Живот в кола! Диабетикът Евгени, изгонен от общинското си жилище

От май месец 49-годишният мъж живее на улица в "Дружба"
14 дек 2017 11:00,
60
Живот в кола! Диабетикът Евгени, изгонен от общинското си жилище
Снимка: bTV

Живот в автомобил, в студ и зима. Така минават дните на 49-годишен мъж, болен от диабет, който е изгонен от общинското си жилище в София.

Евгени Илиев e диабетик и инвалид по болест. Обича да храни гълъбите и да решава кръстословици. От май месец живее на улицата, след като общината го гони от жилището му, разказва той пред bTV.

От два месеца домът му е автомобил, дарен от съсед.

Преди година болестта на Евгени прогресира и се налага краката му да бъдат ампутирани. Не работи и разчита на инвалидната си пенсия. Половината от нея е под запор, след като тегли заем, който не може да изплаща. И макар да има двама братя и сестра, до него остава единствено племенникът му. Той обаче също живее в колата.

От общината в "Дружба" обясняват, че не е плащал наем от десет години и дължи почти 12 хиляди лева. Също така не стопанисвал дома си добре.

Въпреки това многократно са давали възможност на Евгени да погаси задълженията, а социалните неведнъж са му предлагали помощ.

От месец май насам поне по веднъж в месеца социални работници са го посещавали, заяви Диана Цацова, началник-отдел "Социална закрила" в район "Слатина".

"Вариантът е при негова воля да му помогнем да бъде настанен в дом. Това ще бъде най-добрият вариант за него", допълни тя.

Евгени е категоричен, че не иска да живее в социален дом и тук не пречи на никого.

"Където и да решат да ми дадат апартамент, аз трябва да лазя по стълбите  до асансьора, за да се кача с количката", казва той. По думите му иска да живее в каравана.

Евгени вярва, че добри хора ще му помогнат, и се надява скоро да има каравана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега, знам че ще прозвучи грубо, но много често хора с такива проблеми злоупотребяват със състоянието си и прехявърлят на обществото цялата вина за състоянието до което са се докарали! Сигурен съм, че не болестта го е докарала до този хал, а начинът по който е живял живота си!
15
0
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 10 (пена)Изобщо не е вярно това и се дразня когато всеки пише каквото си иска (не че нямате право) без изобщо да е наясно с темата но важното е да сте "на всяко гърне мерудия"!Мой бивш колега почина от диабет. И да, отрязаха му не знам колко части от тялото защото беше вече в болница и не съм го виждал докато не почина.Има различни видове диабет, затова последствията логично са различни.Инсулинозависимият диабет е най-страшен. Тогава си на инжекции, защото панкреасът не работи!
14
4
 
4
 
! Отговори
Борисово време преди 6 години
до 5За обикновения работник, лошото отсега идва.За НАШИТЕ ХОРА - точно сега е готиното време !
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи помощ му е предложена, а той е отказал.Е кой е виновен, че той не иска да му се помогне?В дома ще го хранят, ще го перат, ще му чистят.Каквото и да е все няма да го оставят хептен на произвола.Как да помогнеш на, някой който не иска да му помогнеш?После Бойко бил виновен и тоя и оня!?
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Човекът е човек, когато е на път". Няма да се връщаме в родовообщинските жилища в пещерите.
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DA AMA NALI VECHE NQMA KOMUNIZYM I GEIOVETE IMAT PRAVA
10
10
 
18
 
! Отговори
пена преди 6 години
Смешно е, че в 21-ви век ще ти отрежат кратакта заради диабет. В белия свят хората с тая болест си живеят съвсем нормално. И после "лекарите" ни се чудят защо ги бият. Изобщо 90% от народа в тая държава са помия, ня койято се някой друг и е виновен!
9
5
 
18
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Затова ненавистта на европейците срещу наште се е увеличила двойно, за варварските антиевропейски политики срещу хората
8
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно е имало някой крайно нуждаещ се депутат или общинар, за това са го изгонили!
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В дом се знае какво е, затова не иска. Там са на доизживяване.
6
4
 
8
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 6 години
Нека да не гледаме този частен случай, случило се.Важното е че се работи за стабилността, за да знае човека че каквото е днес, същото ще е утре и да е спокоен.
5
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Борисово времеСпокойно, най-лошото мина .БСП вече няма да се върне на власт.
4
8
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
До ПОЛИТИКЗащо дават милиони за армия, полиция, служби ?!Нас дюнерите ни пазят, нали ?!
3
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво герб като котета си гледате народа най вече за народа мислите и после за вас.
2
8
 
40
 
! Отговори
ПОЛИТИК преди 6 години
Няма проблем , бе ! Важното е , че даваме 20 милиона за поправка на самолети ! Взимаме по 4 бона заплата плюс още няколко пъти по - толкова за участие в Парламентарни "комисии" и бордове ! Плюскаме евтини кюфтаци за сметка на Данъкоплатците ! ... Кво ни интересуват бедни пенсионери и инвалиди ... Болни деца ... масово затъпяване и чалгализиране на нацията ... Това , че намаляваме прогресивно с годините ! ... Кво ни интересува това ? ... Важното е , че си правим ... "Далаверата" .....
1
6
 
27
 
! Отговори
Борисово време преди 6 години
И по-лошо, много по-лошо идва !