Да завършиш с отличие медицина, да останеш в България. Защо?

Васил Боянов, носител на Златен Хипократ, пред Bulgaria ON AIR
19 яну 2018 17:15, Анисия Иванова
73

Над 400 студенти по медицина днес получиха своите дипломи. Сред завършващите медици има и пълни отличници.

Един от тях е и Васил Боянов. Завършва гимназия с пълно отличие, а днес е носител на наградата Златен Хипократ.

"Изисква много жертви, много лишения, висока мотивация, амбиции", разказва той за наградата пред Bulgaria ON AIR.

Освен че иска да открие нови методи за лечение, бъдещият лекар иска да остане в България.

"Тук са всички мои приятели", казва той и се зарича по време на работа да се води от моралните принципи.

Още в репортажа на Милена Енчева и оператора Петър Хамамджиев.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
4
 
! Отговори
Борнео преди 6 години
Всеки прави грешки.Нека се завърти в бюрократичната мелница, ще поумнее.
40
4
 
5
 
! Отговори
Учител преди 6 години
До АнонименИма и "недостик" и на грамотни хора...
39
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България има недостик на лекари.В чужбина ще трябва да се доказва и ще трябав да знае езика на високо лекарско ниво, за да комуникира с пациентите. Млад е и след години ще мисли по друг начин.То с хората биеши лекари е опасно да си лекар освен ако не си минал курс по карате.
38
3
 
6
 
! Отговори
ХА,ХААА -НАИВНИЦИ преди 6 години
МОМЧЕТО Е УЧИЛО В РУСИЯ ,БЕ.....ТАКАВА МУ Е ЗАДАЧАТА!
37
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕДНА БЪЛГАРКА *** в Германския Казан , и да видим дали въобще ще завършиш
36
1
 
30
 
! Отговори
X преди 6 години
На добър час момчето ми! Дано издържиш на българската действителност! Аз отдавна се отказах да разчитам и не вярвам на тази управленска система!
35
4
 
8
 
! Отговори
ЕДНА БЪЛГАРКА преди 6 години
Правилно е казал някой, за казана с катран САМО В БГ. Аламинут те дърпат долу, в катрана, само молко да покажеш качества!Браво на младия доктор! Успех!От една БЪЛГАРКА!!!
34
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плюйте го момчето, утре ще чакате за час при него. И нека да се изказват отличниците тука, а не куцо, кьораво и сакато, че и злобно.
33
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-високите стипендии за успех са в ТУ-София .. Щото има най-малко шестици..Технологията е такива правителството дава университета пари за стипендии и то ги разпределя , като има много отличници стипендиите са малки, като има малко отличници стипендиите са големи..
32
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами защото си некадърен да се реализираш на Запад и защото те е страх, че като излезеш навън ще лъсне истината за "образованието" ти, струващо 2000 евро и 3 пра-се-та.И то не само в УНСС.
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Племенницата е завърши Аграрния Университет - икономика - със Пълно Шест , кака дойде и ми каза виж дипломата даже снимала с пълно шест.. Аз и се изсмях и се скарахме.. Обясних и , че това значи , че университета е супер пропаднал и лош
30
1
 
31
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
Зубри се само за някои изпит, после се забравя. Няма начин, колкото и да си добър да запомниш това количество информация. Затова после има и тясна специализация. Но да кажеш, че инженери, математици и физици мислят, а лекарите не, е върха на глопуста. Те работят с модели, формули и концепции, както лекарите с алгоритми. Обема от информация, с който се борави за поставяне на диагноза от изследвания, през симптоми, до образна диагностика и патология и практика е огромен. Няма как да не се мисли..
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14Абсолютно те подкрепям. Само някой, завършил провинциален или посредствен "университет", където отличници, съответно и стипендианти - бол, не би те. Или някой с посредствена, неелитна специалност.
28
3
 
7
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Не съм този, към когото си адресирал изказването си, но по-долу написах, че съм живял в САЩ, а леля ми живее там от 30 години. 8 години учи, след което започна за мизерна заплата в болница в DC (50к годишно). Аз, като младши програмист в стартъп компания взимах 60к (работих година в САЩ). В момента наистина взима добри пари (190+к), но минаха 22 години, откакто започна. Да не говорим, че, за да стигне до тук, е задлъжняла до живот. А относно компютърджиите- в топ 10 на най-добре платените в САЩ.
27
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля че всички умни хора трябва временно да напуснат България и да оставят бaвнopaзвиващите сами да се оправят, докато в тази държава не измре и последния ceляk и бaй *** и тогава всички вкупом да се върнем в България и най-накрая да станем нормална държава.
26
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не съм 23 .. Сега ви обясня мит че лекарите са най-умни , обратното.. Обучението на лекар се състои в зубрене на текстове и картинки .. т.е. в помнене и практика.. Там няма нищо трудно за мислене важното да помниш като хард диск или флашка.. По ценното е да можеш да мислиш да си процесор .. или това инженери , физици , информатика , математици - там обучението е трудно.. Лекарите са едни флашки за 20стотинки на гигабайт..
25
0
 
26
 
! Отговори
ветеринарен лекар преди 6 години
Пълното отличие по медицина не винаги е критерий за практически качества.Иначе е похвално,браво !
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпроса е че такива хора трябва да управляват България, а не разни индивиди с IQ по-ниско от стайната температура и постоянно излагащи ни по целия свят със селските си и абсурдни изказвания. Вероятно и тва момче някога през живота си ще вземе пари под масата и ще се отрака като порасне, но пак е по-добре отколкото *** и *** който също взема пари под масата.
23
8
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 6 години
Перко, чукни в нета `най-добре платените професии в САЩ`, прочети, поограмоти се малко и после се върни да пишеш как `лекарските заплати са доста мизерни в САЩ`. Понеже малко Неинтелигентен ми изглеждаш, ще те открехна леко, че на първите места не фигурират: юристи, инжинери, архитекти и т.н., да не говорим за `компютърджии` ;-)
22
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дечица и симпатизанти на Сорос , майки и бащи , дядовци и баби.. Някой да завърши университет с пълно шест е абсурдно , това не е гимназия.. Това означава само едно , че университета не става..