Калин Терзийски за Гришо: Лувърът ли е по-важен или "Маракана"?

Пиателят бил оценен 100 000 пъти по-ниско от тенисиста
Обновена: 26 ное 2017 11:46 | 26 ное 2017 11:40,
309
Калин Терзийски за Гришо: Лувърът ли е по-важен или "Маракана"?
Снимка: архив Reuters

"За един разказ в Лондон взимам 25 паунда. 100 000 пъти по-ниска оценка от Григор Димитров", коментира отново писателят Калин Терзийски.

Още по темата

"Господстващите кръгове се опитват да елементаризират и деградират масите от хора, за да им станат удобни. Масите от хора са длъжни не да се псуват и да мразят писателите си и да възвеличават едно клето момче, което просто играе добре тенис, игра с топка, и печели. Играе добре, но е просто спорт", отсече писателят пред Нова тв.

"Лувърът ли е по-важен за цивилизацията или стадион "Маракана"?, попита Терзийски.

Той настоя, че по времето на Леонардо да Винчи също е имало боксьори и борци. "Не вярвам да има останал някой известен", посочи той.

"Един творец става някой, когато около него има среда, която може да оцени колко той е "някой" и доколко той е голям", посочи писателят.

Тази седмица Терзийски поздрави Григор за добре свършената работа, но сравни: "И аз си вършех добре работата в Лондон, на срещу 25 паунда". Терзийски изрично подчерта, че целта на публикацията му не е да оскърби Димитров или да го порицае за каквото и да е, а да покаже "колко мизерно, грозно и обидно е възнаграждаването на писателите".

Проблемът според писателя не е в Григор Димитров, тъй като тенисистът получавал адекватно заплащане за огромния труд, които полагал, а в обезценяването на умствения труд от работодателите с претекст, че "всеки пишел".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
0
 
0
 
! Отговори
Ай стиа ве преди 6 години
До АнонименТи на тия словоблудци и гьотверени писатели ли им викаш!??? Писатели таратанци!!!
239
0
 
5
 
! Отговори
Dido преди 6 години
Абе човешкия род дори и да не е прогресил и благодарение на спорта, със сигурност не е постигнал прогрес благодарение на "творци" като пияницата Терзийски!!! В спорта е ясно - вижда се кой го може и кой не! При писателите също! Проблема е,че тези писатели които не стават,вместо да се занимават с нещо друго,започват да плюят по всичко и всички,твърдят,че са гении,че са на твърде високо ниво за да ги разберат простаците около тях и затова са на това "дередже"!!!
238
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калине знаеш ли колко взимат Джорд мартин или Стивън Кинг за една книга - СТОТИЦИ милион. Ама те са световноизвестни и ги четата десеттки милиони хора, държат п рава по техните книги правят филми. Кой си ти Калине и за какво се бориш?
237
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човешкият род не е успял благодарение на спорт? Я помисли пак!
236
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калине излез и напиши нещо на световно ниво, една книга в тираж 17 милиона, и ще имаш 250 000 евро. Стига си подсмърчал колко малок получваш. Григор полулачава много защото го знае целият свят, теб те знаем само в България. Излез и се докажи. Пазарът е голям. АААА - не ти стиска. А да плюеш можеш.
235
0
 
3
 
! Отговори
Ирония преди 6 години
Има някаква ирония,че най голямата награда която Терзийски е получил (според Wikipedia) e "Най-първа награда" за проза от националния конкурс за хумор в гр. Хасково "Хасковски ***" и едва ли ще получи по виско отличие, като се има предвид,че най-четените му "творби" се оказват постовете му във фейсбук срещу Григор Димитров.
234
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** е *** и тъппо парче.
233
0
 
2
 
! Отговори
Краки Раки 3 преди 6 години
... нека придаде 250 000 копия от някоя книга, на цена $15-20 и той ще изкарва подобни суми. Ако обаче, продава до 2000-3000 копия, е възможно да не го публикува никой. Е, все пак има Амазон, където може да си публикувал творбите. Взимат само 30% (след ДДС, разбира се).
232
0
 
7
 
! Отговори
Dido преди 6 години
Калине тези пари миналата година ги взе Мъри,през 2015 Джокович,през 2014, 2013, 2012 ... Джокович.Ама ти Калине ревна когато тези пари ги взе Българин!После цяла седмица обясняваш, че не си искал да кажеш еди какво си,че не си бил против Григор ами като цяло срещу системата!Системата е такава от много години и тя е проста и справедлива - когато си в топ 50 в световния тенис се докосваш до големите пари.Когато си от 50те най-четени писатели в света - също!Тебе никой те не знае, Григор е No 3!!!
231
0
 
2
 
! Отговори
Краки Раки 2 преди 6 години
... елементарна причинно-следствена връзка.Познавам писатели, които взимат по 25 паунда на час, не на разказ, освен ако разказът не е от най-късите. При авторите, лошото е, че за първите няколко хиляди бройки, почти не реализират печалба. След това, от цената на корицата, рядко взимат над 7-8%. Разбира се, ако книгата им започне за се продава в 5,6 и 7 цифрени тиражи, то може да се стигне до много по голям процент.Ако господин Терзийски иска, то ..
230
0
 
1
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Лувъра си е лувър, Гришо си е Гришо и Калин си е Калин, май сравняваме ябълки с портокали.
229
0
 
1
 
! Отговори
Краки Раки преди 6 години
Елементарно е - Тези турнири се гледат от десетки, че дори и стотици хиляди хора, които плащат, често над стотина евра/паунда/долара за д агледат на терена или PPV. След това, има множество реклами, както на терена, така и по телевизията (родните медии искат над 10000 лева на минута, при такива събития. Чуждите искат много повече). Турнирът е събитие, което концентрира много пари в себе си. Следователно, има и много за "звездите", които играят. Няма никакви задкулисни игри, има ...
228
4
 
8
 
! Отговори
Джошуа Нкомо преди 6 години
Прав е Калин, много е прав, всичко е обърнато с краката нагоре. Спортът е нищо повече от спорт, човешкият род не е оцелял благодарение на спорт, а на постиженията на умни и практични хора, на които сега в тази проста страна им смачкват фасона, ЗАЩО?
227
0
 
2
 
! Отговори
е преди 6 години
Най -важни са банките.
226
1
 
0
 
! Отговори
с преди 6 години
Определено и Лувъра след като се измести в ислямския свят не ми е по -важен от Маракана.
225
14
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Аре стига с тоя *** *** бе! Опърдехте орталъка, само с него ли ще ни занимавате?
224
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Топ писателите са много по напред в финансите от топ тенисистите.
223
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се че има много и по-богати писатели от Гришо. Пък да не говорим ако и ги филмират.Да не забравяме че на един добър спортист финансовия му зенит е 10тина години в спорта, А един добър писател може да пише до края на живота си.Тоя Терзийски къв писател може да е след като няма мозък.
222
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му изброя ли на тоя хахо поне 10 световновно известни писатели дето са пъти по-богати от Гришо? И знае ли на колко писатели художници по света никой не им знае имената?Аман от комплексари.
221
6
 
2
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Мачкаййййй, Дришооооооооооооо...............................