Властта даде "заден" за конвенцията: Да се успокоят страстите!

Премиерът бил на мнение за отлагане на ратификацията, Захариева - и тя
297
Властта даде "заден" за конвенцията: Да се успокоят страстите!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

След бурния дебат в обществото "за" и "против" Истанбулската конвенция и външният министър Екатерина Захариева, един от най-яростните поддръжници на документа, се обяви за отлагане на ратификацията.

Още по темата
"Нека се изчака малко, нека се успокоят страстите, да се проведе дебатът, да се внесат законите", призова тя.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов също обясни тази сутрин, че ще има отлагане на ратификацията, а по неговите думи това било и мнението на премиера Бойко Борисов.

Вчера Истанбулската конвенция се препъна в парламента, след като правната комисия отложи обсъждането й, а пък тази по въпросите на младежта направо я отхвърли. БСП пък поиска да се проведе референдум.

Захариева днес вече застъпи тезата, че е хубаво да се чуят всички гледни точки и тогава да се пристъпи към ратификацията на документа.

"Хубаво е да има по-широк дебат, а може би референдумът трябва да бъде "за" и "против" домашното насилие", коментира тя.

"Ще се внесат и закони, но въпросът е защо, след като ще се препишат текстове от Конвенцията в тях, защо да не я ратифицираме", посочи Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
14
 
4
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Знаете ли, че още 1990 година, че и по-рано имаше хора, които си сменяха пола? Само че тогава ги наричаха транссексуални, а сега транджендъри. Тогава на никой не пречеха и никой не им обръщаше внимание, освен че бяха предмет на любопитство, а сега изведнъж много взеха да пречат и да пуританите и моралистите.
179
2
 
12
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Всички извратени хора, доказват, че няма еволюция.
178
4
 
19
 
! Отговори
fsdfds преди 6 години
Отлагат сега да млъкнат хората и да забравят и после ще го вкарат тихомълком. Това извращение им се нарежда от Вашингтон и Брюксел.
177
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, има закони по отношение на насилието, без значение от пола!Можеш да си извадия ограничителна заповед без проблем...Тогава къде е проблема - правоприлагане, нали така?!Сега замислете се, щом конвенцията дублира, в най-добрия случай нещата, значи има още нещо и то е в цялото й съдържание, където се вмъкнати понятия, които нямат реално изражение, а са привнесени. Наистина е прав П.Петров, че това е социален инженеринг
176
1
 
10
 
! Отговори
мдаааа преди 6 години
Щом успяхме да махнем Делян Пеевски като шеф на ДАНС / макар че , по-добре май щеше да е , да остане и да с е разправи с ББ , то и това му беше целта , нали се скараха , а бяха дружки / , можем да спрем и конвенцията . Явно и ние си имаме граница / хората живеещи в България / . Може много да ни тъпчат , ама има теми , които така ни обединяват ,ч е на управляващите им излиза пяна на устата
175
2
 
21
 
! Отговори
Мислеща преди 6 години
Някой с тиквена глава май най-после се усети, че си прави политическо харакири. Но по-добре късно, отколкото никога! Цитат от друг форум: "На път е една г ейска конвенция да свали едно п едерастко правителство!"
174
0
 
19
 
! Отговори
Колкото преди 6 години
и да се мислите за велики и могъщи, до 30-40 години напускате този свят и тогава идва истината. За всяко дело ще давате сметка, и не пред човешко правосъдие, а пред много по-висше.
173
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като дойдат ислямистите на власт в Брюксел, ще видите трети пол през крив макарон, а те до 10-20 години ще станат много, защото там има патриархат, създават се деца, а не еврогей семейства. Това което уби Европа са феминизма и гейщината, но нищо вие си въобразявайте, че сте венеца на еволюцията, няма да е още дълго, насладете се на момента.
172
3
 
9
 
! Отговори
877787878 преди 6 години
До ТодоровЛично аз съм против всякаква форма на насилие над хората - независимо дали са хетеро , хомо , транс , бели , черни , жълти и т.н Запознат съм с битието на Тюринг , жалко , че животът му приключва по този начин Но в БГ хората от "ЛБГТ - обществото" , не са преследвани, не са настанявани в психиатрии , не биват лекувани принудително , могат да работят , да служат в армията и т.н Гарантирани са им основните свободи , но няма как да се допусне да съдават семейства - това е границата
171
1
 
