Трикольорът на боклука: Да гасим лампите или стига нихилизъм

Снимка на знамето ни, висящо от кофа за смет, провокира нета
12 фев 2018 14:30,
101
Трикольорът на боклука: Да гасим лампите или стига нихилизъм
Снимка: Facebook

Трикольорът, изхвърлен показно в кофа за боклук в София! Тази снимка на българския национален флаг получи Dnes.bg за рубриката си М-репортер. Кадърът се появи и в няколко големи групи във Facebook и за кратко време събра много и противоречиви коментари.

Потребителят, качил снимката, е написал лаконично: "Видяно в жк. Лозенец 10.02.2018...Коментарът е излишен..."

Коментарът обаче не изглежда излишен, на фона на десетките постове пред фотото. Те са от тъжни констатации за липсата на бъдеще пред България, до призиви да се спре публикуването на подобни кадри и обвинения, че снимката е постановка.

"Тъжно, но и реалност", пише един от потребителите. "Последният напуснал България да изгаси лампите", допълва друг. Трети контрира: "Стига вече с тия клишета и глупости за изгасяне на лампи и терминали. Изтъркаха се".

Според някои от потребителите на социалната мрежа изхвърлянето на националния флаг е подсъдимо. Други питат дали снималият е махнал знамето. Има и коментари, които се чудят как точно изхвърлянето на старо и скъсано знаме може да се превърне в проблем.

"Поне е поставено правилно", пише в друг от коментарите.

"Така поставано си е демонстрация :) Някой иска да каже нещо, което всички знаем, а не знаем как да изречем и променим", му отвръщат в някой от следващите коментари.

Чуват се и призиви най-после да се спре с подобни театрални постановки.

"Който го е фотографирал - той е подредил декора!! Не се ли срамувате??!!", пита потребител. Друг допълва: "Тази нещастна снимка вече беше публикувана? Колко пъти допълнително нихилизъм?".

"Не знам кой наби тоя нихилизъм в Българина, но е с чудовищни размери вече!А сме прекрасен, но много объркан народ, удобно за някои структури!", заключава трети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
7
 
! Отговори
Мале преди 6 години
Единствено морално пропаднали могат да се радват .Всеки е свободен да напусне като не се чувства българин -зор да се отворят границите отворени са вече марш оттук
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изхвърленото знаме показва едно а именно: БЪЛГАРИЯ НЕ Е СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА! А васла на ЕС, САЩ и НАТО.
30
0
 
6
 
! Отговори
Alarak(the truth) преди 6 години
Ами ся като ги има витрините и стоките можеш ли да си купиш нещата?
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам проблема...
28
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 29Истината е, че е било изхвърлено сигурнио от служителите по чистота :) много знаят какво е :) Виждам, че си научил нова думичка ама да беше разбрал и какво реално значи...
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква невероятна драма драги зриитиилиии
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен23ама първо да го пратят при теб да му хвърлиш един хубав бой нали???
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф голяма работа станало вече. Така ми е писнал от пишман патриотизъм...
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой забрани Луковмарш?
23
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За погазване на националните символи-знаме и герб-много бой и затвор по бързата процедура!Който не се чуства българин, да му се отнема БГ-гражданство и да се изгонва от България!
22
13
 
5
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Такива неща у нас правят само руски палаши,гърци,ромби и македонисти: хвани единия удари другия,кой от кой по-големи шемети и ментета. Някой такъв шугавец е направил тази работа съвсем преднамерено и по поръчка,за да пусне снимките в Интернета и да изкара някоя рубла- допустимо е да мислим,че е част от хибридната война на Путин срещу неговата прародина България,с което този човек най-безсрамно си заплюва прадедите!
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БГ-знаме е светиня, който го погазва-в затвора по бързата процедура!
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако тръгнеш по улицата и размахваш трикольора и пееш химна "Шуми Марица" нали знаете колко политици ще скочат и ще те обвинят за виновник за всички нещастия за последния век.Виж така, като трикольора е в контейнера, политиците са щастливи
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българското знаме е светиня!!!
18
13
 
7
 
! Отговори
Циник до 11 преди 6 години
Гордяли сте се? По тошово?Аз ви помня - пред всеки "западен" турист си глътвахте - и без това бедната граматика...И с право!Изтъкани от комплекси - сиви мишоци...рожби на работническо селска власт!Въздишахте по запада...и оставяхте мазни отпечатъци по витрините на кореком!.Горд бил...пфууу!
17
10
 
16
 
! Отговори
david преди 6 години
тъжно ми е да гледам бългорското знаме в кофата !!! Никога не се отказваите. Българи до смърт. Няма кои да ни притежава в наща страна. Припомнете си какво ни е дала България и какво означава флага за нас.
16
4
 
17
 
! Отговори
аха преди 6 години
Щом,народа си седи у дома, и мълчи, значи му е хубаво!Не ми е ясно, обаче, как така 3 пъти Б.Б печели и, накрая нищо?!Както се казва ,повторението е майка на знанието, ... и баща на затъпяването....Всеки народ си заслужава -управниците!Според мен това е проверка на народа, това със знамето.
15
3
 
10
 
! Отговори
европейски българин преди 6 години
Добре че не са хвърлили знамето на ЕС там. Не знам как щяхме да обясняваме че сме за Шенген. То това знаме аз не знам ще ни трябва ли там??? И големия въпрос не е "що знамето е там?", а "защо не изхвърлят редовно *** след като съм си платил данък смет???"
14
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изхвъpляйте си знамената по контейнерите, затова в чужбина никой няма да ви уважава и ще ви зaключват по ферми да работите по 18 чaса на ден за 1 паунд на час.
13
3
 
13
 
! Отговори
PD до 4 преди 6 години
Подкрепям те на сто!България е в сърцата.