Нинова доволна от оставката на Главчев: Печели демокрацията!

Червената шефка увери, че БСП не иска да събаря държавата
140
Нинова доволна от оставката на Главчев: Печели демокрацията!
Снимка: БТА, архив

Социалистите успяха да бутнат Димитър Главчев от шефския стол на парламента и не скриха задоволството си.

Главчев сам подаде оставка, а лидерката на БСП Корнелия Нинова опреди това като правилно решение.

Още по темата

В същото време то било и урок, при това най-вече за управляващото мнозинство, които така научили, че е нормално да има свобода на словото, взаимно уважение на различните позиции и че в НС партиите представляват различни идеи.

"Краят на това председателство е възможност за ново начало, то е тест за политическа зрялост, дали сме готови да поставим ново начало на парламентаризма, дали сме готови да възстановим дебата и правовите принципи, и че в парламентарната република върховният орган е парламентът и независимо коя е изпълнителната власт, тя се назначава от този парламент и се контролира от него", отсече Нинова.

"Дано да прекратим досегашния стил на робата на парламента. БСП не иска да събаря държавата, ние искаме да възстановим принципите на правовата държава, печели демокрацията и ние от БСП ще сме гарант за това и най - вече българските граждани да се чувстват свободни, да имат мнение, да го отстояват и да се борят за своята позиция", обобщи тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
7
 
! Отговори
До 100 преди 6 години
Лелееее,ти май си минал 100 години,щом още помниш мандрите,пък си се научил и на компютър да работиш.Аааа,щом са те задължавали да присъстваш на партийните събрания,значи си бил член на БКП,а сега си обърнал палачинката.Но като те гледам как пишеш,явно и тогава и сега си бил и си оставаш ш.у.ш.у.м.и.г.а.
90
10
 
11
 
! Отговори
До 103 преди 6 години
Како Сийке,*** много си злобна,*** како.Той Главчо Главчев едва ли с нещо ще се запомни,освен с това,че подви опашка пред шефа си,намали наказанието на Кутев и уж доброволно си подаде оставка.Един абсолютно безличен човек,както е и цялата група на ГЕРБ.
89
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента Борисов е готов на всичко,само и само началниците от Брюксел да не му дърпат ушите,че нямаме демокрация.Пък и европредседателство се задава,затова сега е по-нисък от тревата и по тих от водата.Но я почакайте да минат 6-те месеца и тогава гледайте,защото вълкът козината си мени,но нрава-не.
88
12
 
21
 
! Отговори
Как Сийка преди 6 години
Нинова,ние,обикновените граждани ще бъдем супер доволни,когато видим теб извън парла мента-надяваме се в скоро време и това да се случи!!! Ще запомним г-н Главчев най-вече с това,че те изгони,а теб ,освен със змийската ти отрова - няма с какво друго да запомним!!!
87
11
 
10
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Няма още повод за радост! А върнете се на основното/началото! ГЕРБаджиите все още не са отговорили на неудобните въпроси на Нинова заради които Нинова бе изгонена/?/ от парламента!
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До На невежитеA? Питай КЗК. Там имат различно мнение по въпроса ;)
85
6
 
19
 
! Отговори
До МеждузвездниВойни преди 6 години
Каква императрица? Махленка от село Крушовица.Иска и в Народното събрание да налага манталитета си - да сложи ръце на кръста и да се разкрещи махленски.Е, тези номера минаваха само по времето, когато управляваха слезлите от Балкана обирачи на чужди мандри.Тогава ни задължаваха да присъстваме на "открити партийни събрания", без право да взимаме думата, защото не сме членове на БКП, да слушаме истеричните крясъци на малограмотни партийни секретарки и да не можем да им кажем, че говорят глупости
84
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважавам Нинова, но не мога да приема, че имаме демокрация щом премиерът може да уволнява председателя на парламента! А днес точно това се случи и след като Главчев погази свободата на словото, то Борисов стъпка парламентарната демокрация!
83
6
 
12
 
! Отговори
Корне, Корне, губиш преди 6 години
ГЕРБ изигра страхотен финт.Макар че Корнелия заслужава здраво да бъде сдрусана. Разиграва с капризите си парламента, иска да й се размине хулиганското поведение, държи се като невъзпитана, простовата, капризна жена, попаднала в среди, в които кодът на поведението изисква да й се обърне внимание.В средите, в които се възпитават и живеят такива жени, нормите са други. Затварят им устите така, както се затваря вратата на автомобил от съветско време - с удар.
82
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Победител е и бобо, защото той ще каже, "Ето, аз го порицах и той подаде оставка". А всъщност гловчев не е за там
81
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До На невежитекъде е Борисов ? ми как къде е ... тва да не е копче да го търсиш ?
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТО ПА ЕДНА ДЕМОКРАЦИЯ
79
7
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
Боко пак им го наби - чао Главчев, земи тая още по-голяма ***, а Ниновица от немай-къде се радва на демокрацията, дето е *** дума из Бузлуджа. Направо им разказа играта и ги върна на тихо у тревата
78
5
 
2
 
! Отговори
туф преди 6 години
До бабаБЕгай към Орландовци бабиер.
77
5
 
13
 
! Отговори
На невежите преди 6 години
България има Конституция.Всеки български гражданин има права и задължение.Ние сме парламентарна република, а не сме частна собственост на Борисов.Главчев изгони лидера на опозицията заради въпроса къде е министър-председателят, който по Конституция се избира от Народното събрание, за да отговори на въпроси, провокирани от обичайните изхвърляници на премиера в медиите.Борисов трябва да знае, че българите също знаем, че България не му е лична собственост.Не може да се забраняват мнения!
76
0
 
2
 
! Отговори
До Туф преди 6 години
Хванах 32 от тези 50, ако си толкова любопитен, а пък годините ми си ги сметни сам.
75
2
 
3
 
! Отговори
туф преди 6 години
До Каква демокрацияЩом 50 години са те тъпкали, сигурно си на 90г.
74
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-после БСП започна да се държи като опозиция.Напред!
73
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Луна президент" !!!
72
10
 
13
 
! Отговори
Див Петел преди 6 години
Като чета такива новини за *** и тем подобни комунисти вина ги се чудя тия хора кой ги е създал и кой ги е възпитал толкова корави - да нямат капчица срам. И друго се чудя - дали това изказване за 80% процента не е истина, защото как иначе ще се обясни присъствието на *** и лейбъла и в Народното събрание и въобще в политиката.