"Българско военно чудо" продължава своята историческа обиколка

Образователният проект предстои да бъде представен и през февруари в страната
Обновена: 8 фев 2018 16:37 | 8 фев 2018 15:25, Венцислава Вельова
7
"Българско военно чудо" продължава своята историческа обиколка
Снимка: Сдружение "Българска история" и ЗАД "Армеец"

Най-успешният образователен проект на сдружение "Българска история" и ЗАД "Армеец" – "Българско военно чудо", продължава своята историческа обиколка из страната и през февруари, благодарение на огромния интерес от страна на учители и ученици. Иновативните уроци по българска история предстои да се изнесат в различни градове у нас между 13 и 28 февруари.

"Българско военно чудо" ще започне своята образователна обиколка в Клисура на 13 февруари, след това ще продължи в Пловдив и Разлог на 17 и 22 февруари, и ще завърши пътуването си с урок пред ученици и учители в Националната гимназия за древни езици и култури "Константин-Кирил Философ" (НГДЕК) в София на 26 и 28 февруари.

От старта на образователния проект "Българско военно чудо" през ноември 2017 година, той бе представен в десетки училища и читалища в страната, провокирайки любопитството на хиляди ученици към българската история, и достигна до рекордните над 1 милион гледания в социалните мрежи. Голям успех пожъна и откритият урок по родолюбие в Козлодуй през януари тази година, където от "Българска история" представиха филми от поредицата пред над 300 деца.

"Българско военно чудо" е съвместен проект на сдружение "Българска история" и на ЗАД "Армеец", който пресъздава най-големите постижения на армията ни в периода на петте войни след Освобождението на България. Целта на поредицата е да напoмни за огромната сила, която българският народ притежава, когато е обединен, като едновременно с това направи тези исторически епизоди интересни и полезни както за учениците, така и за широката публика.

"Българско военно чудо" продължава своята историческа обиколка
Снимка: Сдружение "Българска история" и ЗАД "Армеец"

Поради неспиращия интерес организаторите на проекта предвиждат продължение на образователната инициатива и през настоящата 2018 година.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано научат, че България е загубила всички войни след освобождението, без армията и да е загубила знаме...
На бой, юнаци, казармата ви чака!
5
0
 
5
 
! Отговори
Стоимен преди 1 година
Гледам тук четирима мрънкащи коментатори на свободна практика си губят времето под статия за успех на млади хора, които за разлика от тях правят неща в полза роду с тяхното си време. Жалка картинка, другарки. Вие стоите и си втълпявате как два камъка не може да сложите един върху друг без помощта на Путин или Тръмп, а тези пичове обикалят училищата и учат децата на истински патриотизъм, а филмите им са повлияли на над милион души в нета. Все ми е тази за "граждани" като вас.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бимо само пари ългарското военно чудо е било факт -тогава когато да защитиш родината е било над собственото аз .На нож -това е българското .сега не е ,защото тук има само баби и *** за пари -няма вече чудо има само пари -Ние сме продажници-кол60972кото и да не ми харесва
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Построили са много от пътищита по които се движите -не тези на Господаря а ония по които се движиме всеки ден между селата ,защото освен София има и друга България ,отидете там в Търновско Орловец се казва мястото-там където дъщерята на Калояна е обичала да ходи и да язди-там сега не става и за коне ,заащото обстановката е марсианска -пътят не става -това са европийските програми на Слънцето ни Българи къде те и от Чужбина може да помогнете
2
3
 
3
 
! Отговори
ники преди 1 година
Че то строиха комунистите и строителни войски.А това е табу информация!
1
5
 
2
 
! Отговори
чуду-юду преди 1 година
Абе покажете на децата какво сте построили, какво сте открили за науката, как са ви признали в изкуствата...СТИГА С ТЕЗИ ВОЙНИ БЕ!!!