Плащат лекарства, вода за най-бедните... Борисов: За всички ще се погрижим!

Здравният министър съобщи, че комисия ще разглежда всеки отделен случай
Обновена: 16 дек 2017 16:56 | 16 дек 2017 16:46, Веселина Йорданова
211
Плащат лекарства, вода за най-бедните... Борисов: За всички ще се погрижим!
Снимка: БТА, архив

Министерството на здравеопазването ще осигурява молекулите за онкоболни, на които не може да помогне никакво друго лекарство и не са включени в бюджета на НЗОК. Това увери здравният министър Кирил Ананиев по Дарик радио.

Още по темата
За целта ще се сформира специализирана лекарска комисия в министерството, която ще решава за всеки пациент. По думите му условието лекарството да се ползва в 1/3 държави от ЕС остава за всеки случай, но решенията ще се вземат от комисията.

Ананиев посочи отново, че това не е мораториум, а "временна едногодишна мярка за финансово стабилизиране на бюджета на НЗОК".

"Няма да оставим един български пациент, който да не бъде лекуван", увери той.

От своя страна премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да има проблем с финансовото осигуряване на новите лекарства за нуждаещите се.

"Искам да успокоя хората, наблюдаваме процеса, за всички ще се погрижим", каза още той.

Според премиера, държавата може да си позволи да плаща водата на най-бедните, но не може да се полива с питейна вода. Борисов каза това по повод поскъпването на водата в 14 области от догодина.

Да ми каже някой, че сме си загубили човешкия образ, като ние правим всичко за хората, коментира Борисов думите на президента Румен Радев от вчера.

По думите му правителството е разплатило близо 7 млрд. лева.

"Я си представете от тези пари да извадим 3 млрд. лева да дадем за пенсионерите, да извадим 2 млрд. лева за армията, половин млрд. лева за МВР. Как щеше да изглежда България? И тези хора ми поискаха оставка вчера“, коментира Борисов.

"Защо искат да счупят държавата? Защо искат точно през януари, когато комисията и парламентът ще заседават, да са вотовете, защо не ги направиха декември, като са толкова принципни? Това ли беше градивната опозиция", попита той.

Според него думата за следващата година трябва да бъде просперитет. "Да има напредък, да има спокойствие, по-високи доходи и това, което очакват българите, да го направим", обобщи премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
20
 
3
 
! Отговори
до Калина преди 6 години
Ако си с комунистически убеждения не си християнка.Само да напомня.
77
1
 
43
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Г-н Борисов, аз съм работеща БЯЛА жена, християнка. До тук май всичко звучи политически некоректно и извън евроатлантическите ценности.Моите два въпроса са:1. С какво на мен лично ми помага това ваше европредседателството, Та го развявате като мантра.2. Докога ще налагате геноцид над работещите в тази държава хора, които все още имат наглостта да дишат?
76
5
 
31
 
! Отговори
54328 преди 6 години
При липсата на лекари е неприемливо да поддържаме паразитиращото звено на личните лекари, които не лекуват, бъркат диагнози, отказват направления и са най-активните съучастници за фалшиви болнични, инвалидност и шашми с лекарства. Да ги включат в другите звена на здравеопазването - ние сами ще си ходим при специалисти и няма да се отказваме от помощ заради липсата на на напвавления. Лекарствата по здравна каса да са под управлението на лекуващия лекар, който променя дозировката и избира новото.
75
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Баце е жизненоважно европредседателството Му да мине спокойно, защото нещо ако се изложи пред чужденците, направо ще се спомине. Как пък точно в годината на това председателство решихте да спестите 25 млн с този мораториум, за да има по-тежки софри за еврочиновниците ли?
74
5
 
40
 
! Отговори
101 преди 6 години
"Защо искат да счупят държавата?"Отново започваме старата песен - някой друг му е виновен.Очаквам подаване на оставка през юли и нови избори наесен..
73
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Държавата може да си позволи да плаща водата на най-бедните"? Те нямат даже водомери, бе, човек! Тази открадната вода, наречена "60% загуби", ще бъде вече официално калкулирана във фактурите на белите хора като такса "Солидарност". Болен здрав носи е положението, докога ще товарите българите!
72
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имах приятел, който почина преди няколко месеца. Правиха му няколко операции, но не помагаха. Откри нова молекула, нов препарат. Докато ходеше по институции се молеше да му я предоставят, почина. Така , че самата дума мораториум е убийствена. И и сега представителите на ГЕРБ да не се обясняват и особено ББ. Направиха грешка и то фатална за много хора. А да правят комисия и да разглеждат всеки случай е абсурд , докато се съберат човека ще си отиде.
71
4
 
36
 
! Отговори
Койнарев преди 6 години
Демокрацията на този кратун е като вмирисана зелева чорба пред социалистическия строй на бай Тошо.
70
1
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Да разбирам ли че за всеки онкоболен пациент ще се внася специално лекарство?Ето това е индивидуална грижа за човека.Доката комисията реши, докато се внесе лекарствота и човека.....Не е ли по редно циг...те да плащат здравни осигуровки?
69
2
 
35
 
! Отговори
4848 преди 6 години
Какво стана с милиардите от ЕС за канализация и нов водопровод? Какви санкции ще изплащаме? защо с наши пари ще се обвновява водопреносната мрежа, а не с ОНЕЗИ пари, които Европа ни беше предосавила - имаше и срокове по години за тяхното усвояване! Кой не можа да си роганизира далаверата с европарите, отложи обвновлението с чистата сметчица това да стане за сметкаа на българските граждани - роби на монополисти, политици, предатели, продажници и всякакъв вид подлеци!
68
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еднокнижника пак счупи тъпомерите обаче ще заведем дела за дискримнация вече, плащай санации на другите, плащай им водата голям сметкаджия ама с кои пари плашаш бе математик. Hие пък ще спрем да плащаме данъци, търси си други роби в друга държава туй да не ти е частна собтвеност щял да се погрижи.
67
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та, аз искам да ходатайствам пред комисията за българските момчета и момичета, чиито деди са били гръбнакът на българската нация, а днес въпросните момчета и момичета СА етническо малцинство сред своите връстници.Искам да ходатайствам за бъдещето на българския народ.Тъй като не вярвам в комисии, моля, престанете да избивате децата си по пътищата!
66
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази година ще мине спокойно. Заради председателството на ЕС.
65
1
 
31
 
! Отговори
до 67 преди 6 години
Относно Комисиите:Ако е имало създадена комисия по сътворението на света той и досега нямаше да бъде създаден.
64
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой беше казал- "Ако искаш нещо да не работи, дай да направим комисия!".Дали Стратиев или Св. Минков, или някой друг?
63
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Защо искат да счупят държавата?"Ти 3 месеца бойкотираше заседанията на парламента и отказваше да влезеш в него.
62
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До като ще решават вашите комисии хората умират . А какво давате не знам то си личи по това че сме на дъното в европа даже и го копаем
61
0
 
17
 
! Отговори
Advent преди 6 години
Tozi vampir vi e podarakat.
60
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Това ли беше градивната опозиция", попита той."Интересно изказване от човек, който като остане без власт, се превръща в деструктивна опозиция и продължава с личната си вендета срещу Орешарски само защото той е бил на власт вместо него.
59
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На г-н премиера ще кажа само едно:Ако беше пастир, какъвто се предполага, че е за народа си и стадото му се разпилее по чукарите, и овцете му не раждат агнета или раждат в чужди кошари, та ако беше пастир, г-н Борисов щеше да остане гладен и без стадо.Гладен явно няма да остане, но за стадото се съмнявам.