Защита на животните или налагане на възгледи? "За" и "против" веганството

"Всеки да се храни с каквото иска. Дразни ме вашето облъчване", коментира Спенс
Обновена: 30 окт 2017 11:15 | 30 окт 2017 11:10,
155

След като филмът "Сафари" изкара веганите на протест, дискусията "за" и "против" храненето с продукти от животински произход отново намери отзвук в медийното пространство. Причината за недоволството бе продукцията на Улрих Зайдл, която разказва за ловния туризъм в Африка.
Още по темата

"Всеки има право да се храни с каквото пожелае, било то пясък, камъни, чакъл или дори някаква органична маса. Дразни ме обаче това, че от екрана постоянно веганите се опитват да налагат собствените си възгледи. Дразни ме вашето облъчване", посочи в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR рапърът Станислав Найденов - Спенс.

"Ние не се борим за правата на веганите, а за правата на животните. Веганството не е диета, а начин на живот", отвърна пък председателят на Българския вегански съюз Никола Донев.

Той обясни, че с протеста срещу филма "Сафари" всъщност се извежда на преден план проблемът с лова и убиването на животни за удоволствие.

"Филмът е показателен за начина на мислене на поколения хора, възпитавани в нелепо чувство за превъзходство по расови и класови белези! Отношение към животните в Африка, подобно на представеното в тази продукция, е недопустимо в 21 век", каза Никола Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
4
 
2
 
! Отговори
ТТ преди 6 години
До До кретенЧовеко не яде месото сурово от време оно - достатъчно, за да претърпи и физиологични и социалните (в резултат) промени. Които всъщност го превръщат от оцеляващ - в доминиращ вид. Ок? ;)
118
6
 
4
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Веганите малко да намалят "речта на омразата". Нали така се казва в новото лицемерие.
117
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Избягвам месото, но не съм вегетарианец. Защо трябва да занимавам другите с това, което (не) ям ? Като говорим, че животните имали права, хората нямат ли права ? Защо трябва да се затормозяват тези, които ядат месо с това, че някой друг това го дразнело ? Ако ви дразни сафарито - проблема е на властите в африканската държава - ходете и се доказвайте там, защо тук ! Яденето или неяденето не може да обедини, нито раздели хората. Бог е дал всеки вкус да е строго индивидуален и според нуждите ни !
116
8
 
5
 
! Отговори
Русев преди 6 години
След двайсет дена съм си вкъщи.Дано да са останали по кошаритепо някое и друго непродадено шиле или някоя ялова овца.В краен случай и някое гуде ще изцапа ножа.А веганите и вегетарианците да рупат зеле и марули(и аз ги рупам),зер всеки има право.Освен безсловесните твари.Какво съм виновен,че техният занаят е да са вкусни?Наздраве на всички!
115
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеята да не се яде месо по начало е благородна, но с това агресивно нахлуване в чуждото лично пространство добива уродливи очертания. Освен това, каквото и лично мнение да има всеки, единственият неоспорим факт е, че на тази планета животът и смъртта са тясно преплетени. Без смърт няма живот и обратното. А кой знае, може и да е оспорим...😀😀😀
114
2
 
7
 
! Отговори
Дух преди 6 години
Не знам как сте излезли от пещерите, неандерталците били изчезнали , ами не те са в България и не само. Отчаяно се нуждаете от малко морал, мозък и нова ценностна система. Най-вече малко духовно израстване. Извинявам се ако съм обидил някого, благословени да сте!!!
113
7
 
3
 
! Отговори
До кретен преди 6 години
До DiesIraeКое ти е вкусно бе ??? Сурово ли го хапваш или с един тон подправки я се замисли от суровото май ти се гади , като започнете да говорите глупости понякога нз
112
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1хахахаха големи глупости
111
6
 
13
 
! Отговори
1 преди 6 години
Щом първобитните хора са стигнали до извода, че само с плодове, корени и листа не става, а иска и мамут, тези са по- зле и от тях!
110
9
 
20
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Веганите станаха вечно репресирани, но и те незнаят защо! Кой ви нарушава правата и кое точно правило? Някой да ви е забранил да си рупате марулите? Не. Някой да ви задължава да ставате месоядни? Не. Аааа проблема не е в правата или накърненото достойнство, проблема е, че другите (нормалните) все още не са развили шизофрения като вас и затова искате да ги задължите и те да станат ненормални!Въпрос - за канибалите веганите салата ли са, гарнитура ли са или основно?
109
7
 
22
 
! Отговори
най-успелия хищник преди 6 години
Животните имат право да са вкусни !
108
7
 
16
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Трето - като искате да не нараняваме нищо рупайте камъни. Доказано е, че растенията имат душа и крещят когато ги ядете затова не на веганството.Четвърто - колко зарзават е нужен на човек за 1 ден физически натоварена работа - повече от колкото може да изяде и разгради за този 1 ден. Колко месо - 600гр. + 200гр. зарзавата.Пето-ние намаляме популацията на създанията които се конкурират с вас за тревата така, че трябва да ни благодарите.Шесто ако не трябваше да ядем месо то нямаше да е по вкусно
107
9
 
27
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Първо към веганите - спрете да си навирате глупостите в лицата на хората. Какво правите на масата и в спалнята касае само и единствено вас, нас нормалните това не ни интересува!Второ към всички защитници на веганството - Първите ви зъби в челюстите са резци (за разкъсване на месо, а не белене на марули), вторите са кучешки пак за месо, а не за изсмукване на сок от портокала, трето имате едно нещо в тялото нарича се панкреас което е закърнял стомах защото от стотици хиляди години ядем месо!
106
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Животните нямат права.
105
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
''Яжте месо, за да сте здрави и да се наслаждавате на живота.'' Господ Бог
104
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съществува т. нар воден отпечатък. Колко вода ще е нужна да се направи едно изделие от бита на човека. Отглеждането на животни за месо има огромен воден отпечатък повярвайте ми. За една чаша чай или кафе са необходими 140 литра вода. Сами си направете извода.
103
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз например съм вегетарианец от близо 10 години. Обаче ям млечни продукти и нося кожени изделия. Аспектите да станеш такъв са много: здравословен, етичен, религиозен, екологичен... Аз избрах последния и първия от изброените. Ако един човек спре месото, нямате си на представа какъв екологичен принос има за природата. Един килограм живо тегло се отглежда с 16 кг растителен протеин, 800л. вода и още много. Всичко това е тормоз за ресурсите на планетата.
102
6
 
24
 
! Отговори
Ф преди 6 години
До Анонимен (106)Веганите имат право да ми предлагат да не ям мес, сирене и яйца. Аз имам правото да не им обръщам внимание.
101
8
 
16
 
! Отговори
Случаен преди 6 години
Аз например не понасям да ям всички морски, речни и разните там змии, раци, жаби, костенурки и т. н. от тези видове. Това значи ли, че трябва да създам организация за тяхна защита. Никога от както се помня дори не съм вкусила от тези продукти, макар и някой от тях да са деликатеси. Е, и какво трябва да направя? Да протестирам, че другите ги харесват и употребяват. Ами въпрос на вкус! Никой няма право да налага вкуса си и мисленето си. Който каквото иска това яде, който иска ,може да пасе.
100
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, Хитлер е бил вегетарианец!