Защита на животните или налагане на възгледи? "За" и "против" веганството

"Всеки да се храни с каквото иска. Дразни ме вашето облъчване", коментира Спенс
Обновена: 30 окт 2017 11:15 | 30 окт 2017 11:10,
155

След като филмът "Сафари" изкара веганите на протест, дискусията "за" и "против" храненето с продукти от животински произход отново намери отзвук в медийното пространство. Причината за недоволството бе продукцията на Улрих Зайдл, която разказва за ловния туризъм в Африка.
Още по темата

"Всеки има право да се храни с каквото пожелае, било то пясък, камъни, чакъл или дори някаква органична маса. Дразни ме обаче това, че от екрана постоянно веганите се опитват да налагат собствените си възгледи. Дразни ме вашето облъчване", посочи в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR рапърът Станислав Найденов - Спенс.

"Ние не се борим за правата на веганите, а за правата на животните. Веганството не е диета, а начин на живот", отвърна пък председателят на Българския вегански съюз Никола Донев.

Той обясни, че с протеста срещу филма "Сафари" всъщност се извежда на преден план проблемът с лова и убиването на животни за удоволствие.

"Филмът е показателен за начина на мислене на поколения хора, възпитавани в нелепо чувство за превъзходство по расови и класови белези! Отношение към животните в Африка, подобно на представеното в тази продукция, е недопустимо в 21 век", каза Никола Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Бог е казал, че може да се храним с животни - въпроса е приключен.
58
3
 
20
 
! Отговори
Хмм преди 6 години
Аз съм против да ми ядат ориза....... Ориза е растение, следователно спомага за поемането на въглеродния двуокис и следователно намалява глобалното затопляне! Т.е. моят лозунг е НЕ МИ ЯЖТЕ КИСЛОРОДА и не убивайте милиони милярди стръкове с ориз!
57
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганите са съвременните нацисти.
56
5
 
40
 
! Отговори
Лекар преди 6 години
Някакъв мършав субект с натраплива психоза се опитва да оспори милиони години еволюция-ако е трябвало да сме тревопасни щяхме да имаме ензими за смилане на целулозата,като всички растителноядни животни /те от това живеят/.Такъв ензим /нар. се целулаза/ в човешкия организъм НЯМА и цялата целулоза си заминава в тоалетната грам неразградена.Природата ни е дала ензими са усвояване на предимно животински белтъци и мазнини, а всичко останало е само бла-бла на непросветени !
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МръвкарТова което си написал е точно така и аз оставам изумен как такива индивиди като Донев се канят от студио в студио. Да не говорим, че в НК чл. 108 ясно е записано, че цитирам "Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева." - къде е ДАНС, прокуратура и т.н. тук?
54
4
 
16
 
! Отговори
Мръвкар преди 6 години
До: номер 55Та в този ред на мисли, оказва се, че за Хитлер и неговите поддръжници животните са свещени и трябва да им се спазват правата. А който не им спазва правата, влиза в концлагер откъдето излиза само мъртъв!Значи към животните са милостиви, но към хората не.Ето, такива са и повечето вегани, които ни мислят нас, месоядните за смъртни врагове и сигурно смятат че нашият живот няма стойност. Може и да има изключения от тях, но те няма да ни насилват да рупаме лицерина!
53
3
 
12
 
! Отговори
Мръвкар преди 6 години
До: номер 55Виж, точно по тази тема съм напълно съгласен с тебе!Демокрацията си е демокрация.Всеки има някакви права.Обаче фактът, че самият Адолф Хитлер е бил вегетарианец трябва да ни говори нещо.Най-малкото по никакъв начин не можем да го наречем "кротък" и "смирен".Нещо повече: Знаеш ли, че след като са въвели закони за защита на животните, нацистите много лесно са вкарвали евреи в концлагери? Поводът е, че закланото животно (за да бъде кашерно) е умъртвено по особено жесток начин!
52
3
 
