Новите патрулни кораби за ВМС – от българска фирма

МО съобщи, че зададените технически изисквания са надхвърлени
63
Новите патрулни кораби за ВМС – от българска фирма
Снимка: архив, БулФото

Българската фирма МТГ "Делфин" АД е удовлетворила изискванията, поставени за придобиване на патрулни кораби за Военноморските сили.

Такъв е изводът от работата на междуведомствената работна група по проекта за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб, назначена със заповед на министър-председателя.

В състава й са включени представители на министерствата на отбраната, финансите и икономиката, съобщиха от МО.

Техническите предложения на фирмата удовлетворяват и в значителна степен надхвърлят зададените технически характеристики.

Качественото изпълнение на проекта и трансферът на високи технологии се гарантират от рамковите споразумения на МТГ „Делфин“ с 5 водещи компании, чиито продукти са утвърдени на световния пазар. Това са „Thales“ с нейните клонове в Холандия, Франция и Германия, немската „Diehl Defens“, италианската „Leonardo“, френската MBDA и „Rheinmetall“ (Швейцария и Германия).

Системният интегратор е „Thales“ с опит в изграждането на повече от 160 кораба. Корабните силови установки (двигатели и дизелгенератори) се доставят от САЩ.

За постигане на международните стандарти за строителството на такъв клас кораби отговорност носи класификационната организация „Bureaeu Veritas“ (Франция), която ще осъществява независим контрол на реализацията на всички етапи.

Така българският бизнес създава своеобразен прецедент – за качеството на резултата са ангажирани европейски компании с над 38 милиарда евро оборот за 2016 г., посочват от ведомството.

Инвестиционният проект за придобиването на 2 многофункционални модулни патрулни кораба за ВМС е с прогнозна максимална стойност 820 милиона лева и ще се реализира в период от 5 години. Той беше приет с решения на Министерския съвет от 1 април 2016 г. и на 43-ото Народно събрание от 2 юни 2016 г.

С придобиването на нов тип многофункционален модулен патрулен кораб ВМС ще постигнат способности, необходими за участие в широк спектър от морски операции на НАТО и ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
единствената информация са снимки на макет със хеликоптерна площадка . Нещото изглежда по-близо до лека фрегата с водоизместване около 1500-2000 т. и дължина 90-100 м . Явно проекта е много секретен ,или просто никой не знае какво ще сложат вътре , но няма никакви технически параметри . Вероятно това ще са едни от най-калпавите военни кораби , но пък са си наши и със сигурност с пъти по-високи параметри от сегашните фрегати
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За всички профани тук обяснявам какво е модулен кораб. Сега почто всички съдове се правят от секции -модули, които се сглобяват като ЛЕГО. Удобството е ,че могат едновременно да се изработват, даже в различни фирми-подизпълнители и после се събират в единна конструкция. Това е нов метод за нашето корабостроене, но не и за чуждите производители.В случая, военните кораби ще са с различни доставчици за отелните модули -двигатели, въоръжение, ел.с-ми и др. Нещо неясно?
12
2
 
9
 
! Отговори
коректно преди 6 години
Фирма "Делфин" може да свърши работа! Работила е успешно и е продавала военни кораби въпреки голямата конкуренция! Даже е ремонтирала и руски корвети и фрегати и то неотдавна! Въпреки санкциите и отношенията! така, че правилно решение!
11
2
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
До АнонименВ света няма такова нещо като модулен кораб,а частите на всички машини и инсталации могат да се заменят,и без да бъдат модулни!
10
3
 
8
 
! Отговори
жалко преди 6 години
Тука се подвизават видиотени от злоба българомразци! Може би не всичките, но поне 80 %!
9
5
 
9
 
! Отговори
морски преди 6 години
В Делфин съм ходил на ремонт ,и там работят хай-големите некадърници !!
8
2
 
11
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Възможно най-доброто решение е даа произвеждаме сами необходимите машини, за отбраната! По този начин осигуряваме по-голяма независимост във въоръженията, финансираме нашата индустрия и осигуряваме работни места в Бг, както и развитие в региона!
7
4
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Защо ли бедна Ирландия построи тези кораби два пъти по евтино,а някой да е чувал за такова животно като 'модулен кораб'-не, може би само в корумпирано Конго,затова и другите фирми са се отказали усмихнато!
6
4
 
12
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 6 години
До номер 1Българското в проекта е ,, Освояването,, на определена сума пари от определени за целта лица.
5
14
 
9
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво! Най-после адекватно национално решение по отбраната! Не случайно руско-турските *** са фрустрирани и *** истерично! Пригласят им домусчета, които режат кораби и се правят на бизненсмени, както и соро соиди дето гонят комисионни за френски и белгийски бракми без въоъжение!
4
1
 
12
 
! Отговори
L преди 6 години
Ами нашата фирма ще префактурира с 35% и така.
3
3
 
11
 
! Отговори
LELE преди 6 години
Домуса ще намаже и ще отчете, че на бочко внучето има нужди
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Как кое?! - Решението на министерския съвет. Все пак не могат ги мина кат национална програма саниране!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое точно е българското ?

Спонсорирани публикации