Предсрочни избори ли? 79% от българите изобщо не искат това

¾ от нашенците одобряват оставката на Главчев
Обновена: 23 ное 2017 18:48 | 23 ное 2017 18:30, Красимир Ангелов
93
Предсрочни избори ли? 79% от българите изобщо не искат това
Снимка: Reuters

Българинът одобрява подадената оставка от вече бившия председател на парламента Димитър Главчев, но не иска предсрочни парламентарни избори, сочат данните от експресно проучване на "Галъп интернешънъл", проведено между 20 и 22 ноември сред 802 пълнолетни българи.

Още по темата

Трима от всеки четирима анкетирани смятат, че Димитър Главчев е постъпил правилно, като е подал оставка. На обратното мнение са 17% от хората, а 10% нямат категорично мнение по въпроса.

Мнозинство от 60% не одобряват действията на Димитър Главчев с изгонването на Корнелия Нинова от парламента, довело до скандала, последвал неговото напускане на поста. Двойно по-малко – 30% са тези, които одобряват действията му.

60% пък приемат мнението, че не е нормално председателят на парламента да гони председателя на опозицията. 33% нямат против изгонването на лидера на опозицията –  това са преди всичко привърженици на ГЕРБ. Останалите се колебаят. Обществото ни очевидно запазва известен демократичен рефлекс, отчитат от "Галъп".

На въпроса трябва ли да има предсрочни парламентарни избори цели 79% от българите отговарят категорично с "не". Едва 17 на сто определят нов вот като необходим, а 4% се колебаят.

Проучването показва още, че 39% от анкетираните одобряват избора на Цвета Караянчева за председател на Народното събрание, а 29% са против.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изборите ги печелат ГЕРБ или БСП..След тях са ДПС и другите.В тези партий са парите и затова печелат.А ти си гласувай колкото си искаш.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно мие като нямат хляб някои се молят като се заимат земат че забравят отде са тръгнали аман от тия големите се гледат еи обикновен човек кои го интересува никои няма такава държава няма такива хора боико писна ни от *** махаи ги не става
22
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това проучване да го закачат на вратата на централата на БСП да им напомня какво мисли народа.
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не си спомням някой да се е допитал до мене... аз искам предсрочни избори...
20
2
 
15
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Никой не иска избори,но всеки иска политиците на момента да ги няма.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
79 % е много близо до 80 %
18
2
 
30
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
Стадото е приспано. Бодро крачи към кланицата, тананика си и всичко е ок ! Цари мир и любов, щастие пърха във въздуха. Цените си вървят нагоре, доходите се топят , по магазините -само некачествени стоки, нов заем догодина , първи в Европа по смъртност... Иначе всичко е наред !
17
3
 
17
 
! Отговори
сф преди 6 години
Глупости!Избори докато им свършат открадантите пари и съжалят,че са във властта.Народа не мож' го мръдна,но парите ще свършат.
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Cĸopoшни coциoлoгичecĸи пpoyчвaния пoĸaзвaт, чe нaд 50% oт бългapитe живeят в пocтoянeн cтpecOcтaнaлитe живeят в Aнглия, CAЩ, Гepмaния, Иcпaния, Kaнaдa
15
17
 
8
 
! Отговори
... преди 6 години
Абе като сте толкова умни кандидатирайте се ... и моля не ми водете БСП и ДПС на власт :) Обикновенно те идват....
14
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките! Уж все ги искат, а всички ги псуват! От любоФ ли, от що ли? Тази партия си е запушила очите и ушите и ще остане силно изненадана от реалностите. Съвсем скоро!
13
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъжа е . Хорана не искат корупцията, кражбите, лобизма, соджущината, беднотията, безаконието, несправянето с престъпноста, наркоманията у младите и пр. и пр. Така, че искат промяна на по добро , а кой ще го направи ако не избори с подходящи хора милеещи за народа.
12
4
 
17
 
! Отговори
Пуч трол преди 6 години
А пуч искате ли?
11
6
 
19
 
! Отговори
Пророкът Гочо преди 6 години
Не искат избори, не искат и Баце.
10
7
 
15
 
! Отговори
Край преди 6 години
Хората искат избори НО искат онези забранените - Мажоритарни избори в два тура които променят коренно политическата система. Само мало умен прави едно и също нещо в една и съща ситуация и очаква различен резултат.
9
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарката Нинова днес е приета в болница , заради разтройство на личноста . Не е могла да си спомни дали е от СДС или не е , дали Станишев я е уволнил за корупция иле не . Иначе на Борисов му дреме за мнението на няколко трола от БСП .
8
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да изритаме Суджуците начело със Суджук ефенди и Швйкста му!!!
7
8
 
29
 
! Отговори
... преди 6 години
Това е 100% лъжа, както и последното "проучване" пропагандирано в сутрешните блокове. На някой мъ треперят мартинките, защото и ВОЛЯ се оттеглиха от парламента, и като гледам, този някой се крепи единствено на Далавери Симеонов и на бозавия шкембелия.... Те пък са се вкопчили във властта като удавници. Смехория.. Бибитко и компания ги чака тегаво председателство. Ще лъсне голяма част от измамата, че България е някъде в ЕС. Тук е .гания и разруха, диктатура и цензура!
6
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искаме предсрочни избори искаме цялостна и тотална промяна в системата. Неможе вечно да продължаваме с шуробажанащината с кръга от фирмички с асвалта на дунавски вълни с фандупки по дондуков и цяла българия и тем подобни щуротии. Не искаме монополистите да ни съдират по пет кожи. Да ни съдят без да знаеме. Да ни правят на май.муни и шимпа.нзета и да живуркаме в калта и тинята.
5
23
 
11
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
Питайте БСП и ДПС,дали не искат избори.Огладняха горките.Всъшност те искат властта, ако може някакси да е без избори.Нещо като 9то септемврийският преврат.