През 2018-та: Гражданската скача за провинили се шофьори?

Най-лошите шофьори ще плащат 200% отгоре
25 дек 2017 21:15, Александър Попов
54
През 2018-та: Гражданската скача за провинили се шофьори?
Снимка: Булфото, архив

Застраховката "Гражданска отговорност" ще зависи от поведението на пътя на всеки шофьор, а за провинилите се ще поскъпне драстично. Формулата, според която ще се изчислява кой колко да плаща, ще включва поведението ни на пътя за година назад, твърди bTV.

До въвеждането на системата Гражданската отговорност няма да поскъпва, обещават от Асоциацията на застрахователите, а средната полица ще остане 200 лева.

Очаква се шофьорите с най-лоша история да плащат 200% повече от средната стойност на застраховката в момента, което означава почти 600 лева, а за онези, които нямат нарушения, полицата да е наполовина.

Опитите гражданската да е по-евтина за изрядните и по-скъпа за джигитите продължават вече почти 10 години.

От Комисията за финансов надзор този път са категорични – така наречената система "бонус малус" ще влезе в сила през 2018 г.

"Нашите първоначални срокове, които запазваме, са до края на март да имаме нормативната уредба, която да бъде приета", заяви Ралица Агайн.

У нас този тип застраховка е свързана с автомобила, а не с шофьора. Което означава, че собствениците ще трябва да внимават на кого дават колата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
овцете ги стрижат.
4
3
 
27
 
! Отговори
До zeus... преди 6 години
Ми няма да падне, то си пише, изрядните плащат половината на 600... Аз сега плащам 170, от догодина 300- почти двойно...
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хей тея измамници са пуснали кампания с СМС да дарим пари за коледа не им вярвайте ще си ги приберат те са измамници както окрадаха държавата така ще вземат и последният ни лев !!!
2
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е наи голямата уловка на застрахователите само които не кара няма нарушения сабодете се . Честито по скъпи граждански .ще се стигне до там че хората при катастрофа ще си плащат сами да нямат по скъпа гражданска ха ха нов обир
1
2
 
64
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Ха на бас, че за изрядните няма да падне ;)