Живот в кола! Диабетикът Евгени, изгонен от общинското си жилище

От май месец 49-годишният мъж живее на улица в "Дружба"
14 дек 2017 11:00,
60
Живот в кола! Диабетикът Евгени, изгонен от общинското си жилище
Снимка: bTV

Живот в автомобил, в студ и зима. Така минават дните на 49-годишен мъж, болен от диабет, който е изгонен от общинското си жилище в София.

Евгени Илиев e диабетик и инвалид по болест. Обича да храни гълъбите и да решава кръстословици. От май месец живее на улицата, след като общината го гони от жилището му, разказва той пред bTV.

От два месеца домът му е автомобил, дарен от съсед.

Преди година болестта на Евгени прогресира и се налага краката му да бъдат ампутирани. Не работи и разчита на инвалидната си пенсия. Половината от нея е под запор, след като тегли заем, който не може да изплаща. И макар да има двама братя и сестра, до него остава единствено племенникът му. Той обаче също живее в колата.

От общината в "Дружба" обясняват, че не е плащал наем от десет години и дължи почти 12 хиляди лева. Също така не стопанисвал дома си добре.

Въпреки това многократно са давали възможност на Евгени да погаси задълженията, а социалните неведнъж са му предлагали помощ.

От месец май насам поне по веднъж в месеца социални работници са го посещавали, заяви Диана Цацова, началник-отдел "Социална закрила" в район "Слатина".

"Вариантът е при негова воля да му помогнем да бъде настанен в дом. Това ще бъде най-добрият вариант за него", допълни тя.

Евгени е категоричен, че не иска да живее в социален дом и тук не пречи на никого.

"Където и да решат да ми дадат апартамент, аз трябва да лазя по стълбите  до асансьора, за да се кача с количката", казва той. По думите му иска да живее в каравана.

Евгени вярва, че добри хора ще му помогнат, и се надява скоро да има каравана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
19
 
! Отговори
Втрещен преди 6 години
Вие страх от съдбата нямате ли бре?! Човека е с отрязани крака! Не поддържал жилището, а?! С какво да го поддържа? С мигли ли?! Знаете ли, всеки си мисли "че на мен няма как да ми се случи", но нещата се завъртат свирепо бързо понякога. Дано никога, ама никога не ви се случи да останете без крака. И да ви се наложи да лепите тапети /примерно/.
35
11
 
16
 
! Отговори
Дидо преди 6 години
"От общината в "Дружба" обясняват, че не е плащал наем от десет години и дължи почти 12 хиляди лева. Също така не стопанисвал дома си добре." Хората като него какво очакват, че като са инвалиди ще имат безплатен апартамент с всички екстри и чистачка? Той е инвалид с диабет, не умствено изостанал, да изучи един език и да работи нещо баси, има хора с толкова по-тежки съдби и не се предават.
34
3
 
1
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
До:цтцтцтцтцтВъзхищавам се на ентусиазма и енергията с която защитаваш въпросния човек, както и доброто ти сърце,но за да не навлизам в празни спорове ще ти цитирам една мисъл."Пътят към ада е послан с добри намерения" Интерпретирай го както си харесаш.
33
6
 
3
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
Ама сериозно, стига вече с това саниране.Какви данъци ви гонят бе хора,програмата за саниране и изцяло финансирана от ЕС.Никакви данъци не сме плащали за това, това че правителството открадна по-голяма част от парите и ги изпра с псевдофирми, със работници чийто опит в това е съмнителен и брой също, както и цвят на кожата и етнсот е друг въпрос.Просто спрете спекулациите за санирането защото е финансирано от ЕС.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тцтцтцттцОК нека има фонд, ама частен! Такива кухи *** като теб да дават пари за отглеждането на ***. Така е правилно които смятат че това е проблем, да си го решеват. За мен това е злоупотреба с общественото състрадание! Относно санирането, тук съм съгласен, че това не е работа на държавата и такива програми са лоша практика. От случая с КТБ, за да разбереш защо държавата се е намесила, ще трябва да четеш книжки, няма да стане с турски серия и розови романчета.
31
1
 
8
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Не го познавам... имал братя... роднини... и никой не се интересува от него... Наистина - това, което го чака - е смърт в крайна мизерия!Страшно!
30
1
 
2
 
! Отговори
тцтцтцтц преди 6 години
До Владиславне знам как са му отпуснали заем - може бързи кредити Иначе сам може да предположиш , че при такава немотия и болести - човек може да превърти , да развие психично заболяване .Познавам здрави , прави братя и сестри , които не мога да се понасят , камо ли да се грижат един за друг Предполагам на близките не им се занимава с него , ще им е в тежест
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На човек с очевидно тежки умствени увреждания няма как да му се помогне. Клошарите масово са такива.
28
4
 
