Ромската махала край летището: Най-близо и най-далеч от Европа

Европредседателството през погледа на мургавите ни събратя
12 яну 2018 09:20,
39

Часове преди кортежа на членовете на Европейската комисия да пристигне на Летище София, ромската махала до аеропорта е малко по-чиста, по-пуста и все толкова кална.

Още по темата

Първият квартал до аерогарата хем е най-близо до Европа, хем остава най-далеч от нея.

Усилената подготовката за председателството на Съвета на ЕС мина транзитно през кв. "Христо Ботев".

Промяната се усеща, но не съвсем. И докато за едни хора кварталът е повод за срам, за живеещите в него той си остава най-хубавото място. Още по темата вижте в репортажа на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хора плащат данаци за смедка на останалите но вия кво разбирате че немие ясно
28
0
 
3
 
! Отговори
Макс преди 6 години
Хора защо не Минах те на 514 улица 519 да видите какви ями има вода кал мръсен квартал държавата само знае да прибира а да направи улиците няма шанс боико прави само метро станци и лапкаи повече парички 💸💸💸💸💸мазник
27
0
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 29 преди 6 години
Подкрепям втората част от твоето предложение.Относно първата част - България се възприема като родина от онзи, който прави нещо за нея и плаща данъци.Тези,които използват България само за да живеят на нейната територия и да получават наготово пари под формата на помощи,надбавки,платени майчинства и други подобни, такива хора не считат България за своя родина, а за виме, на което са успели да се закачат и което не щадят. Ще зарежат и забравят България веднага щом намерят друго, по-голямо виме
26
1
 
7
 
! Отговори
За мААлата преди 6 години
По чиста? Чистенето струва пари!Кална? Поддържането на улиците също струва пари!Пита се в задачата:1. По колко човека на възраст 18-65 г. живеят във всяка една такава, екзотична махала у нас?2. На каква сума възлиза общият сбор от данъците,които те плащат?3. Какъв е общият сбор на получаваните от тях соц.помощи, соц.пенсии, пенсии за инвалидност (фалшиви), детски надбавки, нескончаеми платени майчинства и други разходи за тях?Де е Киро? На кирия! Но е вечно недоволен и с големи претенции
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичанина е прав,трябва да интегрираме ромите,защото те са българи,родени и израстнали в България,България е тяхната родина и са най-подходящи за запълване на дупката с недостатъчно население.И ако можем да привлечем българите от Украйна,Молдова,Македония,Русия,Банат,от чужбина и им осигурим условия за живот,образование,работа.Но за да стане това,трябва да се променят и заплатите,за да се задържат у нас.
24
1
 
2
 
! Отговори
Englishman in BG преди 6 години
да спрат да се оплакват от състоянието на улиците, да осигуряват образование, за да могат да плащат данъци и тогава общината ще има пари за улиците, ние ги наричаме ***, но каква възможност им даваме да бъдат всичко друго.В моето честно мнение за това, което виждам написано тук, българите обичат ромите, защото ви карат да изглеждате по-усъвършенствани. отпадане на нагласите и постигане на реалността, страната се проваля, защото не интегрираме или образовахме потенциални данъкоплатци.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То пътищата в София, неокосените ливади, калта и мърсотията по кварталите, боклуцитр по земята, кучешките фекалии навсякъде, тези щд си помислят, че целият град е една "махала" на "шведи".Българинът това не го забелязва, защото е свикнал, а и "моето си е мое, чуждото не ме интересува", всеки хвърля фасове и *** късето му попадна, кучета си ходят по нужда, а стопаните им не ги е грижа, не събират фекалиите.
22
1
 
2
 
! Отговори
Englishman in BG преди 6 години
с раждаемост, толкова ниско, колкото е съобщено, степента на емиграция толкова висока, колкото отчетената в България много бързо трябва да бъде интегрирана образована равносилна черно-бяла мултикултурна общество или няма да имаме данъкоплатци и всички ние ще имаме жизнения стандарт, който виждаме в Христо ботев, само можем да променим ситуацията.Всъщност това, което казвам, е, че сме извън границите, където имаме избор - интеграция или обратно към това, че сме трета страна в света, ако не сме само кой ще може да плати данък след 10 години?
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къщите в тази махала законни ли са. Всички ли имат нотариални актове и плащат данъци. Ако е така защо тази махала прилича на бунище.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да минат през махалата трябва да минат отдолу, а не по "Брюксел", и след това на кръговото след Нова телевизия да завият на дясно, което е безсмислено, освен ако не желаете да отидете там в близките квартали, но те най-вероятно ще ходят към центъра и няма да минават от там.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който е запознат знае, че от там не се минава. Да те от самолета могат да я видят, но иначе всички официални селегации минават по бул. "Брюксел", защото иначе, ако минат отдолу, без там да има "махала" положението е ужас, неокосени ливади, кал по края на пътя, липса на пътна маркировка.Те затова на "Брюксел" му направиха отстрани плексигласови оцветени прегради, уж шумоизолация да предпазва панелките, но и да не се вижда нищо наоколо.
18
4
 
0
 
! Отговори
Englishman in BG преди 6 години
интеграция! ние стенем за нашата намаляваща работна сила, така че позволяваме да се образоват 50% от обществото, което ние инкорпорираме и да ги използваме като равни данъкоплатци.Всичко започва с образованието, не от ромските деца, а от българските възрастни да бъдат толерантни. Схемата се провежда успешно в Лондон от българи, които успешно са обучавали роми от факултета и сега се намират в университет, изучаващ за своите законни дипломи.
17
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние българските червени селяни путинисти знаем много добре, че за всички беди на света са виновни капитализма и Америкаслушаме руска телевизия, четем руски сайтове, а те никога не лъжат.само не можем да си обясним, защо всички проблеми са в бившите комунистически страни
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще дойде време турците със свещ ще ги търсите.
15
6
 
16
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Има ли сме "бяла държава" при Тошо...пише някакъв хахо...Имали сме дръжки!Ромите са "вашето бъдеще"!И виновни са тези с "бялата държава" след 44та!Който не го разбира - е т*п!Кой и защо бяга от посткомунистическия ви рай?Промити мозъци!PS. Стягайте се - ако днес всеки от вас издържа по 2 ромчета - след 10ина години ще трябва да издържа 4 - 5!
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За по младите родени след 80-та година ще изясня че този кваратал преди години се казваше Абесиния. По късно беше преименуван на кв. Хр. Ботев. Този квартал съществува още преди турското робство. Сегашният път който води от ботевградско шосе към летището на неговото място имаше река. Къдея закараха тази река това знаят само селянчетата които след 89 г. си избрахте да ви управляват. В този квартал 75 % са български роми а останалите са турски. Българските роми са християни и празнуват бг празници
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А конячната махала къде е?
12
5
 
1
 
! Отговори
! преди 6 години
Алеко, 250 евро е минималната заплата. Средната е 500 евро. Пак са много ниски, но нека бъдем по-точни
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предупредени да не изкарват каруците си по столичните улици. Смях в залата. Пак да замажем очите на европейските лидери и да им покажем само излъсканите от многократно почистване площади в центъра на София. Останалата част от страната не е България.
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тва неделно Богослужение ми прилича на Християнизиране на Ромите в България , а те дали осъзнават тва всичко , съмнявам се :)