Да завършиш с отличие медицина, да останеш в България. Защо?

Васил Боянов, носител на Златен Хипократ, пред Bulgaria ON AIR
19 яну 2018 17:15, Анисия Иванова
73

Над 400 студенти по медицина днес получиха своите дипломи. Сред завършващите медици има и пълни отличници.

Един от тях е и Васил Боянов. Завършва гимназия с пълно отличие, а днес е носител на наградата Златен Хипократ.

"Изисква много жертви, много лишения, висока мотивация, амбиции", разказва той за наградата пред Bulgaria ON AIR.

Освен че иска да открие нови методи за лечение, бъдещият лекар иска да остане в България.

"Тук са всички мои приятели", казва той и се зарича по време на работа да се води от моралните принципи.

Още в репортажа на Милена Енчева и оператора Петър Хамамджиев.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
До 16:Това, че някой не умее да пише добре на български не е мерило за интеуект драги :)А, това, че друг прави много пари пък въобще не е критерий, нито показател за каквото и да било.. Защото както сме дошли на тая земя - голи и без нищо, така и ще си отидем.
20
0
 
4
 
! Отговори
Жорката преди 6 години
Защото знанията са нищо без останалите човешки качества. Когато родителите ти скъсат *** от учене и не търсят баланс в живота има голям шанс да се превърнеш в ретард и да не ти се получи нищо след това. Опичайте си акъла.
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да завърши с пълно шест , не говори добре за университета..
18
1
 
15
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Крайно тъпo, текезесарско изказване. Аз завърших магистратура в САЩ, преди това СУ. Работя интелектуална, добре платена работа. Международни компании- колкото щеш у нас и всеки ще те оцени, ако си можещ. Бият се кой да те вземе на работа. Говорим за интелектуална работа, не за складов работник или строител. Гледам си наглял и в друг коментар- в САЩ лекарските заплати са доста ниски. Леля ми живее там от години- минаха 15 години, докато започне да взима нормални (120+к$) пари като невро хуруг...
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да иде в Германия да завърши с пълно шест.. Там най-високата никога не пишат. Има и стипендия на германския народ за отличници , но такава стипендия никой не взима.
16
3
 
14
 
! Отговори
до 5 и 11 преди 6 години
Докторе, ти за много интелигентен ли се имаш? Ти идея си нямаш къде се слага пълен член, седнал за интелигентни хора да говори. Ти НЕ СИ ОТ ТЯХ. Ти се изказваш и пишеш като един зубрaч. Съжалявам- това е истината. Аз, тъпунгерът, съм обиколил цял свят, но си плащам данъците у нас. И само месечният ми данък е колкото цялата ти заплата (лекарските заплати са доста мизерни в цял ЕС и САЩ). Плащам заплати на доста хора и не съм укрил и един лев данък. И, да, занимавам се с интелектуална работа.
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм учил в 3 университета , 2 съм завършил такъв човек с пълно шест да завърши не съм видял..
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Университета е трудно нещо , а освен това и преподавателите си пишат оценките как си искат.. Аз не вярвам някой да завърши университет с пълно шест без една петица , това е абсурдно.. трябва да е свой човек.
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно не знае немски и английски език и затова няма избор,завинаги остава тук!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
da sluzhish na korumpirani i kradlivi politici, se iziskva goliamo sarce, Bravo !.. uvi sled 89 god. nishto dobro do sega
11
10
 
20
 
! Отговори
доктор преди 6 години
До Анонимен 8На запад вземаме такива заплати, че няма нужда да вземаме пари под масата и други подобни мишкувания. Да не говорим за взаимното уважение между лекар и пациент, за техниката, с която работим. Този млад колега не знае каква гигантска глупост прави.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе умно момче,а каква грешка прави...
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Без образование е по-изгодно защото ти дават помощ. С образование нямаш право на помощ ако останеш без работа и те гонят от бюрото по труда ако не си съгласен със заплатата.
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много поетично, още малко и ше се разплача. Но после се сещам, че този младеж вероятно си има някой да го уреди в някоя болница и лесно ще усвои как се вземат пари под масата,нещо което на запад няма как да вине. Това е реалността. А колкото до ВМА , това което пита номер 6, днес там има акция на ДАНС за корупция при прием на чуждестранни студенти, нещо което е публична тайна. Това отговаря на въпроса ви
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много от болниците са във фалит и му се чудя колко ще издържи като доброволец.
6
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дали образованието е на ниво?Онзи ден преминах през медицинска академия и какво гледам.... едни младежи седят и ле лигавят на групички със силен глас викат, а българска реч не се чува.Аз се чудя до кога университета ще подготвя безплатно кадри за запада? Или това е част от новата политика на територията. Трябва да стане много скъпо платено образование медицината. Както е на доста места по света.
5
10
 
33
 
! Отговори
доктор преди 6 години
До DiscoveryОт 1945та година насам нищо не зависи от умните и интелигентните. На почит са физическата сила и безпардонността. Интелигентните и възпитани хора биват мачкани. В резултат те се изнесоха и в България останаха предимно стероидни ***. Резултата е налице.
4
9
 
15
 
! Отговори
Дедо ви Шишарко преди 6 години
До АнонименКомунизма и крепостничество свършиха отдавна, понимаеш? Така е в света на конкуренцията и свободните пазари. Където си иска там ще работи и копче не можеш да му кажеш, каскет смотан.
3
9
 
12
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
Ами защо... умните хора са си умни с цели. Някои, въпреки трудностите тук в БГ и впреки че могат да се реализират лесно и бързо в чужбина остават тук с ясната цел, че могат да помогнат с нещо и че реално от умните хора, като тях зависи бъдещето на БГ. Много по лесно е да отидеш на вече уредено място... хвала на такива хора като тоя младеж... и много успехи
2
12
 
29
 
! Отговори
dдфсф преди 6 години
Младеж, не си пропилявай потенциала в тази загубена държава. Заминавай за САЩ или Германия, ще те носят на ръце и ще те уважават като професионалист. Да не говорим, че сериозната медицина, наука и открития се правят в западните държави. За пари пък изобщо да не отварям дума...