Юруш на монетите: Втори ден опашки пред БНБ

И днес десетки се наредиха пред централната банка
Обновена: 3 яну 2018 15:00 | 3 яну 2018 14:45,
22
Юруш на монетите: Втори ден опашки пред БНБ
Снимка: БТА

Опашка за монети се изви за втори ден пред БНБ. Още вчера десетки чакаха с часове, за да си купят монетите, пуснати в чест на Българското председателството на Съвета на ЕС.

Те са две. Едната е възпоменателна и е изработена от чисто сребро с частично позлатяване. Стойността й е 10 лева, а тиражът й е едва 3000 броя. Тази монета се продава за 66 лева.

Още по темата

Другата монета е разменна, стойността й 2 лева, а тиражът й е 500 000 броя.

Общо 50 000 от разменните монети и 1000 от възпоменателните са закупени от министерството на българското европредседателство. Те ще бъдат използвани като подаръци за участниците в събитията на Съвета на Европейския съюз у нас.

Всеки може да закупи само по една монета. Те вече се продават на касите на Българската народна банка в София, Бургас, Варна, Плевен и Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами наемете джебджийките да откраднат тези на евродепутатиет
20
2
 
3
 
! Отговори
криптоgay преди 6 години
Ако тия безмозъчноувредени инвеститори бяха инвестирали преди 8г по 3 такива монетки в Биткоини то днес щепе да имат няколко милиона в брой и щеше да им е през шушляка за емисията на Искров, които емитира и пуска месинг за да позлати клозeтa на Пеевски .
19
1
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Второ, цената на монетата не се определя само от номиналната, стойност, нито пък само от цената на използваните грамове благороден метал. Има и други разходи, за които вие нямате никаква представа, както се вижда.Трето, 10-левовата възпоменателна монета е сребърна с проба 999/1000, с нанесено частично позлатяване. Не е от месинг, цинг и други метали, както пише един разбирач в коментара си.
18
2
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Коментарите под тази статия са доста забавни. :) Хора, които си нямат хал хабер от нещата обясняват как другите хора са лаици и нищо не разбират. :) Първо, монетите на БНБ са възпоменателни монети, т.е. свързани са с някакво събитие, личност, обичай или нещо друго. Каква стойност носят за притежателите им, това не го определяте вие, драги разбирачи. Отделно БНБ пуска и монети, които са инвестиционно злато. Второ ...
17
2
 
2
 
! Отговори
До 11 номер преди 6 години
Обективно изказване ,съвсем скоро пак ще започнем да виждаме опашки пред банките Само ,че от ония 70 млд дето тръбят вече няма и помен Ще останат тия с по една Европредседателска монета Ргуги пари няма Действайте. Агент Мълдър ЦРУ ресор ***
16
3
 
3
 
! Отговори
далавера да става преди 6 години
66 лв за 25 гр .сплав минала покрай сребро.Затова пък истинското сребро -това от кюлчетата се продава тройунцията за под 50 лв или това е 33гр кюлче с 4 девятки чистота сребро на около 50 лв.Даже в най скупия магазин на FiBank е към 60 .Честито на лапнишараните изкупили новата емисия на Пеевски от месинг,цинк и други безполезни метали и дали български пари за едно нищо. Каквито инвеститорите такава и държавата
15
2
 
7
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 6 години
Който иска да влага пари в монети трябва да купува древногръцки, римски, византийски например, но за това се изискват знания, а пр.ос.ти.те хорица купуват току-що отсечени ***, които нямат никаква стойност...!!! Тираж от 3,000 броя изобщо не е малък, както ги подвеждат, след като от другите по-горе изброени има единични екземпляри или по няколко броя известни! Но народецът е ***. за това и на власт е Вожда Винету...
14
2
 
10
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
ЗАЩОТО са глупави ! монетата няма никаква инвестиовионна стойност ....колекционеркса също ...просто тотални лаици на тема инвестиции и нумизматика ...да не говорим че монетите на БНБ са в доста странен грамаж ......
13
3
 
11
 
! Отговори
Georgiev преди 6 години
Наистина не разбирам...защо се редят за някаква си монета за европредседателството ни? Струва ми се доста глупаво.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГьотеМонетата тежи 20 грама. Вероятно 20-25 лв. като себестойност. Но тиража е малък затова се вдига толкова много шум.
11
4
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 6 години
Ей така като почнат да се събират опашки пред някоя банка и тя фалира :)
10
4
 
16
 
! Отговори
21 преди 6 години
А после биткойна бил балон... 10 лева се продават за 66 лева...Повечето дето купуват не са колекционери, а просто за препродажбата после, защото тиражът е малък.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цената на 10 левовата монета в online търговията до колко стигна? 200 лева или 300 лева ...
8
1
 
5
 
! Отговори
Гьоте преди 6 години
Не пише колко е тежка сребърната монета. Стойността и е 10 лева, сигурно иде реч за номиналната стойност, а стойността като разход за изработка трябва да е по-голям, най-вече матряла, зависи колко е тежка.
7
5
 
4
 
! Отговори
до някой по-долу преди 6 години
Не съм сигурен че БНБ сече монети и печата пари, още едно време разправяха че левчетата с Шипка ги печатат нейде из Европата.
6
1
 
10
 
! Отговори
До №1 преди 6 години
Нито тези 10 лв. са разходът за производство на монетата, нито това е печалба за държавата.
5
2
 
4
 
! Отговори
Да преди 6 години
Криза, пари нема! :D
4
2
 
29
 
! Отговори
Радина Радославова преди 6 години
Защо решихте да използвате точно думата "юруш"? Мислех, че това е български сайт, което би трябвало да означава, че се пише на български.
3
3
 
43
 
! Отговори
пена преди 6 години
Да не би да са свършили картончетата за търкане ;)
2
4
 
22
 
! Отговори
Ааали преди 6 години
Аве то трябва а чакаш 10000 години, че да е рентабилна такава "инвестиция".

Спонсорирани публикации