Д-р Петър Берон имал проблеми с милицията заради... името си

Той носи името на свой прадядо, разказа той пред Bulgaria ON AIR
18 ное 2017 07:39, Екип на Dnes.bg
33

Като ученик имах много комични случки, свързани с моето име, разказва д-р Петър Берон в новото семейно предаване на телевизия Bulgaria ON AIR "Фамилно" тази събота.

Веднъж го  спрял милиционер преди 10 ноември 1989 г. и го попитал как му е името. Той казвал: "Петър Берон". А милиционерът му се скарал: "Не те питаме къде живееш, а как се казваш!"  

Петър Берон е кръстен на името, което е носил братът на неговия прадядо – Петър Хаджи Берович. Той учил медицина в Мюнхен и Хайделберг и когато написал дисертация, латинизирал името от Берович на Берон.

И понеже станал много прочут, цялата фамилия приела това име, разказва още д-р Берон във "Фамилно".

Предаването ще се излъчи по Bulgaria ON AIR тази събота от 10:30 до 12:30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Петър БеронФамилно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
17
 
15
 
! Отговори
Пишете НЕИСТИНИ, преди 6 години
с цел да злепоставите СДС, КОстов, Ф.Димитров.1.В СДС НАРОЧНО влязоха върли БКП-членове, за да ПОДРИВАТ отвътре всичко.2.Отделно бяха организирани МЕДИИНИ ОСМИВАНИЯ на СДС, като най-активен беше КУКУ( под формата на "демократично "предаване, откъдето се "пръкна" Курумбашев- БКП.БСП евродепутата и менящият се като хамелеон , но верен на хибридните "хватки" С.Трифонов- и досега.Ако КОстов беше останал премиер, щяхме да бъдем на-малко като Португалия и Испания.
8
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господа специалисти. Доносници бяха агентите от 6- ти отдел на ДС. Например като агент Николай / Георги Марков / който СДС го направи конституционен съдия, а сега е депутат от ГЕРБ. Докато от другите отдели са работили за България. Но шестиците приеха закона така,че да бъдат омаскарени всички като доносници. Да не забравяме и приноса затова на НПО-тата финансирани от вън.
7
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този му беше намерено агентурното досие от ДС с прякор Бончо. Оказа се доста дебело, т.е. няма как да е бил репресиран , след като е служил на същата комунистическа милиция и е обикалял свободно света да рови из пещерите и да брои бръмбарите, докато обикновените хора нямаха право да напускат БГ. Стига глупости Бончо!
6
3
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Беше звъннал на вратата на Тодор Колев.Онзи от вътре:Кой звъни? Този му вика: Петър Берон. Да бе ти ако си Петър Берон аз съм Железния Светилник!
5
12
 
14
 
! Отговори
Да е жив и здрав преди 6 години
Петър Берон бе свален показно с организиран от *** преврат в Пловдив като неудобен на нагли престъпници готвещи ликвидация на БЪлгарския народ чрез създаване на доказано престъпни вече групировки маскирани като партии..Начело на СДС е подставен Филип Димитров..ПО късно начело е издигнат Иван Костов с цел замитане на следите от наглите грабежи проведени от чрез върхушките на ДПС и БСП след 1989 до 1997 година вкл.
4
2
 
34
 
! Отговори
Жорж-разветчик преди 6 години
Проф. Богдан Богданов, агент Николов, също шестак, Писателят Георги Данаилов, агент Андрей от Второ главно управление на ДС, един от първите директори на Агенцията за българите в чужбина след 10 ноември 1989 г.Известният седесар Станислав Даскалов агент Явор и Гастона от Второ и от Първо главно.Икономистът на СДС Венцислав Димитров, който доведе Иван Костов на Раковски134 , се оказа с псевдоним Попов агент в СГУ-ДС, 2 отдел.Никола Карадимов, служебен син министър, отговарящ за преговорите ни с ЕС, дипломат, но лъсна като агент Андрей от Четвърто управление на ДС. По-късно стана вън
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Желю като показа Бончо, пак имаше проблеми...
2
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е после като стана доносник нямаше такива проблеми....
1
4
 
37
 
! Отговори
Petrov преди 6 години
Всички доносници се изкараха дЕсиденти.