Шамари срещу шамари: Кой кого бие в една история от "Пирогов"?

Пациентка и медицинска сестра си отправят взаимни обвинения
23 яну 2018 09:30,
67

Пациентка и медицинска сестра си отправят взаимни обвинения за побой в "Пирогов".

Според медицинската работничка пациентката е проявила агресия след операция, а според жената сестрата е направила опит да я удари.

Лилия Андонова работи в спешната хирургия на "Пирогов" като анестезиологична сестра почти 30 години. Едно на пръв поглед обикновено дежурство на 16 януари тази година се превръща в кошмар за нея, разказва историята Bulgaria ON AIR.

Още по темата

В спешната болница постъпва Вяра Димитрова - пациентка, на която трябва да бъде направена гинекологична операция. Хирургичната интервенцията преминава безпроблемно до момента, в който пациентката се разбужда и по думите на медицинската сестрата става агресивна и започва да крещи. Лилия се опитва да постави обезболяващо на жената, но тогава вербалната агресия става физическа.

Гледната точка на пациентката Вяра Димитрова е напълно противоположна. Тя определи обвиненията срещу себе си като безсрамни и заяви, че когато се е разигравала случката дори не е можела да се помръдне, защото е била привързана към операционната маса.

През сълзи младата дама заяви, че ще потърси правата си и че всъщност тя е жертвата в цялата ситуация.

Въпросната сестра била учтиво помолена от самия директор на "Пирогов" професор Асен Балтов да напусне с мотивите, че ще последват дисциплинарни наказания за нея.

Кой лъже и кой казва истината? Предстои да разберем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
8
 
4
 
! Отговори
Тедка power преди 6 години
Като гледам и другия репортаж за детето в Габрово и коментарите под тази статия, виждам че борбата ни срещу деца с увреждания и оперирани жени ще успее. Имаме подкрепата на народа. Лелките с шамари ще вкараме хората в релси. Да се научат тия да не са кифли и да нямат увреждания.
37
1
 
17
 
! Отговори
Бай Асан преди 6 години
Според мене и двете имат вина .... два остри камъка брашно не мелят, но сестрата има кой да я изгони , а кифлата няма, защото няма кой да свири на инструмента на мутрата.За сестра мога да дам и аз пример. Когато жена ми беше в родилното вечерта на няколко пъти сестрата е отговаряла: "Ади *** ко са праиш сякаш само ти ша раждаш.", а на сутринта лекарката е казала: "Защо си търпяла толкова много? Още малко и сама щяла си да родиш в стаята." А за мутреса пример не мога да дам, ама то си се знае.
36
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично познавам Лилия Андонова - една от най-добрите анестезиологични сестри в България. Лично познавам и Асен Балтов - още недоумявам как стана професор и директор на Пирогов. След като е толкова добър, защо не го направиха директор на ВМА, а го натресоха на Пирогов? Дори не искам да коментирам пациентката...
35
1
 
27
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Здравейте. Ето и кратка фактология : пациентката казва че сестрата започва да агресира, сестрата твърди обратното. И двете крият нещо. Никой не започва така да се държи без причина. Това, че сестрата е уволнена не означава, че е виновна. Означава, че пациентката се оказва дъщеря на някой едър бизнесмен или олигарх.
34
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩОМ СИ НА ОПЕРАЦИОННАТА МАСА ТРЯБВА ДА СИ УПОЕН!! НЯМА ИСКАМ НЕ ИСКАМ ТИ СИ СЕ СЪГЛАСИЛ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЩОМ СИ СТИГНАЛ ДО ОПЕРАЦИОННАТА МАСА!!!ОНАЯ Е ИЗПАДНАЛА В ИСТЕРИЯ ТРЯБВАЛО Е НЕ СЪС СПРИНЦОВКА А С ТИГАНА ПО-ГЛАВАТА ДА БЪДЕ УПОЕНА И ОПЕРАЦИЯТА ДА ПРОДЪЛЖИ :D
33
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто изгледайте репортажа даван по новинте вчера и всичко ще си дойде на мястото.Има я и сестрата и кифличката.Напълно съм убеден,че основна вина за случката има малката мутреска.Вероятно са я оперирали от наглост,но операцията видимо не е била успешна.
32
19
 
