От 2001-а: 20 транссексуaлни поискали смяна на пола у нас!

Данните: Мъжете с женско самосъзнание в пъти повече от дамите
30 яну 2018 08:00, Анисия Иванова
66
От 2001-а: 20 транссексуaлни поискали смяна на пола у нас!
Архив: БУлфото

20 транссексуaлни души са поискали от съда да им смени пола по документи от 2001-ва година досега. Оказва се, че мъжете, които имат женско самосъзнание, са в пъти по-активни в търсене на правата си по съдебен ред за заличаване на мъжкото си минало.

Те искат нови имена, ново ЕГН и нова идентичност по отношение на записания в личната карта пол. Това показва справка на "Монитор" по водените дела по Закона за гражданската регистрация.

До 2012 година те са били 13, като само в два случая магистратите са отказали. След тази дата останалите становища са били позитивни, сочат още данните.

Единият от отказите бил постановен по иск на мъж от Стара Загора. Той искал да стане жена по лична карта, но съдът му отказал, тъй като нямал женски репродуктивни способности. В мотивите си магистратите записали, че биологическите фактори са по-важни за определяне на пола от психологическите. Делото обаче се оказва решаващо за останалите транссексуални, които след него решават да сменят пола си.

Когато папките стигат до Върховния касационен съд, претърпява пълен обрат и имената на мъжа са сменени с женски. В графата пол също е записано – жена.

Там вече е прието, че най-важната метаморфоза за човека е промяната в неговата социална роля в живота, както и че способността за раждане на деца не е съществен фактор за определянето на един индивид като жена, защото не всички жени имат такава способност.

Друго, което постановява в решението си ВКС, е, че за промяна на пола по документи не е задължителна операция, а само хормонална терапия, което променя всичко, тъй като до този момент за извършването на подобна хирургична интервенция е било необходимо разрешение от съда.

В случай че такава няма, то тогава лекарят, извършил операцията, попада под ударите на Наказателния кодекс. И по-точно на алинеята за причиняване на детеродна неспособност, което се води тежка телесна повреда. Наказанието за нея е до 10 години затвор. В регистрите на съдилищата обаче няма водени дела точно по тази алинея през последното десетилетие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
4
 
! Отговори
Върхът НАХАЛСТВОТО преди 6 години
НА ИК е че/ ако се приеме/след това ще идват инспектори от ЕС да проверяват как се усвоява "***"обучението в училищата, Ще размахват папки,ще препоръчват, ще наказват! НАГЛОСТТА И НАХАЛСТВОТО ЩЕ ВЗЕМАТ ТАКИВА РАЗМЕРИ КАКВИТО НЕМОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ! ИК НЕ САМО НИ УНИЖАВА А ИСКА ДА НИ СТЪПЧЕ НЕ В КАЛТТА А ВЪВ КЛОАКАТА НА ЕВРОТОЛЕРАНТНОСТТА!Претенцийте на транссексуалните ще е капка в морето.
53
1
 
3
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 51Проблема е, че не искат да обесняват на децата, че да биеш жена си е лошо. А, че искат да им обесняват как да си психично болен е добре, да не кажем задължително. Ти искаш ли детето ти да му обесняват как да е обратно е ОК? Или може би искаш да се появи правния казус, че детето ти е сексуално ориентирано на 5 годинки (защото са го запознали какво е пол и секс) и затова когато е правило секс с 60 годишен дядка или бабка няма престъпление и не е било педофилия, а напълно нормален акт?
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе аз колко пъти ще ви казвам, че мъжете ще изчезнат. Опичайте си акъла и пазете малките момчета да не се изгейчат.
51
1
 