17
 
! Отговори
До 57 преди 6 години
Ти какво си мислиш, че това са самодейци? За да го поканят, те са си платили. Сектите винаги се финансират по един или друг начин - взимат пари от правоверните или правоверни от чужбина дотират, докато и тук се навъдят достатъчно фанатици. Свидетелите на Яхова как се появиха в България? Същата история, обаче на нас като общество, не знайно защо това не ни прави впачатление и подминаваме тези деграднити, просто като екзотични чудаци.
51
9
 
14
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
Разбира се, че лова е древен спорт и то аристократичен такъв. Дали ще ловуваш за храна или за удоволствие, разлика няма и при двата случая задоволяваш своя потребност. Ловуването с огнестрелно оръжие, копие или лък е едно също по същество. Дивеча от много години се отглежда от човека, той се осъществява в ловни стопанство, в които се полагат грижи за поддържане на популациите. Относно свободния дух - това е в сферата на сектанството и няма да го коментирам, има си лекари, те да кажат.
50
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз се чудя как такива "протести" изобщо получават гласност? Някой видял ли е вегански протест в България с повече от 10 протестъра? Все едно аз да мразя бели бордюри и да протестирам срещу тях с още 4 човека и всяка година телевизиите да ни канят по 10 пъти да ни дава трибуна за лудостта ни...
49
4
 
18
 
! Отговори
Карнист преди 6 години
А какво ще стане с всички тези бездомни прасета, ако всички станат вегами?
48
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МръвкарТи може и да нямаш против веганите, обаче за тях ти си враг номер 1! Ако тези секта продължава да се рекламира, да няма силен обществен и държаван отговор, тези фанатици ще пристъпят към действие. Вече имахме случай на изпочупен барбекюта, не далеч времето когато този терор ще ескалира, така че спрямо тях трябва да се действа твърдо и безкомпромистно. Пълна забрана и преследване - това единствения начин, за ограничаване на заразата.
47
10
 
2
 
! Отговори
# преди 6 години
Евала на тревопасния момък. Идеален говорител.Не съм на неговото мнение, но държанието и диалога са му на мн. добро ниво.Политиците ша го глътнат, ако се разклати - аз бих го взел да опира пешкира веднага.И сплифта с препрадката към вица за протестиращите г под прозорците на премиера на даунинг стриит - баш на място!
46
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До таткоТова не е теория, а доказан факт. Хомо сапиенс е бил ловец-събирач, във всички пещери обитавани от нашите прародители са отривани животински кости и рисунки на ловуване. Да се твърди, че човека тревапасно животно е псевдонаука! И да напълно си прав, че ловуването е повлияло силно нашето развитие, доказано е че хищниците имат по развит интелект, защото най-малкото е нужно да надхитрят плячката си. Заради лова сме направили най-голямото си откритие, а именно огъня!
45
3
 
21
 
! Отговори
ха. преди 6 години
Донев има нужда от специализирана здравна помощ...
44
2
 
10
 
! Отговори
Аз преди 6 години
А аз си мислех, че повече няма да има *** дискусии на тоя свят :D
43
2
 
21
 
! Отговори
цър-пър преди 6 години
Как се наричат защитниците на насекомите, понеже като ни спрат червеното месо, ще зикочат и такива правоборци.
42
3
 
17
 
! Отговори
БПФ преди 6 години
Аз обичам да ям пpacета и ти - мършав - не можеш да направиш нищо по тоя въпрос. Аре у лево !!!
41
2
 
19
 
! Отговори
БПФ преди 6 години
Мършав негoднико: праceтата и кокошляците служат за ядене, те затова съществуват. Ако не ги отглеждаме, просто няма да ги има. Толкова сложно е за разбиране ли?
40
2
 
28
 
! Отговори
Мръвкар преди 6 години
Нямам нищо лично против веганите, както тук се изрази друг, всеки е свободен да яде каквото си иска.Обаче да ми опяват по цял ден че никой не трябвало да яде месо и да ме карат и аз да възприема тяхното мислене по такъв агресивен начин, просто няма да стане!И митът който са си измислили, че агресивни били месоядните е просто смешен: Най-агресивното животно на Земята е хипопотамът! Научно доказан факт!Да не споменавам още че именно нацистите са приели първи закони в защита на животните!