МО с опит да си върне незаконно обитавани имоти

Близо 200 са жилищата и гаражите, които се ползват без право
10
МО с опит да си върне незаконно обитавани имоти
Снимка: архив, БТА

Министерството на отбраната обяви, че ще предприеме действия за справедливо решаване на проблема с незаконно обитаване на ведомствени имоти.

В 78 населени места министерството разполага с 2591 апартамента, ателиета и гаражи, от които близо 700 са в София и София област.

Повечето служебни имоти се ползват законно от военнослужещи и цивилни служители на Министерството на отбраната и Българската армия.

Близо 200 обаче са ведомствените жилища, ателиета и гаражи на територията на цялата страна, които от години се обитават неправомерно от лица, загубили правното основание за това, съобщиха от министерството.

В същото време е налице остър недостиг на служебни жилища, поради което 4 100 военнослужещи и цивилни служители са картотекирани като безквартирни, а някои от тях са със специфични нужди поради хронично болни деца.

На тези, които са наели частни квартири, всеки месец се изплащат компенсации от бюджета на Министерството на отбраната. 
 
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е разпоредил на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" Валери Стоянов да разгледа всеки случай поотделно и да предложи конкретни варианти за най-тежките случаи сред тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Георги преди 6 години
МО е несправедливо спрямо някогашните си служители, които вече са от резерва. При нас има едно жилище, което от 4 - 5 години стои празно със залепена заповед на вратата. От това министерство кога последно са ходили да проверят как се стопанисват имотите им и дали някой ги обитава!?
8
0
 
3
 
! Отговори
Офицер от резерва преди 6 години
Аз служих 8 години в поделение на МО. След структурните промени през 2003 г вече съм офицер от резерва. И аз вече обитавам жилище без правно основание и предстои да бъда изгонен от него. МО е несправедливо спрямо служители, които дълги години са работили за отбраната. Прочетох в интернет, че близо 200 семейства ще бъдат изгонени на улицата. Нека запазим честта и достойнството на хората служили в армията! Фейсбук група Изгонени от жилища на МО
7
0
 
2
 
! Отговори
Мирослава преди 6 години
До Ангелина Христова - Как да Ви намеря във Фейсбук? Има група във Фейсбук с името Изгонени от жилища на МО
6
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина Христова преди 6 години
До Мирослава-Аз съм една от тия ,,САМОНАСТАНИЛИ СЕ,, според МО. ,ако и Вие сте и можем да направим нещо заедно ,моля свържете се с мен по Facebook
5
0
 
4
 
! Отговори
Мирослава преди 6 години
Защо не предоставите информация как тези хора се превърнаха в "незаконно настанени във ведомствени апартаменти"? Тези хора са с нерешени проблеми близо 15 години и не са престъпници! Тези хора са търсили справедливо решаване на проблема през всичките тези години, докато не станаха нарушители на закона!!! Нека общественото мнение не се манипулира с поднасяне на едностранна информация!!!
4
2
 
10
 
! Отговори
Стела преди 6 години
В кв.Редута на ул.Кочани има бивши ПВО постройки пълни със самонастанили се роми ,и така 10-15 години. Какво чакате да ги изселите от там?5-то поколение роми кореняци ли?
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трапезния войвода след като прегърна македонизма, поклони се на арабите и напълно забрави за пенсиите по 300лв., сега е решил и имоти да ***, по подобие на царя
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебело Прасе с картонче в ДС
1
5
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Каракачанов, ако си войвода, както претендираш, трябва да си върнеш държавата...