От 2001-а: 20 транссексуaлни поискали смяна на пола у нас!

Данните: Мъжете с женско самосъзнание в пъти повече от дамите
30 яну 2018 08:00, Анисия Иванова
66
От 2001-а: 20 транссексуaлни поискали смяна на пола у нас!
Архив: БУлфото

20 транссексуaлни души са поискали от съда да им смени пола по документи от 2001-ва година досега. Оказва се, че мъжете, които имат женско самосъзнание, са в пъти по-активни в търсене на правата си по съдебен ред за заличаване на мъжкото си минало.

Те искат нови имена, ново ЕГН и нова идентичност по отношение на записания в личната карта пол. Това показва справка на "Монитор" по водените дела по Закона за гражданската регистрация.

До 2012 година те са били 13, като само в два случая магистратите са отказали. След тази дата останалите становища са били позитивни, сочат още данните.

Единият от отказите бил постановен по иск на мъж от Стара Загора. Той искал да стане жена по лична карта, но съдът му отказал, тъй като нямал женски репродуктивни способности. В мотивите си магистратите записали, че биологическите фактори са по-важни за определяне на пола от психологическите. Делото обаче се оказва решаващо за останалите транссексуални, които след него решават да сменят пола си.

Когато папките стигат до Върховния касационен съд, претърпява пълен обрат и имената на мъжа са сменени с женски. В графата пол също е записано – жена.

Там вече е прието, че най-важната метаморфоза за човека е промяната в неговата социална роля в живота, както и че способността за раждане на деца не е съществен фактор за определянето на един индивид като жена, защото не всички жени имат такава способност.

Друго, което постановява в решението си ВКС, е, че за промяна на пола по документи не е задължителна операция, а само хормонална терапия, което променя всичко, тъй като до този момент за извършването на подобна хирургична интервенция е било необходимо разрешение от съда.

В случай че такава няма, то тогава лекарят, извършил операцията, попада под ударите на Наказателния кодекс. И по-точно на алинеята за причиняване на детеродна неспособност, което се води тежка телесна повреда. Наказанието за нея е до 10 години затвор. В регистрите на съдилищата обаче няма водени дела точно по тази алинея през последното десетилетие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
13
 
! Отговори
Жо преди 6 години
НЕ Е ПРАВИЛНО да има отделни закони за жените. НАСИЛИЕТО е деяние, наказуемо по Наказателния кодекс както за жените, така и за мъжете, децата, старците и т.н. Какво сега- отделни закони ли ще правим за всеки?
33
3
 
22
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
Нямаме нужда от никакви конвенции, ние си имаме национално законодателство, уреждащи тези пробелеми с домашното насилие, което не е лошо да проумееш, че не засляга само жените. Тази конвеция е пълзяща гей-легитимация и нищо повече!
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен. преди 6 години
Както никой не може да промени вашата хетеросексуална ориентация!
31
6
 
12
 
! Отговори
вън преди 6 години
ВЪН ПЕДЕРУНГЕЛИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ И ОТ СВЕТА! ДА ХОДЯТ В АРАБСКИТЕ ДЪРЖАВИТАМ ЩЕ ГИ ПРИЕМАТ С РАДОСТ!
30
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен. преди 6 години
Вие разбирате ли,че всъщност така омразната за вас Истанбулска конвеция всъщност има съвсем друга роля?Конвенцията е против НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИТЕ,а не е направена с цел да превърне децата ви в гейове.Прочете я,моля ви.Да не говорим колко е неадекватна цялата тая истерия около така наречения трети пол.Кой за Бога ще прави нещо толкова драстично,като смяна на сексуална ориентация,само защото е видял двама мъже или две жени да се държат за ръце на улицата?Никой не може да промени нечия сексулност!
29
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз искам общество в което властва морала, разума и прогреса, общество със здрави семейства с деца, семейството като основна ценност, не желая да живея в общество с нисък морал, обладано от егоизъм, нихилизъм, лицемерие, инфантилност, разврат, женчовци и деградация! Пътя към ада е постлан с добри намарения - трябва да сложим граница която да не преминаваме, защото пътя който сме поели сега, ще ни унищожи бавно, но сигурно. Добре си помислете какво искате!
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип винаги за "правата на джендърите" се борят леви организации, та бетона на Орлов мост явно е в темата. Всички от "розовата армия" са били ***.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конвенцията ще я приемат , на политиците не им стиска да се опънат на ЕС..За да имат право да пътуват и да работят в ЕС , българите доброволно ще децата си гейове и други ***
26
5
 
17
 
! Отговори
1 преди 6 години
Не ви щем истанбулската конвенция !
25
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 2018-а: в България се въвежда смъртно наказание за всички гнусни перверзни извратеняци, поискали еднополов брак в предходните няколко години. След първите няколко екзекуции, гейовете мистериозно престават да фигурират в новините.
24
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън от прогнилия заразен еврогей,ски съюз! Майната им на либералните им идеи, мултикултито и прочие зарази! Трябва да се отървем от тая зараза! Трябва да спасим от изпедерастяване децата си и техните деца! А *** западняци да се перат с децата си, щом ги влече, това си е техния избор, не нашия!!! Скондинавците до 2050 г ще са над 90% хомосексуални, това ли искаме и при нас! Бой по третополовите ***!
23
4
 
14
 
! Отговори
ТИЯ Г.ЕЙОВЕ преди 6 години
искаха да бутат паметника на снимката. Май всеки нормален човек вече трябва да е взел страна дали иска травестити да го управляват. Цачева много се старае да угоди на БРЮКСЕЛ, но ГЕРБ ще си заминат като С.едерастите
22
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна забрана на всякаква демонстрация на различна сексуалност от нормалната хетеросексуална ни е необходима. Това вече не се търпи, никой няма такова право да си сменя пола, както му скимне, това не е право, а психическо заболяване. Ако признем транссексуалните за нормалните, спиралата се завърта, утре педофили същото си потърсят "правата", после некрофилте, зоофилите и т.н. Добре си помислете дали искате да живеете в такъв извратен свят!
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За двадесет човека вдигнаха държавата ! Има толкова бедни ,толкова РЕАЛНО БЕДНИ И БОЛНИ ОТ СЕРИОЗНИ БОЛЕСТИ ,но по важно е че някой не си харесал тялото си и по точно оная си работа . Бойко ще бръкне в хазната ,няма как ,той самият като си дарява заплатата /УЖ/за домове.ЗАТОВА НЕКА НАРОДА ПЛАТИ СМЕТКАТА.... като им помогнат да гласуват обаче за ГЕРБ !Народа да плати ,нали бе Бойко?
20
7
 
12
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
И как гей може да има деца? Природата си знае работата, тя не може да търпи генетични издънки като вас.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тея 20 хомота са без *** обучение, а ако ратифицират педеращината и въведат *** обучение като нищо ще станат 20000 *** и кре,тените ви либерални
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знамето и паметника какво общо имат?
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смяната на пола е скъпо удоволствие. Повечето транссексуални немогат да си го позволят.
16
7
 
20
 
! Отговори
пфу преди 6 години
И в америка така се смееха на гей нещата в началото. После потръгнаха гей лекциите. След това гейове от цял свят тръгнаха натам за свободията. Сега имат гей паради много кратно в годината. Спрете проблема в зародиш преди и при нас да се случат тези простотии.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фотото е култово:)

Спонсорирани публикации