Доходите растат, напредваме... 36% харесват Борисов

"Барометър България": Управляващата коалиция е стабилна
569
Доходите растат, напредваме... 36% харесват Борисов
Снимка: архив, БТА

43% от българите заявяват, че одобряват дейността на правителството към средата на февруари 2018 г. Данните са от проучване на Барометър България в периода 5-14 февруари сред 958 души, финансирано със собствени средства.

Българското правителство излъчва стабилност. Фактът, че страната ни е поела Европредседателството очевидно засилва усещането у българите, че в държавата се работи и върви напред, посочват социолозите.

Според тях доверието в правителството се подхранва и от ръста в доходите. Възнагражденията в страната продължават да растат, като през декември миналата година средната брутна месечна заплата достига 1123 лв., което е увеличение от 11% спрямо същия период на 2016 г., по данни на Националния статистически институт. Така средното нетно месечно възнаграждение през декември става 875,9 лв.

Безработицата беше сведена до практически статистическо отчитане, а бизнес субектите се сблъскват с непознат феномен за България - липса на каквато и да е работна ръка, допълват от Барометър.

Министър-председателят Бойко Борисов има одобрението на 36% - с процент повече, сравнено с последния месец на миналата година.

Вицепремиерите Екатерина Захариева, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Томислав Дончев получават доверието съответно на 22%, 13%, 34% и 27% от участниците в анкетата. Сравнено с декември 2017 г. се наблюдава спад от 4 пункта в доверието към Екатерина Захариева, с 1% се повишава доверието към Валери Симеонов и с 2% към Красимир Каракачанов, а при Томислав Дончев няма промяна.

Според социолозите определено представителите на Обединените патриоти трупат точки заради твърдата си позиция срещу ратификацията на Истанбулската конвенция.

Това обяснява и спада в доверието към вицепремиера Захариева, която е един от най-големите защитници на приемането на документа. Тук следва да се отбележи, че анкетата е направена преди министър-председателят да обяви, че ГЕРБ оттегля предложението си за ратификация на конвенцията от Народното събрание за допълнителното й обсъждане.

Като цяло нивата на доверие в правителството сочат, че управляващата коалиция е стабилна и има добра спойка между политическите субекти в нея, изтъкват от Барометър България.

 

Период на провеждане на изследването: 05.02.-14.02.2018 г. сред 958 души на възраст над 18 г. чрез телефонно интервю, финансиране - собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
51
 
8
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
България е просперираща и процъфтяваща европейска държава, горд член на ЕС и НАТО! Доходите растят ежемесечно - до степен, че се задъхва вече за кадри! Магазините са препълнени с платежоспособни клиенти, полетите са пълни - дори и вътрешните! Икономиката е стабилна, производството се избявя постепенно от туморните остатъци от времето на съветското робство! Младите са либерали и модерно мислиещи! Бъдещето определено е пред "умните и красивите" ... дерзайте СВОБОДНИ ЕВРОПЕЙЦИ!
11
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПАК ДА СИ ГО ИЗБЕРЕТЕ,И ОНЯ ДЕТ ГО НАРИЧАТЕ ПРЕЗИДЕНТ
10
5
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СКРУЧ Борисов смята, че много е дал, но ние мислим, че много е свил.
9
5
 
76
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 6 години
Борисов обръща кофи с ***, брой фасове и сам си прави статистики и резултати. Но много скоро ще му бъде направена статистика, която ще го свали от власт! Нещо много взе да си вярва и стана много нагъл!
8
86
 
6
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Това е истината. Дори Европа прозря какъв силен лидер е Борисов и избраха България да председателства Европейския съюз. Какво по-голямо признание е нужно за да приемем и благодарим на най-великият български държавник. Горд съм че живея в тези времена и един ден ще разказвам и на внуците за Бойко-председателя на цяла Европа.
7
88
 
7
 
! Отговори
Емигрант преди 6 години
До 1 АнонименИ Бойко ако го няма от глад ще умрете.В бг-то няма кадърни хора нито за работа нито за управление.Гола вода сте.Мислите само за ядене,пиене и кражби.После Иван,Драган,Бойко и Митко са виновни.Всеки народ заслужава съдбата си.
6
5
 
98
 
! Отговори
123 преди 6 години
ПРОПАГАНДА ЧИСТА!
5
4
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май процентите не са 80 ами клонят към 90.Шефа яде свинско,аз зеле и средно става свинско със зеле,че и Барометър отчел растежа на доходите.
4
8
 
62
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
На мен 100 ? ми стигат ...Е садя си и картофи,мажа си филии с мас !!! И те така...
3
6
 
76
 
! Отговори
????? преди 6 години
може и да растат доходите ама не на народа а на бензиностанците,на чез,на депутатите но не и на нас народа мутро *** даже и български не можеш да говориш та чак да ни управляваш дианабадска пенуго.
2
5
 
93
 
! Отговори
Марк Твен преди 6 години
Има лъжи, големи лъжи и статистика.
1
6
 
97
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нова медийна офанзива в защита на издишащия рейтинг! Лошо, Боби, лошо! След всяка издънка - нов балон!

Спонсорирани публикации