От Мюфтийството за Плевнелиев: Приз за уважение към мюсюлманите!

Наградата "Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди" се връчва за първи път
154
От Мюфтийството за Плевнелиев: Приз за уважение към мюсюлманите!
Снимка: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) ще бъде удостоен с почетната награда "Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди" на Висшия мюсюлмански съвет, съобщиха от Главното мюфтийство.

Церемонията ще се състои утре, а отличието ще се връчи з апърви път.

Наградата е учредена от Съвета на името на първия главен мюфтия Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди, встъпил в длъжност на 8 декември 1910 г. след проведен избор в  София.

Още по темата
Заедно с Плевнелиев призът "Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди" ще получат и 92 годишният ходжа Мехмед Хамид от благоевградското село Рибново за приноса му за запазването и предаването на мюсюлманската идентичност на младото мюсюлманско поколение в България.

Отличие ще има и за Муса Дурлу за примера му като родител, който се грижи за възпитанието и образованието на петте си  деца, които учат в Духовното училище в Момчилград.

"Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди" ще получи и Павел Стоянов, който с фирмата си пръв във България сертифицира производството си със сертификата "Хелял" на Мюсюлманско изповедание и популяризира хелял продуктите сред мюсюлманите в България.

Награда ще вземе и Ердинч Сюлейман за иноватовните му инициативи в сферата на религиозната просвета, които прилага в с. Бенковски, Кърджалийско, и други села от района, отбелязват от Мюфтийството.

А почетната награда ще бъде връчена на четвъртия президент на България Росен Плевнелиев за усилията му за обединяване на обществото и институционалното уважение към Мюсюлманско изповедание и доброто отношение към мюсюлманската общност в страната.

Това не е първото подобно отличие за Плевнелиев. През февруари, малко след като приключи мандата му, той стана носител на голямата награда „Приятели на Израел“ за 2016 година за активна и последователна подкрепа към еврейския народ и държавата Израел.

Наградата беше връчена на тържествена церемония в Ерусалим с участието на президента на Израел Реувен Ривлин и в присъствието на представители на най-влиятелните еврейски организации по света.

Преди дни пък бившият президент бе удостоен с длъжността "Почетен професор" на Института за развиващите се пазари на Пекинския университет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
40
 
! Отговори
УВАЖАВАТ ГО ХОРАТА преди 6 години
как да не го уважават. Най го "уважават" ТУРСКИТЕ ИМАМИ
52
4
 
51
 
! Отговори
ОМРАЗЕН ТИП преди 6 години
Тоя и СОЛОМОН ПАСИ са ми най-противни
51
2
 
33
 
! Отговори
АМИ СЕГА преди 6 години
Ако ТУРЦИЯ излезе от НАТО, както се заканва ПРИЯТЕЛЯ на БОЙКО, КВО ПРАИМ
50
4
 
16
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До патриотТи ако си патриот, аз трябва да съм международен лидер на света. Вие патриотите направо се посрахте с апетита си за власт. Добре че е ГЕРБ, за да ви спаси, иначе трябва да управлявате с БСП и ДПС.
49
1
 
40
 
! Отговори
АНТИ НАТО преди 6 години
Щом РОСКАТА е за НАТО - най-доброто е да сме АНТИ НАТО
48
2
 
19
 
! Отговори
... преди 6 години
Защо все на него... егати каръка. Инак е мил човек, но вече го взеха за подбив.
47
52
 
3
 
! Отговори
патриот преди 6 години
До До патриот, няма предателство. България е в НАТО...не с Русия. Ти ако си против НАТО ти си предателя.Да е жив и здрав г-н Плевнелиев. И нека се кандиданира за президент в следващите избори и ще се разбере дали народа го уважава...
46
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страстният защитник на Евро-Атлантизма сега, след решението на Тръмп, ще трябва да избира. Май ще натежи Атлантизма :) и пак няма да е познал!
45
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 46Това е мнението на Библията за "други благовестия". Това че на Мохамед му се явява ангел (ТОЧНО както е казано в Галатяни глава) случайно ли е, или не е?
44
0
 
38
 
! Отговори
ТАЯ НАГРАДА преди 6 години
не разбрахте ли, че се дава за 1 път и е учредена специлно за него. Навярно друг такъв ПРЕДАТЕЛ може и да не намерят та ще си остане УНИКАЛНА.
43
0
 
10
 
! Отговори
Ааа преди 6 години
ще има и за Муса Дурлу за примера му като родител, който се грижи за възпитанието и образованието на петте си деца, които учат в Духовното училище в Момчилград
42
2
 
35
 
! Отговори
До патриот преди 6 години
Ако наистина се смяташ за такъв, отговори ми. Харесва ли ти да го гледаш как се мазни и кланя, как говори глупости, как работеше за чужди интереси, как раздаваше ордени на шефовете на НАТО, как от мръсната му уста не се чу ни веднъж България, или българските интереси! Говореше за евроатлантически ценности! Хареса ли ти това, и още хиляди предателства, излагации и изцепки, хареса ли ти като ББ му средваше перчема с плюнка пред камерите??! Това ли искаш за страната си патриоте??
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Послание на ап. Павел към галатяните - глава6. Чудя се, че тъй скоро преминавате от Оногова, Който ви е призвал чрез благодатта Христова, към друго благовестие;7. не че има друго благовестие, но има някои, които ви смукават и искат да изопачат благовестието Христово.8. Но ако дори ние, или ангел от небето ви благовестеше нещо по-друго от онова, що ние ви благовестихме, анатема (проклет) да бъде.
40
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виж кой го уважава за да разбереш на кого е служил!
39
1
 
16
 
! Отговори
До 39 преди 6 години
До патриотА защо не кандидатства? Защото дори Герб не го подкрепиха
38
0
 
16
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
И Георги Първанов забравиха да наградят. Два пъти спаси ДПС и един път им връчи мандат за съставяне на правителство, който реализираха.
37
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да забравя как Плевнелиев не поздрави християните за Великден. Това е много показателно и не може да бъде случайно.
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доктор на науките по ислямизъм, трябва златен трон да му сложат и да го забрадят. Добре е и паметник да му направят, за да го увековечат.
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя падна много ниско уж беше едно време комсомолски секретар
34
41
 
5
 
! Отговори
патриот преди 6 години
Г-н Плевнелиев ако се беше кандидатирал за Президент щеше да Президента сега. Обичан от народа и обичан от всички българи...А руската мафия и нейните фелиали в България нека си плюят.