Мюфтийството иска: Въвеждане на определение за "ислямофобия"

Искат и координатор да следи за дискриминация срещу мюсюлманите
Обновена: 9 ное 2017 13:09 | 9 ное 2017 13:09,
66
Мюфтийството иска: Въвеждане на определение за "ислямофобия"
Снимка: архив, Булфото

Правителството да приеме работно определение и за ислямофобията, както и да се определи координатор по ислямофобия и дискриминация срещу мюсюлманите в страната. За това настояха от Главното мюфтийство в отворено писмо до всички отговорни институции у нас, аргументирайки се с твърдението, че в последните години мюсюлманите са подложени на нетолерантно отношение, дължащо се на ширещата се ислямофобия в обществото, пише "Дарик".

От Висшия мюсюлмански съвет са на мнение, че престъпленията от омраза към мюсюлманите, включително нападенията над лица и религиозни обекти, продължават да са актуална тема на общността.

Според мюфтийството, можем да говорим за цялостен подход и активна борба срещу всякакви форми на расизъм, антисемитизъм и ислямофобия едва когато мерките срещу тях обхванат цялото общество.

Писмото е изпратено до министър-председателя, до завеждащия дирекция "Вероизповедания" в Министерския съвет, както и до Комисията за защита от дискриминация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога ще видим бълГЕЙрия на подсъдимата скамейка в Хага за безпрецедентната диващина в човешката история, наречена възродителен процес??!
44
2
 
20
 
! Отговори
бг преди 6 години
А за дискриминация над българите кой ще следи?Знаете ли ,че в селата с предимно мюсюлманско население не ти дават дори хляб,ако не го поискаш на турски език.
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мюфтийството е център на сборище на джихадисти.Финансира се от Саудитска Арабия.Не сме забравили и няма да забравим че Хюсеин ХаРъзов-антибългарина,беше секретар на Главното мюфтийство а сега е дясна ръка на доносника Местан,пудела на Ердоган.
42
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз искам да се признае историческия турски геноцид над българите
41
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки път, щом някой дори докосне мюсюлманин се вдига шум до небесата. Но когато мюсюлманите се държат дискриминационно към не-мюсюлмани, тогава всичко е наред, щото те са от правата религия. И това не е само в България, навсякъде е така.
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
определение за ислямофобия - "японец".да се забрани на японците, които в Япония са забранили исляма, достъп до Европа, за да не се обиждат мюслиманите.
39
1
 
27
 
! Отговори
не е вярно! преди 6 години
В Пловдив и областта много държавни и общински длъжности се заемат от мюсулмани: нямам нищо против ако те са по-знаещите и можещите, но някой да заема определена позиция едва ли не на квотен принцип по вероизповедание - не! Всички помним по време на соца как във вузовете влизаха с много по-ниски оценки кандидатите от районите, населени предимно с мюсулмани. Но тази политика търсеше друг ефект от сегашния. Придобиването на знания е различно от верския парашутизъм!
38
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мюфтаците имат един сериозен проблем. Не могат да пресъздадат кипърският проблем, защото нямат подкрепа у братята мюсюлмани българи. На последните им е ясно, че застанат ли срещу брат си, няма да имат приют ни на север, ни при измамните комшувци, дето ги мразят и наричат ***. Така че на муфтаджиите им остават само неграмотните роми и камилари де наляхме, ама те са толкова страхливи, че само ще приберат парите и пак ще станат евангелисти.
37
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има си много ясна дефиниция. Ако някой ти удари шамар защото си мюсюлманин е престъпление. Ако някой вандалства по храмовете ви е престъпление. Искяма е една идеология и съответно подлежи на критика и обсъждане както всички други религии. От тук нататък веки опит да се дефинира фобия е посегателство върху свободата на словото.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Измисли нещо сега пък да им го разяснат сякаш не знаят що е фобия и филия или сложили нещо пред тях като представка и ведга тръпнат от напрежение докат им го разяснат защо,кога,къде,за кого да се развие,може и при тях да съществува.
35
0
 
14
 
! Отговори
а не трябва преди 6 години
До ТолерантенКакво и ти се правиш на разсеян ми не е ясно. СА киха луда пара да се изслямизират тия земи. И се получава така, че за някакви си хартийки без покритие петро-долари купиха половината територия. Религията е само параван. Не виждаш ли, че българският мюсюлманин не се припознават с така нареченото "представителство" и ем ясно, че те първи ще бъдат прогонени от земите им.
34
0
 
17
 
! Отговори
Толерантен преди 6 години
Добре бе, хора, никой няма да одобри фобии на етническа или религиозна основа.Спазвайте традициите си, но уважавайте и нашите!Толкова ли е жизнено важно за някои да се д/пят посред бял ден на обществени места?Ако в храма няма място, не могат ли да се молят у дома си?Освен това, правите всичко възможно да приобщите екзотичния етнос. Но как да преглътнем ние тяхното упорство да започват да правят деца още докато са на 11-12 г. и да увисват до живот на социалните фондове като на виме?
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До алиНякои хора така живеят. Омразата ги крепи. Така ги възпитават в семейството от малки.
32
2
 
24
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
Искане за точна формулировка на "българофобия", "християнофобия" и малтрериране на граждани от българския етнос, насаждане на омраза и т.н., както и паразитизъм на организирани структури върху националните блага на страната
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Да, имаш възпитание, личи си и си възпитан на омраза.
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16Твоят пост какво е? Не е ли омраза (ислямофобия) към хората, които изповядват друга религия? Не ми отговаряй, написаното в пост 16 е достатъчно красноречиво. После замазвайте с лъжи, че нямате нищо против съгражданите си.
29
0
 
25
 
! Отговори
? преди 6 години
С какво вие Мюфтийството облекчавате или подобрявате живота на мюсюлманите? С какво възпрепятствате възникването на ислямизма в Пазарджик , Асеновград ? Защо подкрепяте линията предначертана ви от южни съседи? Имате ли реални основания за претенции ?
28
6
 
16
 
! Отговори
Варна преди 6 години
Марш марш къпа куле е наш . За тракийските българи избити от такива като вас да се сещат от мюфтийството ? Омраза омраза и пак омраза към вас
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 25Защо насочвате всички тези ВАШИ фобии към живеещите в Бг?Даже вижте как си ги знаете, че и си ги пишете тук!
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен,всеки има право да изповядва религията си,без да се натрапва на останалите и без да използва религията си за полити4ески цели,агитация,злоупотреби,престъпления,промиване на мозъци или измами.

Спонсорирани публикации