Нов проблем за полицаите – кубинките им стискат!

Пропускали вода, през зимата краката им измръзвали
58
Нов проблем за полицаите – кубинките им стискат!
Снимка: Булфото, архив

Близо 65 на сто от полицаите у нас твърдят, че кубинките, които ползват, не са удобни. Това сочи изследване, представено от най-големия полицейски синдикат.

Неговият председател Валентин Попов пък увери, че СФСМВР не търси конфронтация, а партньорство с МВР.

Целта на всички е униформените да са добре облечени и обути, каза той, цитиран от БТА.

Половината от полицаите казали, че изпитват болка от ползването на предоставените от МВР обувки, а 80 процента от полицаите твърдят, че кубинките пропускат вода.

През зимата 60 на сто от полицаите казват, че краката им измръзват, а още по-голяма част заявят, че още в първата година обувките се късат.

Над 80 процента от полицаите заявяват, че не се чувстват добре защитени със служебните обувки. А половината от участвалите в изследването са категорични, че не са удовлетворени от предоставените кубинки.

Според експерта в областта Свен Селигер близо 15 процента от полицаите у нас сами си купуват служебни обувки и не ползват служебните. Всички цифри показват, че предоставените от МВР обувки не отговарят на съвременните изисквания и нужди на полицаите.

Заместник-председателят на СФСМВР Илия Кузманов заяви, че диалогът между синдикати и министерство постепенно се подобрява.

Цената на кубинките, които МВР дава, са на цена над 100 лева, но на свободния пазар има с около 30 процента по-ниска цена за идентичен продукт.

За това от СФСМВР обмислят да предложат нов вариант на ведомството за снабдяване. По думите на Селигер ако конкретен продукт може да се носи двойно повече време , то цената е оправдана.

В същото време от синдиката вече водят и разговори за качеството на униформите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
14
 
! Отговори
мачу пикчу преди 6 години
Преторианци......
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от глезотии... Тия за пет пари работа не вършат, ама капризите им край нямат...
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На джендърите какви кубинки се полагат - розови ли, парфюмирани ли, ...
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И наистина старите войнишки кубинки нямаха равни. Аз след като се уволних от казармата преди много-много години, все се опитвах да си намеря войнишките кубинки и това стана чак след 1989-та година, но кубинките вече не бяха същите. Всеки следващ модел кубинки се оказваше по-лош от предишния. Не знам кой прави кубинките за МВР, но едва ли ги прави, както трябва.
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия само се возят по служебните автомобили и точат гориво и почти не ходят с кубинките, всяка кубинка в началото стяга, но с ходене и тичане се отпуска.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитат: Всички цифри показват, че предоставените от МВР обувки не отговарят на съвременните изисквания и нужди на полицаите.*Цифрите могат да "показват" само числа и нищо друго, както "буквите" показват думи.Но за кубинките и обувките в България по принцип. Не знам защо след 1989-та се смениха стандартите за формата на обувките и обувките започнаха да "стискат", както е написано тук. Сякаш от български стандарти, минахме на някакви чужди стандарти за хора с малко по-различна форма на ходилата.
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като им стискат, да напускат.....кой ги спира.
7
4
 
19
 
! Отговори
Джендър полицай преди 6 години
Розови пантофки вместо кубинки ще свършат чудесна работа за изтерзаните нежни полицейски души - меки, удобни, перфектни за дрямка в патрулката
6
2
 
21
 
! Отговори
няма пълно щастие преди 6 години
Дайте им джапанки. И им назначете охрана , до всеки полицай по 4 бодигарда та да не го бият ромовете. И като се пенсионират рано 20-те заплати да се актуализират и да взимат по 60.
5
3
 
23
 
! Отговори
mdaaaaaaa преди 6 години
Като за начало, Да си орежат ноктите на краката.
4
3
 
8
 
! Отговори
С.Стоилов преди 6 години
Само се жалват! Боико ще даде?За родната полиция трябва
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този проблем е от над 10г.
2
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да подържат по добра физическа подготовка, защото повечето са разплути,пихтиести туловища. Или да си закупят подходящи със собствени средства.
1
8
 
9
 
! Отговори
Донев преди 6 години
Така е! Бях си купил полицейски кубинки, носих ги известно време, но някък си стъпалото е изкривено навън, заострената им част опира в палеца. Кожата и подметките са меки и удобни, но дизайно е грешен в разпределението на силата в стъпалото. Наложи ми се да си търся старите войнишки кубинки да се оправя ежедневието.