Божидар Димитров със заявка за професорско движение

След това можело то да се трансформира в партия
Обновена: 27 дек 2017 12:21 | 27 дек 2017 12:18, Елка Василева
88
Божидар Димитров със заявка за професорско движение
Божидар Димитров. Снимка: архив, Булфото

Божидар Димитров даде заявка за създаването на професорско политическо движение.

„Ще направим политическо движение, да се измерим колко струваме в очите на избирателя. След това може да се трансформира в политическа партия”, каза историкът по bTV.

„Преди година основахме движение „Боянски клуб” на университетски професори и такива от БАН, което щеше да лобира за приемането на неща, свързани с културно-историческото наследство, но не върви. Затова си мисля дали да не възродим традицията от 1935 – 43 г. на т. нар. професорски правителства. За да стане това, трябва да се участва в политиката”, заяви Божидар Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само Професорска , а партия на философи и идеолози подкрепена от дееспособни изпълнители . Нима годините след 10 .11. са нещо по различно от съвременна национална катастрофа .
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарю професор, депозирахте ли заявка за ново русофилско движение в руското посолство? Получихте ли лептата от 100000 долара за тази антибългарска дейност?
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно съм съгласен да има Професорска партия. Аман от недоучени леворезбови некадърници с корупционна нагласа и "златни" пръстчета, да си ги заврат в северните части дано, фидирунгелчетата.
66
0
 
1
 
! Отговори
Нон сенс преди 6 години
Защо да правят отделна партия?По-възрастните от тях са си от БКП/БСП, а по-младите са деца и внуци на професори, които в близкото минало - през соца, по партийна линия са направили кариера в науката.
65
1
 
7
 
! Отговори
леля пенка преди 6 години
боже прибери си вересиите щото станаха много
64
0
 
6
 
! Отговори
владо каролев преди 6 години
мишо константинов ще е касиер
63
1
 
3
 
! Отговори
владо каролев преди 6 години
<html><body>начело на движението ще е митьо гестапото,касиер ще е секретар ще е вучков константинов,казано с думи прости менте движение на менте професорите в българия,освен че е смешно но ще бъде и много тъжно,щото такъв прецедент няма никъде по светаняма такъв прецедент
62
0
 
5
 
! Отговори
Проф.Вучков преди 6 години
Да не ме забравите и мене Божка! Голам съм мераклия
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЮРМ ският преЦедател бил се изказал за дружбата ох Боже а ти си по-т..п и от Хорхе Фикусот както го наричат там,иначе БД наистина да си гледа здравето и стига вече локуми по телевизията,каквото може направи БЕРЕКЕТ ВЕРСИН ама стига!
60
2
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Божо гледахте по тв.Каква партия бе човек ти си взел дал вече.Ходи се лекувай почивай си.Не ти е останало много
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОФЕСОРСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА ОТ 1935 - 43 ГОДИНА ДОВЕДОХА ДО НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА, ДО БОМБАРДИРОВКИ НА СОФИЯ И ИДВАНЕТО НА КОМУНИЗМА.ЗАЩОТО АКО БЯХМЕ НЕУТРАЛНИ НЯМАШЕ ДА ИМА КОМУНИЗЪМ.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този да го викат в прокуратурата, там да създава партии.
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вятърът го духа към Орландовци.
56
2
 
5
 
! Отговори
кок преди 6 години
До Майтапчиябочко е доктор на науките, защитил е някаква дисертация някога, но нещо я крият и не можем да я видим. не знам дали му се занимава с четене на лекции, но защо не организират някакъв курс, воден от Боко Т в корсера или някоя от подобните. би било много забавно.
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе, тоя не гушна ли букета. До кога ще ни го показват тази мутра.
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво ще прави Божидар в това "професорско движение"? Той никога не е бил професор. Достигнал е до доцент, но благоразумно не дава официално опровержение. А *** го величаят ли, величаят. Политическа кариера-БКП, БСП, СДС, ГЕРБ, следва многоточие. От къде да знае накъде ще задуха вятъра.
53
1
 
3
 
! Отговори
проф. Вучков Ю. преди 6 години
Проф. Иво Христов!?????
52
1
 
7
 
! Отговори
Няма лошо преди 6 години
Нека да се съберат в една формация почти всички, които са направили кариера по еднотипен начин.Казвам "почти всички", а не "всички", защото тук там се срещат и читави професори. Заслужили са си научната титла с труд и знания. Тях в отделна партия ли ще ги съберем или ще им оставим сегашния статус - да ги държат далеч от келепирите и да се чудят как да им пречат? Това отношение към читавите учени в нашенската научна сфера е нещо като национален спорт!
51
1
 
7
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
Е как професорско, Бойчо е само генерал - доцент, няма ли да го приемете и него в това движение. Завъртете го малко, и доценти и асистенти да могат да влизат. Иначе какво е - старчески дом или място за измерване на деменцията и кръвното.
50
0
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Да участвате в политиката може. Ако искате да управлявате, ще е трудно. Първо трябва да имате благословията на тукашната олигархия и второ на брюкселските аристократи.Предполагам че ще сте малцинство, приемащи подобна оферта.