22
 
! Отговори
tornado преди 6 години
НЕ вярвах Борисов да падне толкова ниско.Направо на колене
170
1
 
27
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Конвенцията е опит за социален инженеринг, натрапващ беполовост и цели лишаване на новите пололения от адекватен биологично полово определен модел на поведение!Хората не са охлюви нито амеби, че репродуцирането ни да е възможно безполово или със "смяна на социалните роли" !ЛГБТ са с хормонални и психически отклонения, които са във вреда на репродуктивната способност на обществото и не трябва да им се дава да пишат морални и законови норми! Защото по този начин видът ни реже клона , на който седи!
169
1
 
3
 
! Отговори
3лaтko жeлeв преди 6 години
Ceляни ***, според вас аз ли съм по npocтo или василев
168
3
 
21
 
! Отговори
До Брюксел преди 6 години
Конвенцията е много важна, относно бъдещето на Борисов, но и като цяло на Европа!!! "Брюксел" е прав, като пише че каквото и да е мнението ни, то тя трябва да бъде приета до юли. Борисов още по-добре знае, че не успее ли да я приеме - "партньорите" му ще го сменят бързо, защото тогава той няма реална власт за тях и става ненужен. Тук проблема е не само на България, а на цяла Европа, но сега ще се покаже кой какво струва и какви ценности носи.
167
0
 
11
 
! Отговори
Кой не скач е нормал преди 6 години
Да припомним Марк 9:42:"А който съблазни едного от тия малките, които вярват в Мене, за него е по-добре, ако му надянат воденичен камък на шията и го хвърлят в морето."
166
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо лично срещу хората с различна "*** идентичност"(ЛГВТИ), но а тях да се направи отделна конвенция, щом се смята за толкова необходимо. Защото при изработване на конвенцията от CAHVIO участвува ILGA-Europe (интернационална НПО , представяща 490 ЛГБТИ организации от 45 страни), чиято задача е "..конвенцията да адресира задължението на страните-членки да предотвратяват и борят срещу насилието над лесбийки, бисексуални и трансджендърни жени". На сайта си ILGA рапортува, че са постигнали това
165
0
 
27
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Които са СРЕЩУ насилието над всеки човек, трябва да гласува ПРОТИВ конвенцията.
164
2
 
23
 
! Отговори
Махайте се ! преди 6 години
Брюксел да си вземе всички ***-да-ли, третополови ,джеднъри и тем подобни "възвисени" същества при тях и там, в Брюксел да сси бъркат по дупките, да се обличат както си искат и да защитават правата на мюсюлманите, които им таковат техните жени! ВЪН ВСИЧКИ ***-да-ли,както и тоя анонимен тук , от БЪЛГАРИЯ ! БЪЛГАРИЯ е единствената държава в Европа, която не си е сменяла името, за разлика от всякакви евроценни интеграционни индивиди! Вън ***-да-ли-те от нашата прекрасна страна,вън неморалните !
163
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политиците ще гласуват това което им кажат от посолството или от Брюксел, а вие си гледайте работата, какво ще направите, ще протестиратае, а кой ще работи?, вие сте умрели от глад, кой ще ви плаща сметките като останете без работа, кой ще ви храни децата, а недай си боже да се разболее детето, къде ще протестирате и сваляте политици, поне работа имате сега, айде не ставайте смешни жалки сте...
162
5
 
9
 
! Отговори
Владо преди 6 години
% на хомосексуалистите на запад става все по-голям...там те не се крият...те са навсякъде-в политиката,бизнеса...къде ли не.Целта им е да бъдат приети от обществото...Факт е,че в някои държави,дотам вече не им пука на хората,че разрешиха еднополовите бракове.Следващата стъпка е....да се узакони и "третия пол".А ние,понеже сме член на ЕС,трябва да "пеем в хора"...това е за съжаление...ще я приемат конвенцията :(
161
0
 
6
 
! Отговори
Тодоров преди 6 години
До 887778Математикът Тюринг, разбил немската кодираща система Енигма през втората световна война, е осъден на химическа кастрация в Англия след войната, заради -***.