Дълги уикенди, майски празници... Кога ще почиваме през 2018-а?

Празниците свършиха, но и през 2018 г. ни очакват много почивни дни
1 яну 2018 20:05,
38
Дълги уикенди, майски празници... Кога ще почиваме през 2018-а?
Снимка: pixabay.com

Празници, семейни сбирки, почивки, веселби на маса, наздравици. Така минават почивните дни, които колкото и да съчетаваме с отпуски, никога не стигат.

И въпреки че традиционно годината започва с почивен ден - 1 януари, първият работен ден - 2 януари започва мъчно и трудно и човек няма как да не мисли за отминалите празници.

Затова нека отправим поглед към следващата година, когато също се заформят почивки от по 3-4 дена, а коледно-новогодишните празници отново се очертават доста продължителни.

И така, първата почивка след дългия и обикновено безпаричен януари и мразовития февруари, е около 3 март. Тази година официалният ни празник се пада в събота, което според новото правило означава, че ще бъдем компенсирани с още един ден почивка - 5 март. Така за един дълъг уикенд от 3 дни ще можем да се отдадем на зимни спортове или пък на мързел в спа курортите.

Следващата по-голяма почивка ще е само след месец в началото на април. Тази година Великден се пада рано - на 8 април. Ще се почива както обикновено от Разпети петък до втория ден на Великден - от 6 до 9 април.

Май месец, който традиционно е изпълнен с много празнични дни, също дава възможност за почивки. 1 май /Денят на труда/ се пада във вторник. С един ден отпуска - 30 април, може да заформите 4-дневна почивка от 28 април до 1 май.

Следващият голям празник - Гергьовден, пък се пада в неделя. Така около 6 май отново се получават три почиви дни - от 5 до 7 май.

Така който има нужда да разтовари и не жали отпуска, може да обедини двата празника и с 4 дена отпуска да се откъсне от работния процес за цели 10 дни - от 28 април до 7 май.

Денят на българската просвета и на славяската писменост 24 май пък се пада в четвъртък. Ако си вземете в петък отпуск, може да се радвате на още един дълъг уикенд и да отворите морския сезон например.

След тримесечна лятна отпускарска пауза, идва ред на празничния септември. Първият почивен ден е 6 септември - Съединението на България, който се пада отново в четвъртък и лесно може да се съчетае с един ден отпуска.

22 септември, когато честваме независимостта на България, пък е ден събота. Затова ни се полага и понеделникът - 24 септември, да е почивен.

И през 2018 г. коледните и новогодишните празници се очертават продължителни, като между тях ще има само два работни дни.

Следващата година празнуването по Коледа започва на 22 декември и продължава пет дни - до втория ден на Коледа - 26 декември. Работни дни са само 27 и 28 декември. Почивката по Нова година пък се получава 4-дневна - от 29 декември до 1 януари.

Ако в края на годината имате още дни отпуска, пък сте и именяци, няма нищо по-подходящо от това да слеете двата празника и да запразните от 22 декември, та чак до 2 януари!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
весел преди 6 години
До Анониментрева за пушене ще береш, нали? :)
30
0
 
1
 
! Отговори
Веселин преди 6 години
До АнонименНяма работа - няма приходи.....съответно няма и заплата.Всеки може сам да избере какво да прави - да работи или да си почива......всичко е толкова просто
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз заминавам за Калифирния да бера трева и няма да имам почивен ден :((( ама ще правя по 7 бона на месец...долари става въпрос.
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГеоргиевЗащото хората пътуват до родните си места, за да се видят 2-3 пъти с родителите си, близките си, децата си, приятелите си.ЗАЩОТО СА ХОРА! Не са роботи, машини или роби. Животът им не принадлежи на работодателя, който се самозабрави в алчността и ненаситността си последните 10 години.Кога ще започнете да гледате на работника като на ЧОВЕК? А не ***.
27
2
 