7
 
! Отговори
Мислеща преди 6 години
Въпросът не е само морален и духовен, а чисто практичен. Когато един мъж стане жена, то как той/тя ще се третира спрямо Кодекса на труда /право на майчинство, часове за кърмене и т.н./, спрямо КСО /за пенсиониране/, спрямо участие в спортни и други мероприятия, спрямо осиновяване /ако майката стане мъж, на кого ще дадат детето след развод, защото обикновено го дават на майката/?!Това налага дълбоки промени в нашето законодателство. Всичко това ще доведе до много абсурди и е абсолютно неприемливо
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 48И толкова ли ще е лошо като обяснят на децата, че мъжете и жените са равни и имат еднакви права. Че не е правилно да си биеш жената. Че ако се чувстваш като жена,а си биологично мъж това е ок и никой няма да те тормози заради него !? Аз не виждам нищо погрешно.
49
1
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Един от тези 20т да не е бил Плевнелиев?
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30А ти я такова морално общество ли живееш в момента?! На нашето общество 2 Мата транссексуални дето искат да си сменят пола са му проблема!?Морала включва и уважението на правата на околните.
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чл. 12 от Конвенцията, в който държавите-страни по Конвенцията трябва да предприемат мерки за включване в учебното съдържание на учебен материал по въпроси като равнопоставеност между жените и мъжете, нестереотипни роли на пола.Това е задължително. Не може да се променя или приема с някакво изменение.
46
1
 
7
 
! Отговори
Русчук преди 6 години
Големи ливади сте. Политиците успяха без усилие да разбунят "народно възмущение" срещу трансексуалните, които щели да съсипят семейството, държавата, децата, не знам си още какво. И това за няколко случая, които не засташават нищо. И докато надодът се възмущава и гледа в лявата ръка, дясната им бърка по джобовете...
45
0
 
6
 
! Отговори
до 42 преди 6 години
Както е тръгнало скоро смяната на пола ще мине по здравна каса.Защо не, в Германия смяната на пола се поема от държавата.
44
0
 
7
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 40Плаши с това, че в детската градина някакви биоформи с психични отклонения ще обесняват на децата ни как те не били психично болни, а ние нормалните сме били.Плаши с това, че ако едно дете на крехката възраст от 4 години може да учи - що е това сексуална ориентация то тогава ще е много трудно в съда да се докаже, че сексуален акт с педофил не е бил със съгласието на детето (в момента важи правилото, че то не знае какво е това и е подведено) и съответно престъпление няма.ТОВА ПЛАШИ!!!
43
1
 
5
 
! Отговори
чистач преди 6 години
почнахме от кривите краставици и стигнахме до кривите пениси ахаххаЕвропо, Европе - какъв *** си ти!
42
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Идва преломен момент, както преминаването от божествената към дарвиновата теория. Нещата се променят и не могат да се спрат. Но е важно да се сложат законови норми, които да действат до следващия преломен момент. Никой не споменава за износването на бебета от трети лица при здрави родители. За мене е чиста лудост. Промъкването на педофилията, както и легалното и прилагане в много страни. А това, че някой си се обича с някой, това не е проблем. Проблем е социалният им статус
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както е тръгнало скоро смяната на пола ще мине по здравна каса.
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте им имената и адресите
39
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С какво толкова плаши тая конвенция? Който си е хетеросексуален, ще си остане такъв с или без конвенция.
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая конвенция се подкрепя от хомосексуалистите по убеждение,от активистите на ГЕРБ по задължение,от сорошките кочини срещу грантове,а и по убеждение,защото повечето там са си откровени наркомани-геюве и също така от малко останалите вече твърди фенове на ***,които са на принципа,че може да е изпражнение,но е от любимия Бойко и трябва веднага да се излапа като сладолед.Абе има-няма десетина процента от българите.
37
0
 
9
 
! Отговори
рускиня до 31 преди 6 години
Канвенция е слещу насилие над жените?1.Това е сексистка конвенция- защо третира насилие над жени ,отделно на насиле над мъже,например? 2. Българска конституция от 1952 г. засяга този въпрос. 3 наказателен конекс на РБ е има параграфи за насилие. 4. какво досега спирало държава, полиция и прокуратура, да си вършат работата. или просто седят чакат конвенция?
36
0
 
9
 
! Отговори
Край преди 6 години
Аз като съм с един крак що ме дискриминират та ми продават само чифт обувки - мене лева ми не требва. Да я продадат на друг дето нема десен крак.
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен. преди 6 години
Ниокга не е ставало въпрос, че над мъжете също няма насилие. Добре, има, но всъщност, кажете ми, нещо в тази държава и това ако може да се нарече законодателство спазва ли се? Знаете ли колко жени, деца и мже всекидневно са насилвани и пребивани?И какво като се легимитизарат гейовете? Пречат ли ви на живота? Живеят си сред нас от векове,съвсем нормални хора със съвсем нормални права.Май има много по-малко отрицателни коментарни срещу социопатие и убийците,отколкото към хомо и транссексуалните..