В едно българско село: Четири деца – без ток и вместо храна – вода!

Кой е виновен за мизерията и бедността в семейство от Коларово?
12 дек 2017 14:30,
187
В едно българско село: Четири деца – без ток и вместо храна – вода!
Кадър: bTV

Четири деца живеят без ток и с храна, която понякога е чиста вода. Това се случва в едно българско село – петричкото Коларово. Кметът упреква семейството, че не работи и не търси работа. Социалните служби са дали всичко, което може да се даде. В семейството обаче твърдят, че когато търсят работа, им казват, че няма.

Къде е истината и кой носи вината за това, че четири деца живеят в крайна бедност и мизерия?

Едно от децата страда от епилепсия, семейството е теглило кредит за лечението, после го е изплатило, но последвали нови гърчове и това вкарало фамилията в спирала от дългове.

В момента в къщата няма ток, няма и храна.

"Децата от вчера нищо не са яли, днес не сме яли... Днес ще ядат вода", каза бабата Миролка Пеовска пред bTV.

В къщата живеят, мъжът й с двете й дъщери и четирите внучета. Напът е и пето.

В момента децата са болни, имат направление за лекар, но не могат да ги заведат, защото нямат пари да тръгнат.

"Съжалявам само за децата, грешките на родителите не би трябвало да се отразяват на децата, но за съжаление те страдат", коментира кметът на селото Атанас Гошев.

"Това, което трябва да се даде от социалните, те са го получили. Няма нещо, за което да са подали документи и да не са го получили. А това, че то е малко и недостига, това е вече друг въпрос", допълни той.

Гошев обвини хората, че не искат да работят.

"В момента съм на борсата, получавам мизерни пари, като ме викнат, ходя да работя, искам да работя", обясни Миролка. Тя разказа и че е ходила във всички цехове в околността да търси работа, но навсякъде й казвали, че сега нямат места.

"Трябва и сами да си помогнете. Това, което можем да направим, е еднократна помощ, тя пак няма да ви стигне", обърна се още кметът към семейството.

В краткосрочен план обаче въпросът остава: Ще има ли храна за децата днес? А отговорът е - "Бащата е с едни кози, ако му дадат пари, ще ядат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хмхм Те не са себеподобни , те са нормалните хора те се размножават .. А ти си гей , феминистка какво точно си защото човеците и животните се размножават.
123
6
 
36
 
! Отговори
хмхм преди 6 години
Да им спрат социалните помощи на тия индивиди и себеподобните им,които се размножават като зайци и после се чудят какво да ги правят тия деца.Най-разумно е парите да отиват за реклама и сексуално образование - ДА НЕ ПРАВЯТ ДЕЦА КАТО НЕ МОГАТ ДА ГИ ИЗДЪРЖАТ !
122
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До опетков Ела ще ти дам не 400кв. а селска къща с двор 1декар с договор жена ти роди и изгледа 5-6 деца.. В името на бъларщината ти давам цял имот жена ти роди 5-6 деца по 1 на всеки 2 години..
121
1
 
16
 
! Отговори
до 123 преди 6 години
прав си а и съм сигурен , че общината има земя или има доста пустеещи земи за които могат да им съдействат да им ги отдадат за обработване. колко трябва да си мързелив за да оставиш децата ти да гладуват ?? трябва да се повдигне въпроса за стерилизация на трайно безработни имащи повече от 1 дете !! просто няма смисъл грешката на природата да се умножава и повтаря !!
120
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момента имам толкова имоти пари че са поне 15 деца , А деца няма сина инженер хвана със студентка по медицина от такива деца не чакай.
119
2
 
38
 
! Отговори
опетков преди 6 години
Това са явно три много мързеливи жени, не знам мъжът колко струва и той "пасял кози". На село не може да умираш от глад. Всяка къща има поне 400 кв. метра двор, напълно достатъчен за добиване на храна за 5-6 души целогодишно. Има нещо гнило при тези, не че не са за съжаление.
118
0
 
