"Кубрат" ще работи за две "В" – възход и величие на България

Божидар Димитров учредява новото си движение в неделя
112
"Кубрат" ще работи за две "В" – възход и величие на България
Снимка: архив, БулФото

Ново движение "Кан Кубрат" или само "Кубрат" ще учреди историкът Божидар Димитров в неделя.

"То ще работи не за спасение и оцеляване на България, а за двете "В" - възход и величие на България. Това може да стане само при президентска република. Не можем да продължаваме да влачим тази атрофирала парламентарна република", уточни той.

Според Божидар Димитров ще е нужно да се свика референдум по този въпрос, което ще отнеме около година-две.

На въпрос на bTV колко души са събрани за новото движение, историкът отговори: "Много".

Той посочи, че в него ще има предимно професори, но не като титла, а в професиите си.

Учредяването ще се състои в Народния театър по обяд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
3
 
! Отговори
Ако ще се търси преди 6 години
ОТНОВО някакво движение,което да ВЪЗХВАЛЯВА социализма,партизанското движение, да ОМЕКОТЯВА 45-те години на застой,тоталитарно вцепеняване и вегетиране зад желязната завеса,то е ИЗЛИШНО! Тези професори не са ли формирали личността си по време на социализма? Знаем как се допускаха.Защо Б.Димитров ни кара да вярваме в невероятни неща- все едно Г.Първанов да създаде НОВА партия: ами тя ще е по инструкция за оборване на онова,което ще учат учениците за комунизма; отново са спуснати хибридни насоки-
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо презеденска република!? Най подхожда на такова движение да издигне идеята за Хански бостан Булгарстан! И кого ще издигне за хан на бостана движение ,,Кубрат''? Ясно кого! Хан Тиквар!
90
2
 
7
 
! Отговори
Васил преди 6 години
Явно целта е да стане ББ цар! Безобразие е да Ви използвуват за това, г-н Димитров!
89
2
 
4
 
! Отговори
IYI преди 6 години
До 90 Анонимен----------------------------------ХАН е владетелска титла,произлизаща от Централна Азия и разпространена най-вече м/у монголите и тюрките(хан Курбат и хан Аспарух са от тюрско племе).Хан е измежду безбройни титли,използвани от султаните на Османската империя.Първите тюрки са стъпили на Балканския полуостров между 5-ти и 6-ти век.
88
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
идеята май е да проправя път за президентска република със президент боко тиквата.защото на следващите избори гербаджиите няма да ги бъде.
87
2
 
2
 
! Отговори
ЛЮБО преди 6 години
До Анонимен 79 : НЕ НИ ТРЯБВА "ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ,ЗАЩОТО МНОЗИНСТВОТО В НЕГО ЩЕ БЪДАТ СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКИТЕ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г.ВИДЯХМЕ ОТ КАКВИ ФАШАГИ И КРАДЦИ БЕШЕ ПРЕДИШНОТО И ЗА ТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ.
86
2
 
4
 
! Отговори
РОСЕН преди 6 години
До Анонимен 88 : ОСВЕН ТОВА Е И *** НА БОЙКО,ЗА ТОВА ПО ВНИМАТЕЛНО С НЕГО.ДО НЯКЪДЕ Е ПРАВ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ,НО 240-ТЕ ИГРАЧИ В ПАРЛАМЕНТА НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ ТОВА. НАЧЕЛО С БОРИСОВ , КОЙТО МЕЖДУ ДРУГОТО И СЕГА СЕ ИЗЖИВЯВА ,КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ,КАКВАТО НЕ СМЕ.ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ НЯМА ЗА НАЗНАЧАВАНЕТО НА МИНИСТРИ ОТ СДС ,БЕЗ ДА ИМАТ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ.
85
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАН Кубрат, или ХАН Кубрат? Нека много учЕните да не се водят от това, че димата на латиница се изписва "khan". Защо е така, сами да разберат (учЕните). Думата "хан" отдавна се е утвърдила като титла на прабългарските владетели: Хан Аспарух, Хан Тервел, Хан Крум ...
84
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Малко историяИзточници ?Ранно християнските църкви от 4-и век в България ?Преустройството на тракийски светилища в църкви преди Борис първи ?"Христос е по - велик от Орфей" - Това кой го е казал ?
83
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Талисманът на новото движение - созополски вампир
82
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Агджата"Аз предлагам да станем "Вождова Република"---Агджа, абе нека станем "Ханска Република", бе! Имаме си ханска история, хански имена, агенти с хански имена ... :)
81
1
 
