Колоездач отнесе жена на велоалея пред болница

Мъжът не спрял да помогне, а пострадалата припаднала
Обновена: 14 дек 2017 11:30 | 14 дек 2017 11:23, Петя Славова
41
Колоездач отнесе жена на велоалея пред болница
Снимка: архив, Булфото

Жена е била блъсната от велосипедист пред входа на болница в Бургас. За инцидента алармира общественият посредник в морския град Тодор Стамболиев, който обърна внимание на това, че в града има опасни велоалеи.

Бургазлийката е била на профилактичен преглед в здравното заведение. А въпросната велоалея минава точно пред входа на болницата, пише БТА.

Колоездачът, блъснал жената, избягал и не й помогнал. От удара тя паднала на земята, изгубила съзнание и получила мозъчно сътресение. Останала за лечение в болницата три дни.

За да предпази и други от подобни инциденти, жената веднага сигнализирала обществения посредник на Бургас.

"Зачестиха случаите с пешеходци и на велоалеите. Ако не се даде гласност и не се обърне внимание от компетентните институции, инцидентите ще се увеличават", пише до омбудсмана пострадалата жена.

Стамболиев от своя страна е изпратил писмо до отдел "Безопасност и организация на движението" към Община Бургас, както и до ръководството на Транспортна болница.

Според обществения посредник трябва да бъдат взети мерки и да се ограничи движението на велосипедисти пред входа на болницата или да се подобри видимостта на въпросната велоалея, тъй като там има предмети, които пречат.

Според Стамболиев в Бургас не са малко велоалеите, където могат да се случат инциденти, включително и в Морската градина през летния сезон.

Според него, при подновяване на маркировките трябва да се преосмисли местонахождението на част от тези велоалеи, спрямо платното за движение и потока от пешеходци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мен щеше да ме бутне такъв на тротоара , защото фъдъкова сложи жълта черта /велоалея . ТОВА Е ТРОТОАР *** ! 2 Милиона плащат данъци в София и тяхното мнение е най-важно , а не на 500/600 велоО.Зрее напрежение по въпроса и ще има агресии .
15
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типично за велофанатиците - те се мислят за нещо повече от другите, всички са им длъжни, всички им пречат, като преминат някъде всички трябва да им правим шпалир, с една дума наглеци. Да не говорим, че за вело "боговете" няма никакви задължения, те имат само права, на пътя са от цар нагоре.
14
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като знам как карат в София колоездачите, с каква скорост, без да спазват правилата, между пешеходците, срещу движението, без жилетки, не ги жаля. Тия са като Зелените, само искат и нищо повече. Всеки качен на капака на колата от тези наглеци е задоволство.
13
1
 
13
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Не знам какво да кажа вече, с велосипед е по-опасно отколкото с кола. Могат да те блъснат, можеш да нарушиш правилата, може някой пешеходец да ти се изпречи на пътя, може някой да отвори вратата на паркирана кола и да се врежеш в нея, а може и да се разсееш и да минеш без да искаш на червен светофар. Всичко е възможно да се случи като си велосипедист. Дори и обратното минаване на еднопосочна улица е нарушение. Нарушение е и като караш колело на пешеходна пътека или пресичаш напречно...
12
2
 
14
 
! Отговори
Данчо Б преди 6 години
Не разбрах за какво точно е сигнализирала тя до обудсмана? Че били зачестили случаите на пешеходци по велоалеите?! Тя от себе си ли се оплаква като нарушител или от колоездачите?!!
11
3
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Простака на каквото и превозно средство да го качиш все си остава ***!
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отидете да се поразходите по велоалеите във Виена да видите "кон боб яде ли"! Нали обичаме да гледаме другите, та и аз така..:)Целият проблем е в нашите глави!
9
6
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Тия сами ще се унищожат. Сега да му напишат акт за превишена скорост :)
8
1
 
44
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Веднъж докато си карах колелото по улицата, една лелка пък реши рязко да смени посоката и да пресече пред мен без да се огледа. Опитах се да я избегна и да спра, за да не я блъсна, при което много мощно се пребих. Случайни минувачи ми помогнаха да се махна от пътя с колелото и ми предложиха помощ, а лелката се изпари без дори да се поинтересува как съм. Така че не може едностранно да се дават оценки дали велосипедистите, пешеходците или шофьорите са лошите. Де.би.ли всякакви.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Колоездачите в големите градове" може да не отстъпват пред шофьорите по интелект, но със сигурност "пешеходците в големите градове" отстъпват и пред двете гореспоменати групи!!!
6
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До MenТо и тротоарите са за пешеходци, но е пълно с бясно каращи велосипедисти.Аз съм имал няколко случая, в които велосипедист не спира на пешеходен зелен светофар и ако аз не спра - ме отнася. Слаломират бясно по алеи и тротоари, за много от тях светофарите не важат.
5
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тротоарите са за пешеходци, какво правят измислените "велоалеи" там?
4
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това се случи примерно в Германия, лелката я чакат глоби!Това, че "не съм видял/а" не е никакво оправдание!
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е следната- има нагли шофьори, нагли колоездачи, нагли пешеходци. Не може само едните да са лошите, а другите- светила. Примери колкото щеш. Колоездач- НЕ носи отразителна жилетка, КАКТО Е ПОЗАКОН, НЕ слиза от колелото, когато пресича по пешеходна пътека. Примери за нагли шофьори- колкото щеш. Предреждат се, правейки по 3 колони за ляв завой, при позволена една. Пешеходци- да не коментираме. Дисциплината ни в общесвтото не е кой знае колко добра, не е и лоша. Има и изключения.
2
19
 
23
 
! Отговори
Men преди 6 години
Велоалеятя е за колела, какво прави лелката там? Същото е като да е на пътя - само че там кола може да я прегази! Аман от патки.
1
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колоездачите в големите градове не отстъпват на шофьорите по интелект.