"Подкрепа" срещу конвенцията: Белият хетеро християнин е смачкан!

Димитър Манолов: Не е ясно можем ли да изпълним изискванията й
13 фев 2018 14:30,
127
"Подкрепа" срещу конвенцията: Белият хетеро християнин е смачкан!
Снимка: архив "Булфото"

И шефът на "Подкрепа" Димитър Манолов се обяви срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция и изригна срещу сегашната система. Според него тя мачка по всички възможни начини белия хетеросексуален християнин.

"Не мога да се съглася като човек, който вероятно е патриархално възпитан, когато отстъпя място на жена в трамвая, да бъда третиран като бяла мъжка хетеросексуална шовинистична свиня", каза още Манолов, цитиран от БТА.

Още по темата

Манолов видя хубавото на шума около Истанбулската конвенция - че можем да видим като общество, което е част от ЕС, случващото се в нравите в момента.

Той смята, че ситуацията в момента е като във вица, който описва разликата между либерализъм и постмодерен либерализъм като между стол и електрически стол.

Той подкрепи желанието за борба с насилието срещу жени, защото насилието е сериозен проблем. Манолов обаче цитира изводи от статистика, според която в хомосексуалните двойки насилието се случва по същия начин и със същата честота като в хетеросексуалните.

Според лидера на КТ "Подкрепа" не е ясно и доколко България е в състояние да изпълни изискванията на Истанбулската конвенция и няма ли конвенцията да натовари допълнително "силно немощната ни социална система".

"Истанбулската конвенция налага и въвежда трансгранични институции, овластени до безкрай, които ще се произнасят и ще правят изводи и те са от хора, които никой не е избирал", каза още Манолов.

"В ЕС, в който трябва да бъдем единни в многообразието си, всеки народ има своите особености и трябва да прецени какво пасва на неговите традиции, нрави, как и в какво да бъдат образовани децата му", заключи лидерът на "Подкрепа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доколкото знам ако не си доволен правиш стачка и Борисов си заминава.
11
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Хомосексуалистдай боже!
10
44
 
6
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 6 години
Нали ви е ясно, че каквото и да правите, колкото и да се обяснявате, Истанбулската конвенция ще бъде приета. Това е факт.
9
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТи не вярваш в господ бог , ти вярваш в религията ! там ти е проблема! господ няма нищо общо с религията , господ е във всички нас , в сърцата ни и умовете ни , а не в книгата или камената сграда където уж ходиш да му се молиш! На господ не се молиш , на господ говориш ! Господ не разбира от летургии и четенки , господ разбира от прости прикази ...но разбира само когато ти си истенски с него и не само на думи! Колкото повече вярваш в религията толкова повече се отдалечаваш от господ
8
1
 
29
 
! Отговори
Men преди 6 години
До всичкиА всички момченца в роклички са за тая конвенция без да са я чули нито чели...
7
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Библията пище, че мъжеложството(хомосексуализма) е смъртен грях! Плодете се, множете се и напълнете Земята с такива като вас! Това не го е казал омбудсмана, а Господ Бог, да се слави името МУ! Аз съм християнин и не мога да съдя другите. В този случай, обаче, дори вярата ми не може да ме спре! Все си мисля, че този, който не върви в Божия път, не заслужава да бъде третиран като човек! Вклюително и този, който бие жена си. Мислете и помнете: Бог е Всемогъщ и Справедлив! Никой няма да се измъкне
6
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е в изказването си и посочва реални проблеми, които ще възникнат, ако се ратифицира конвенцията.
5
4
 
47
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
В мене се заражда надеждата, че сще успеем да спрем ратификацията на ИК. Това не означава, че не трябва да се засилят мерките срещу домашно и не само домашно-насилие. Можем да го направим по законодателен път БЕЗ да се приема Инстанбулската конвенция.
4
38
 
3
 
! Отговори
Повече Вяра! преди 6 години
кво ви пука кой къв е бе немога да ви разбера! за това сме толкова зле , защото позволяваме вече хиляди години да ни ръководи една измислена догма и една още по измислена книга !!! Вярата няма нищо общо с религията , те са като минуса и плюса , вечно отблъскващи се !
3
49
 
8
 
! Отговори
всички преди 6 години
Всички вкупом агенти, ***, неграмотници и простаци срещу конвенция.... която не са чели, нито знаят за какво се отнася, но...Русия щом нареди.... как поне на един не му мина през ума, че досега няма държава, която да изкаже такива абсурдни аргументи , които нашите поддддлоги изтъкват. Станахме за смях като неграмотници, като хора на които ЕС трябва да превежсда какво е написано. Подчертав единствено на нас, българите. Срам ме е за това....Освен ако единствено ние, българите сме умни
2
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той е прав но защо със същия хъс между другото не наблегне на плачевните заплати на територията България,които лекари,учители и сестри взимат. Някой ден и тези които все още работят няма да ги има. Но какво ли се чудя то синдикатите и работодателите са като д и ***,подкрепят се едни други
1
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така си е.