10
 
! Отговори
ш и б а н народ преди 6 години
Е ЗАЩО ПАРТИЯТА НЕ Е "КАН ТЕРВЕЛ-КАРДАМ" Един човек за да успее, други трима-четирима трябва да бъдат смачкани. (9 август 2010) интервю за Тази сутрин, Политически лилипут винаги се е гордял с ДС миналото си. За кожата на едно ченге - Тервел-Кардам.
80
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната патерица на Суджука, кой ли ще им повярва?
79
2
 
13
 
! Отговори
време за пенсия преди 6 години
НЕ БЕШЕ ЛИ ДОБРЕ ДА Я КРЪСТИ НА АГЕНТУРНОТО СИ ИВМЕ "ТЕРВЕЛ"? И КАК НЯМА ДА Е" ПРОПАДНАЛА И ИЗТЪРБУШЕНА" РЕПУБЛИКАТА, КАТО 80 ГОДИШНИ АГЕНТИ КАТО ТОЯ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА НАПРАВЯТ "БАЩИЦАТА Б." ПРЕЗИДЕНТ ЗАВИНАГИ? ЖАЛЪК ЧОВЕК - ВМЕСТО ДА СИ ГЛЕДА СТАРИНИТЕ И ДА СЕ ЛЕКУВА /говора нещо не е наред/, ТОЙ В 21 ВЕК ЩЕ ОЛИЦЕТВОРЯВА "НАПРЕДЪКА" НА БЪЛГАРИЯ, ТАКА ЛИ? И МАЙ СЕ Е НАЗНАЧИЛ САМ ЗА ПРОФЕСОР, МАЙ Е САМО ДОЦЕНТ?
78
6
 
14
 
! Отговори
Бургазлия преди 6 години
Абе колкото и да си чешем езиците, ако не се ОСВОБОДИМ от ярема на ЕС или ако този ЕС не се реформира, и Президентска, и Парламентарна Република ще са ПАРЛАМА. Брюксел ще дърпа конците. Затова да поддържаме В4 и Австрия за един НОВ Еврпейски Съюз на СУВЕРЕННИТЕ ДЪРЖАВИ, както писа по-долу един колега.
77
1
 
9
 
! Отговори
хахахахаха преди 6 години
До Джедай МастърС Канку Брат Пулев продължаваме напред!Ако продължаваме с Канку Брат Пулев ке умрем на първата минута.
76
5
 
7
 
! Отговори
Малко история преди 6 години
До TOP SECRETБългарският владетел Борис I приема християнството тайно от българския народ.Тъй като българите вярват в Тангра се противопоставят.И тогава Борис избива над 100 000 български граждани включително деца и старци.
75
4
 
10
 
! Отговори
Професоре, преди 6 години
Дано да е за добро начинанието ти.Но ако събереш там професори и доценти от БАН, това означава да създадеш организация на хора, които са еталон за некадърност, дебелоочие, връзкарство и корупция!Не отричам, че тук-там има кадърни хора в състава на това нещо, което абсолютно неоснователно си е присвоило името БАН през 1947 г. Но тези хора са малко и не могат да оздравят и нормализират институтите си. Налага се мастодонтът-цирей да бъде сринат до основи, за да не пречи на развитието на науката.
74
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото по-малко хора,толкова по-лесно мафията се преборва с решенията в парламента в нейна полза.Не ни трябва президентска република,а Велико народно събрание.Дори Първанов не успя да се пребори с лобитата и натиска когато беше президент,камо ли Радев.
73
2
 
4
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
В отговор на молбите на Ростислав през есента на 863 г. Византия нахлува отново в българските земи. Там не срещат сериозен отпор, тъй като българските войски са заетите на запад на моравската граница. Започват преговори и впоследствие е сключен мирен договор между България и Византия. Борис I се задължава да разтрогне съюза си с немския крал Лудвиг и заедно с народа си да приеме източноправославното християнство от Цариградската патриаршия.Българският владетел приема християнството тайно, за да избегне засилването на съпротивата сред някои прослойки на народа.