8
 
! Отговори
Lora преди 6 години
Повече съм склонна да вярвам на пациентката. И аз съм изпадала в истерия в държавни здравни заведения, защото медицинския персонал те третира като досаден натрапник, който е дошъл да им развали спокойствието.
31
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26. Сестрата не отрича че са имали физически конфликт бе пич. Ква ти е тезата, че кифлата си измисля че оная я е била и затва са я помолили да напусне? Сестрата е лепила шамари със замах (както действат всички комунистически лелки) и сега се прави на душичка, не знам закво ме уволняват. Квото и да крещят хората в болниците персонала няма право да бие хора под упойка, бебета с бутилки и всички други свинщини които са свикнали да правят от Тошово време.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До П.ПетровТолкова е реална преценката ти за хората и ситуацията, че даже не си разбрал, че не е лекарка, а е сестра.Обаче си се из хо дил под статията.
29
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Всички Лекари в ЧужбЕ, като няма сестри, дай да оставим тия тука да правят каквото си искат с нас.Лични наблюдения- поведението на медицинския персонал в държавните болници през последните години е често неетично(меко казано).
28
2
 
22
 
! Отговори
nina преди 6 години
Плащането на 1000 лв избор на екип не включва обиждане на персонала.Вероятно малката е била неадекватна и е говорила глупости.Няма ли свидетел на тази случка,сама ли е била сестрата?
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОй крив кой прав няма да коментирам. Просто ще споделя лично преживяване.Събуждам се след операция доста сложна... повръщам и тн.. На съседното легло стои човек, който крещи и буйства(завързан е за леглото) "Дайте ми нож да ви изколя всичките и себе си" имаше и още неща, които вече не помня, но както е написал някой по-долу. Човек понася упойките и излизането от тях по различен начин. Аз лично съм се будил от операция в момента в който ме изнасят от операционната...(изкарах им малко ангелите)
26
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрах защо обиждаш произволно момиче, което не познаваш и защо 8 човека са ти лайкнали поста! Не е застанало пред камера, защото в момента не дават по медиите хора очернящи реномето на болници. Бяха свалили и репортаж на Жоро Игнатов по същата причина.
25
0
 
28
 
! Отговори
Батман преди 6 години
Намерих я във фейсбука. Мога само да кажа кифлоч.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 25не виждаш причина защото не си бил явно под упока ..... нямаш си на представа под упока какво правят/говорят хората !
23
7
 
35
 
! Отговори
мда преди 6 години
По склонен съм да вярвам на мед.сестрата отколкото на пубертетката !Младите наистина нямат уважение и си мислят че всичко е разрешено.... а наглоста, простотията и високомерието на пубертетката са като водите на Ниагарския водопад.Каквото и да е станало ...пациента трябва да се съобразява с нарежданията на доктора/сестрата ... живота му е в тяхни ръце !Понякога за да се въведе в съзнание един човек ..и до шамари се стига ...а да не говорим при изкуствено дишане..там и ребра се трошат !
22
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Материала, който сте публикували представя само гледната точка на сестрата. Версията на пациентката, която тя беше написала във фейсбуук много преди случая да се раздуе е че сестрата й е налепила шамари и й е викнала "Млъквай дри**о!", защото е пищяла че я боли. Не виждам причина опериран човек да си измисля че сестрата му е била шамари. Знам за истории на родилки към който са се отнасяли по същия начин!
21
2
 
18
 
! Отговори
1 преди 6 години
В чужбина няма такива спорове кой е крив и кой е прав, понеже всички медицински работници- лекари и сестри трябва задължително да носят записващо устройство в горният джоб на мантата си и така всичко което кажат се записва.
20
1
 
20
 
! Отговори
alex преди 6 години
Переди по малко от 2 месеца ми правиха операция и мога да кажа, че всеки поняся по различен начин упойката - един твърдеше че се чувствал като след 3 дена запой, на мен ми беше леко унесено като , един пък от моята стая ритал и блъскал три сестри едвам го сложили да легнат ........
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15Той един такъв от "групировките" оня ден го събираха на "Ралевица".С връзки големи, чак до Шлифера.