От Мюфтийството за Плевнелиев: Приз за уважение към мюсюлманите!

Наградата "Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди" се връчва за първи път
154
От Мюфтийството за Плевнелиев: Приз за уважение към мюсюлманите!
Снимка: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) ще бъде удостоен с почетната награда "Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди" на Висшия мюсюлмански съвет, съобщиха от Главното мюфтийство.

Церемонията ще се състои утре, а отличието ще се връчи з апърви път.

Наградата е учредена от Съвета на името на първия главен мюфтия Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди, встъпил в длъжност на 8 декември 1910 г. след проведен избор в  София.

Още по темата
Заедно с Плевнелиев призът "Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди" ще получат и 92 годишният ходжа Мехмед Хамид от благоевградското село Рибново за приноса му за запазването и предаването на мюсюлманската идентичност на младото мюсюлманско поколение в България.

Отличие ще има и за Муса Дурлу за примера му като родител, който се грижи за възпитанието и образованието на петте си  деца, които учат в Духовното училище в Момчилград.

"Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди" ще получи и Павел Стоянов, който с фирмата си пръв във България сертифицира производството си със сертификата "Хелял" на Мюсюлманско изповедание и популяризира хелял продуктите сред мюсюлманите в България.

Награда ще вземе и Ердинч Сюлейман за иноватовните му инициативи в сферата на религиозната просвета, които прилага в с. Бенковски, Кърджалийско, и други села от района, отбелязват от Мюфтийството.

А почетната награда ще бъде връчена на четвъртия президент на България Росен Плевнелиев за усилията му за обединяване на обществото и институционалното уважение към Мюсюлманско изповедание и доброто отношение към мюсюлманската общност в страната.

Това не е първото подобно отличие за Плевнелиев. През февруари, малко след като приключи мандата му, той стана носител на голямата награда „Приятели на Израел“ за 2016 година за активна и последователна подкрепа към еврейския народ и държавата Израел.

Наградата беше връчена на тържествена церемония в Ерусалим с участието на президента на Израел Реувен Ривлин и в присъствието на представители на най-влиятелните еврейски организации по света.

Преди дни пък бившият президент бе удостоен с длъжността "Почетен професор" на Института за развиващите се пазари на Пекинския университет.


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Муфи Муфти преди 1 година
БСП позрно мълчи и нищо неспоменават за това кой открадна ро.га.та на г-н Презо та фесът му в Мюфтийството зацепи до рамената
97
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко сте злобни , руски тролове :))))
Харесва ми като плюете от ярост ;)
Само това ви остава - да плюете за няколко копейки
96
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Фърчилков защо само шамари получава от жена си ?
Дори в Масква не го канят.
Ще получи наградата “Товарищ Мухлю” :)
95
3
 
11
 
! Отговори
Телериг преди 1 година
Президентът Плевнелиев за пореден път доказа, че е жалкaр и мухльo! Сега остава да умотае Десито с една бурка, за да покаже на света какъв приятел на Исляма и Джихада е!
94
2
 
18
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Поредната "престижна" награда за Плеви!Ке умрем от смех!
93
2
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Ашколсун,аферим,евала.Да живее евро.ейското ни председателство.
92
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми той си е муслиманин от Гоце Делчев
91
3
 
24
 
! Отговори
"-" преди 1 година
Абе, направете го шеф на дипломатическата ни мисия в Либия, да учи тамошните конфликтуващи племена на "толерантност"!!!!

Може пък да се справи по-добре от загиналия американски дипломат в Либия, а и да вземе и новата си "любов" със себе си!
90
9
 
33
 
! Отговори
Щерев преди 1 година
всички знаят, че плювко си е ря зан...
89
20
 
6
 
! Отговори
Трак преди 1 година
А сегашния смешко ще му се посмеят от сърце.
88
10
 
35
 
! Отговори
заслужава и още преди 1 година
Напълно заслужен приз за уважение към мюсюлманите.
Както и напълно за заслужен приз трябва да се учреди за Плювню за неуважение съм България, българите , християните и човешките ценности като цяло. Както и за първия доказан крейзи на президентски пост.
87
36
 
12
 
! Отговори
Големи лицемери преди 1 година
Когато Путин откри най-голямата джамия в Европа(намира се в Москва , ако се чудите) всички се радвахте , но щом е български президент-плюете и псувате.Това сте русофилите-национални предатели без отечество.
86
1
 
28
 
! Отговори
В. Стойков преди 1 година
БИВШИЯТ президент, не знам кой измисли тази глупост, че нямало бивши президенти, това е изборна длъжност за точно регламентиран срок, а не придобито качество чрез образоване, например. По тази логика няма и бивши дапутати
85
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да го обрежат , да се зарадва синоптичката
84
3
 
20
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е преди 1 година
Ако може да ни освободят от присъствието си и всички да заминават при 72-те девици а ирландската пастирката пак да се прероди няма да е никак зле. Хитлер не можа ама Тръмп ще ги оправи.
83
3
 
34
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 1 година
Правителството и президента се загрижили да купуват изтребители. От кого ще ни пазят тези самолети. От 40-те години до днес никой не ни е нападал и не ни е обявявал война. За това пък за 28 години такива като този на снимката успяха да намалят държавата от 9 млн на 6 млн. Че то една евентуална война не би взела 3 милиона жертви. Значи врагът с който трябва да се борим е вътре в държавата и тази борба не става със самолети, а с други средства. Враговете на България са сред нас.
82
3
 
5
 
! Отговори
Дени преди 1 година
Плевнелиев към синоптичката: -Страхотна....си, скъпа.
В отговор чува: - И ти, скъпи.
81
3
 
22
 
! Отговори
До х преди 1 година
Няма как да стане 2 пъти. Той още като дете е претърпял въпросната процедура. Не случайно името му е Расим Пехливанов.
80
7
 
39
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 1 година
Как може човек да падне толкова ниско. Дори и за мнооого пари не бих го направил. Все пак човек трябва да има и самоуважение. А вчера някои се присмиваха на Румен Радев. С такива хора като този на снимката и неговите поддръжници ни чака само едно: самоунищожение.
79
5
 
27
 
! Отговори
х преди 1 година
браво и на пантофльо и на мюфтийството !
по добре беше да го удостоите с безплатен, церемонялен сюнет - така и Булгарския народ щеше истински да се зардва