7
 
! Отговори
До 29 преди 6 години
До инженера.Осиновявай ги и 5-те.И вземи и двете щерки за съпруги.Дедото и бабата остави на козите да ги гледат.Наистина добре си го замислил.
117
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 120Бащите и те са богаташи и видни предприемачи и магнати.
116
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Богатия човек трябва да си вземе бедна жена да му ражда 5-10деца.. А богатия човек си взима вишистка и му ражда едно дете.. и Ще загуби и богатство и имоти и пари..
115
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има градове в България които вече имотите са изкупени от Роми , и това става във Входа на моята баба - на дядо сестра стара мома е останала само тя и още едни българи алхохолици, всичко е ром.. а всичко преди 20г. бе българин.. Получи удар и никой не ще да я гледа защото този апартамент в този ромски вход нищо не струва. Сега умира може би от студ не няма да и напаля печката , едно дете оставила , дядо и намери дърводелец за мъж тя избяга.
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен ( 111)Мисля,че тази тема пак ще раздели обществото. По-бедните и мързеливите ще обвиняват тези българи,които искат да останат в България и са си намерили по-добра работа,за да могат да издържат семействата си в България,а не в чужбина. Ако няма богати българи( макар и малко) и такива,които имат нормални заплати и внасят осигуровки за издръжка на мързеливите чер.но,кожи НЕбългарски малцинства;то последните няма да могат сами да се справят
113
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен (109) Тук изцяло те подкрепям. Белите жени и българки трябва да раждат повече от 2 деца. Никакви аборти. Мъжете трябва да издържат семействата си.
112
1
 
3
 
! Отговори
до111 преди 6 години
*** ти за скакалци ли говориш ??? и каква държава ще имат...П>РИмати като теб ??? как би направил да финкционира държавата и каквото и да е в нея...ми тези размножаващи се ще умрат без ток,вода и медицински грижи !!! бе ние хубаво казваме , че вие живеете и мислите като в средновековиет ??? само авантата гледате...и козичките
111
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТАЗнаеш ли как ние се отопляваме у дома? Вместо парно-обличаме дебели зимни блузи и с чорапи на краката. Жената е с дълга плътна пола,а под нея клин и с дебела блуза,аз с дебела блуза. После двамата в леглото се топлим,като се прегърнем и така заспиваме. Децата са облечени топло. Прозорците са затворени( те са отворени единствено през деня-за да се проветрява стаята)За какви дърва и въглища ми говориш ти?
110
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо българите нямат пари за деца , Млад българин взима първата си заплата и си купува АйФон и не може да изкара месеца.. От това човек , мъж , баща не става..
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 109Кажи го на феминистките .
108
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека се помогне на това семейство,като се предоставят следните неща:-бебешки и детски дрешки(може и втора употреба)-храна-пакетирани варива(боб,леща,ориз,жито,макаронени изделия);консерви( боб,леща,свински пастет ,лютеница и др.),кисело мляко,колбаси;пакетиран нарязан хляб(няколко броя)-бебешки пелени(не от скъпите!),тоалетна хартия(може и евтината),хигиенни средства(сапуни,шампоани и др.)Това се казва помощ НАТУРА! нЕ СЕ ДАВАТ НИКАКВИ ПАРИ!ТАКА трябва да се постъпва и с ......
107
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Образованието , имотите , парите нямат никакво значение ако не се размножиш.. В крайна сметка този който се размножава ще придобие и имотите и държавата. Точно тези хора които са размножават са нормални.. А вие българите сте нещо ни риба ни месо , по лоши от животните защото животните се размножават , а вие и това не можете.
106
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ме напишете родителите каво образование имат и защо никой не ги иска на работа?Сексуално-нямат, то е ясно, но да създават деца без да се грижат за тях е престъпление. Защо аз работя на 2 места и моите данъци отиват за издржка на мързели? Има болни хора, които се борят с нокти и зъби да оцеляват, а тези - здрави и пави- само се размножават от скука.
105
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жените не трябва да работят , те трябва да раждат .. Е затова ще изчезне бялата раса.. Бялата раса излезна най-глупава.. Англосанксонците пропиляха своето величие като размножиха черната раса уж като роби в Америка, а сега вече и господари..