3
 
! Отговори
тцтцтцттц преди 6 години
До Анонимен 28 Значи от нашите данъци , може да се дадат 2 млрд за " безплатно " саниране , може да с е финансират едни 3 млрд от кражбата на КТБ , да се плащат забележи данъците на държавните служители , а не може да се направи някакъв фонд за подпомогане на подобни изпаднали хора . Скоро може да се обявиш и за спиране фонда за лечение на деца в чужбина - какви "*** " са техните родители - да просят по 100 000 и нагоре , вместо да си ги заработят
27
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тцтцтцтцтцИ един лев да му са дават от нашите данъци не е правилно. Този е паталогичен мързевец, живял цял живот на гърба на другите. Това е дразнещото, а ти ми го възхваляваш и искаш да му съчувствам - няма как да стане, очевидно не съм нежна душичка като теб и обичам да ползвам разума си. Иначе му подарете и 5 каравани, това си е ваша работа, не ме интересува какво ще правите общо взето.
26
3
 
2
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
До:цтцтцт Незнам защо си останал/а с впечатление, че завиждам?!? Неговата ситуация завидна ли е? Това, че взима малка пенсия не е оправдание.Нека те попитам някой неща!Ако му е била малка пенсията как са му отпуснали заем?Ако е бил много читав и добър защо сестра му и двамата му братя са го зарязали? А относно караваната, съм сигорен че ще се намерят хора.
25
4
 
5
 
! Отговори
тцтцтцтцтц преди 6 години
До ВладиславПредполагам - си умен , красив , успешен , но докъде си изпаднал само - да завиждаш на човек - инвалид с отрязани крака . Колко да му е пенсията , навярно има стаж ,може да стига до 200лв , иначе минималните инвалидни колко бяха - някъде около 130 лв - сам си прави изводите А за да ти е още по-гадно - ще се намери човек , хора - и каравана ще му подарят
24
11
 
7
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
Еми, няма как да стане, просто няма.Самият факт, че иска някой да му подари каравана!?!?? Представяте ли си? Наглост, значи тоя човек е свикнал все някой на готово да му дава.За мен такива хора са ненужни,аз ги наричам консуматори,жалки останки от соц-комунистическия режим в който човека е свикнал държавата да му дава, тя да му е длъжна.
23
3
 
12
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
Съжелявам, че трябва да съм така краен, но немога да изпитам състрадание към този човек.10 години не плащаш наем който е символичен запознат съм какви са наемите на общинските жилища.За да казват социалните, че не е стопанисвал дома си, смятайте каква *** е била.Давали са му шансове за погасяване на дълговете, (нещо с което немогат да се похвалят много наши сънародници) и пак му предлагат да го гледат в дом.Колкото и да е лошо там, няма да е на Улицата.Все храна и топлина ще има.И пак не иска
22
2
 
1
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Живот в кола...кома...доктор патолог...морга...дървен костюм...некролог...поп...
21
2
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименГерберче, моля се на Господ, да те сложи в положение с отрязани крака и да отвърне лицето си от теб. Гласоподавател на Бойко Борисов, кел.еш и прой.доха говорещ ми за отговорност
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГостКакво значи социална справедливост? Какви са тези комунистически простотии? Дълг и задължение е на всеки човек да издържа себе си и семейството си, това не е задължение на обществото /държавата/! Кое е справедливото в това, ние да работим, а някакви мързеливи алкохолици да се наливат цял ден и ние да им плащаме сметките? За мен това е висша несправедлвост, водеща да тежка деградация на обществото. Къде е лична отговорност? Какво става ако всички станем безотговорни като Евгени?
19
4
 
8
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Говоря само с моето мнение и уважавам всички други. Чета разказ за изхвърляне на човек без два крака, за който не се знае нищо. Хубавото и лошото в неговия живот. Но и това не е важно. По филми съм виждал просяци в САЩ, които дават колорит вероятно. Европа се гордее, че място на най - големите достижения в областта на социалната справедливост.Дали е алкохолик, дали е мързелив, или еди какъв си, една държава трябва да е така устроена, че да предотвратява подобни случаи. Това е европейска държава.
18
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме интересуват драмите на утайките алкохолици, като ви е толкова жал си го приберете вкъщи и си го отглеждайте. Аман вече от лигавщини и лицемерие - като си плаща ще го изгонят много ясно, не може цял живот да живееш на гърба на обществото.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помогни си сам за да ти помогне и Бог!Да научи тази поговорка преди да ИСКА някой да му прави подарък каравана.