15
 
! Отговори
Иван преди 6 години
За да има висока раждаемост хората трябва да са починали и да имат време да са заедно, за да могат да ги направят, а когато са родени да имат време за децата. Да беше добра идея да се дава понеделник когато се пада събота и неделя. Но не трябваше да се маха допълнителния ден когато е четвъртък. Трябваше да се махне само отработването. Трябва да се направи така и да е така докато не стигнем средно ниво на заплащане в ЕС. Това могат да направят за компенсация за ниските доходи. СПОДЕЛЕТЕ ТОВА!!!
26
6
 
9
 
! Отговори
Az преди 6 години
Точно така, принизиха националните празници до почивни дни. Щото *** *** ако 3 март е събота, него не му дреме за празника, а иска отпуск. Това му е само в главата
25
44
 
14
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
Да се почива само в деня на празника независимо кога се пада .Защо ако е събота или неделя понеделник да не се работи?Престанете с това сливане на почивни дни.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :)В Германия са 18.
23
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия отпуски и сливания могат да ги направят в администрацията. Работещите в производството почиват само в неделя. Изключително манипулативно поднесена информация. 1 почивен ден седмично и 5-6 празнични дни в годината- вече разгласяват, че хората много почиват и малко работят.
22
16
 
9
 
! Отговори
Az преди 6 години
А кой ще работи бе киртаци
21
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В МОЯТА ФИРМА СЕ ПОЧИВА САМО В НЕДЕЛЯ. ТАКА Е ПИСАНО В БИБЛИЯТА - ПОЧИВАЙ НА СЕДМИЯ ДЕН. ДРУГИ ПРАЗНИЦИ НЯМА.ЗАПЛАТИТЕ СА ДОБРИ, ТАКА ЧЕ НИКОЙ НЕ ИЗЯВЯВА ЖЕЛАНИЕ ДА ПОЧИВА ПО РАЗНИ ИЗМИСЛЕНИ ПРАЗНИЦИ.
20
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦИГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА МНОГО ЕВТИНИ.
19
0
 
18
 
! Отговори
:) преди 6 години
Умниците ми те. Я проверете колко почивни дни има в Германия или ЮК например за 2018 и колко в България.
18
1
 
31
 
! Отговори
shame преди 6 години
някой търси ли си работници за без пари, а пък ако може и да дават пари на работодателя си ?!?
17
3
 
9
 
! Отговори
и аз до 10 преди 6 години
Пич, просто не си купувай акцизни стоки, като ти е проблем акциза. Аз акциз плащам само на бензина и да ти кажа не е голям проблем.
16
13
 
15
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Акцизните стоки не са жизнено необходими. Аз например имам порока да пуша и знам, че от 5-те лева, които давам за цигари 4 влизат в бюджета. Ако не ми оттърва спирам да пафкам. От моя порок в хазната влизат 120 лв. на месец.Това не ме прави нещастен, напротив, харесва ми мисълта, че като вредя на себе си съм полезен на държавата.
15
1
 
27
 
! Отговори
виц преди 6 години
Македонски шеф събира колектива.- Дружина, от утре ке работиме така - Събота и Неделя, големата лапаница, Понеделник почивка след големата лапаница, Вторник подготовка за големата работа, Среда - големата работа, Четвъртак почивка след големата работа, Петък, подготовка за голевата лапаница ! Въпроси ?!?- Абе шефе у Среда цел ден ли ке работаме ?
14
39
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С толкова много официални празници, болнични, отпуски и други подобни, да се чуди човек как въобще произвеждаме нещо и не умираме от глад... комунизъма много ви разглези, развали ви. Непригодни сте за демокрация...
13
43
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И плачмете, че заплатите ви били ниски. С толкова много почивни дни и тези пари са ви много.
12
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЙ-ДОБРЕ СИ ВЗЕМЕТЕ 365 ДНИ ОТПУСКА, ЩОТО ИНАЧМЕ МНОГО СЕ ПРЕУМОРЯВАТЕ.

Спонсорирани публикации