Ангел Кунчев: Грипна епидемия няма у нас!

Ваксини се намират все още, но много трудно
28 ное 2017 16:00, Надежда Йосифова
3
Ангел Кунчев: Грипна епидемия няма у нас!
Снимка: БНТ

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, заяви че не са регистрирани епидемични щамове на грип в страна.

А в отделни аптечни вериги наистина са свършили противогрипните ваксини, за което сигнализираха пациенти, лекари и фармацевти преди дни.

Кунчев поясни пред БНТ, че в последните 2-3 години има глад за ваксини в Европа, не само за грипни. А преди 2 години в Америка дори е имало държавна томбола, поради голямото търсене на ваксини.

Епидемиологът още призна, че ваксините не са лекарства, което е лошо: "Всичко е на свободния пазар. Това, което сме поръчали, ще го получим след година, година и половина. Дано това да е тенденция. Ако тя продължи през следващите години, е добре, защото много хора ще са предпазени. За момента ситуацията е спокойна, имаме всички ваксини по клендар".

Радостната новина, която той обяви  е, че няма случаи на грипни епидемии у нас: "Знаете, че минаха няколко вълни. До момента няма случай на отделен изолиран грипен вирус. Същото е и в Европа. Когато се появи някъде по-сериозно и ние ще можем да правим по-сериозни прогнози".

Предполага се, че можем да очакваме по прогноза на СЗО два вируса, които са се проявили в Южното полукълбо - или Хонконг H3N2, или Мичиган H1N1.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
ПАзете се преди 1 година
Много внимателно с ваксините .Вижте сайта на NATO .ТАм се виждат всички поразени със спец ваксинации .В обемно обсебващо поле на нагли нашественици .Цел ликвидация на NATO//
ИМА СПИН Активни ваксини произведени чрез обемно проникващо бяло облъчване пт високо вредни радиоактивни скенери вкл живачни лампи,лед лампи и камери със СПИН активатори вградени.Поразен с ваксини е и Алекси Стратиев от МВР
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма епидемия, но има грип.Ако някой се чуди къде летува грипът, ами в южното полукълбо.През август в Австралия грипът е бил 2,5 пъти по-интензивен от миналата година, защото се е появил нов щам H1N1-Мичиган.
То и продуктовото позициониране е важно, но когато експертите ви казват, че може да има по-ранна епидемия, не е зле да си вземете мерки от сега.
1
0
 
3
 
! Отговори
Циник преди 1 година
Е...поне веднъж от мизерията да има файда...даже и грипа бяга от нея
:-)