да се борят чрез намаляване на права, а с по-добър контрол. Синдикатите ще протестират и срещу опитите да се отнемат права на хората чрез повдигането от страна на бизнеса на темата за класа "прослужено време".

От КНСБ са избрали сградата на АИКБ като спирка на протеста, тъй като смятат, че председателят на Асоциацията се явява говорител на работодателските организации.

От КНСБ очакват около 6000 души да се съберат на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
9
 
! Отговори
НЕ НА НАС ТИЯ преди 6 години
Контролиланият "синдикат" КНСБ? АУ! И те, като Подкрепа...
13
2
 
18
 
! Отговори
реалист преди 6 години
До 7Ще плащаш данъци, а суджуците ще санират празните апартаменти на други. Там отиват данъците ти.
12
1
 
21
 
! Отговори
реалист преди 6 години
КНСБ и вие ли се продадохте? Какви 10%? Чуватели се какво говорите? От както ББ е на власт все има спешни разходи и все намло пари за увеличение. Сега е нужно поне 30% увеличение на всички заплати във всички сфери.
11
0
 
4
 
! Отговори
БГ е бита карта преди 6 години
До Анонимен 12И да си мислил и да не си, тия с човалите са се погрижили да си измъдрил "правилния" избор.
10
2
 
7
 
! Отговори
Мунчо преди 6 години
Интересно защо не протестирате за по-ниски цени? Няма ли да е същото?D
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е за нов народен съд за всички предатели и крадци от последните 30 години, иначе нищо няма да стане, ама с тая съдебна система не виждам как да стане това.И дружно-крадците от всички партии- в затвора.Но вече е късно, продадаха и предадаха България.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърция е държава, България-колония и територия, вижда се, сами сме си виновни , като не мислим за кого гласуваме.
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България-твърдо на последно място по заплати и пенсии.Гарантирано от ГЕРБ.
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Гърция има най-големия търговски морски флот и не си е разпродала и долните ***. Има летища на почти всеки по-голям остров и 12 хил км брегова ивица. Не сравнявай гърчолята с опаткан ***..
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 % увеличение са нищо, инфлацията и високите цени отдавна са изяли такова увеличение, казвам го без да съм икономист или финансов експерт, иска се само да видите стоките на храните(второ и трето качество, а не като първо качество в Геврмания или Франция) в магазините.
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България- формално в ЕС, реално - нивото на заплатите е като в Африка.Я вижте заплатите и пенсиите в Румъния, Гърция и Албания-доста по-високи са, нямало пари, само знаете да крадете, гадини мръсни ! И не излизайте с плоските номера за ниска производителност на труда, гърците не произвеждат повече от нас-само един туризъм и маслини имат!
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чистачките ще вземат 510 лева, а има инженери , учители , лекари , мед. сестри едно или две висши образования с 650 лева заплата,има ли синдикати в трая държава или само имитират дейност???Скоро няма да има кой да работи за жълти стотинки квалифицирана работа, *** такива!!!
2
2
 
7
 
! Отговори
БГ = Конго преди 6 години
Не искайте високи заплатки, да не ви прибере после хипеинфлацията спестяванията.
1
3
 
13
 
! Отговори
унизително преди 6 години
ЖАЛКО И УНИЗИТЕЛНО - 10%!? НА МОЯТА ЗАПЛАТА ТОВА СА 50? ЛЕВА - И ТОВА Е ГРИЖА ЗА МОЯТ ЖИВОТ? ТЕЗИ ХОРА НЕ ОРГАНИЗИРАХА ЕДНА СТАЧКА ДОСЕГА, А МАЙ СИ ЖИВЯХА ЧУДНО С ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ? ЕДИНСТВЕНО СЕ ГРИЖАТ ЗА ОМРЪЗНАЛИТЕ НА ВСИЧКИ НЕКОМПЕТЕНТНИ И НЕКАДЪРНИ УЧИТЕЛИ И ТРАНСПОРТНИТЕ РАБОТНИЦИ!

Спонсорирани публикации