Доходите растат, напредваме... 36% харесват Борисов

"Барометър България": Управляващата коалиция е стабилна
569
Доходите растат, напредваме... 36% харесват Борисов
Снимка: архив, БТА

43% от българите заявяват, че одобряват дейността на правителството към средата на февруари 2018 г. Данните са от проучване на Барометър България в периода 5-14 февруари сред 958 души, финансирано със собствени средства.

Българското правителство излъчва стабилност. Фактът, че страната ни е поела Европредседателството очевидно засилва усещането у българите, че в държавата се работи и върви напред, посочват социолозите.

Според тях доверието в правителството се подхранва и от ръста в доходите. Възнагражденията в страната продължават да растат, като през декември миналата година средната брутна месечна заплата достига 1123 лв., което е увеличение от 11% спрямо същия период на 2016 г., по данни на Националния статистически институт. Така средното нетно месечно възнаграждение през декември става 875,9 лв.

Безработицата беше сведена до практически статистическо отчитане, а бизнес субектите се сблъскват с непознат феномен за България - липса на каквато и да е работна ръка, допълват от Барометър.

Министър-председателят Бойко Борисов има одобрението на 36% - с процент повече, сравнено с последния месец на миналата година.

Вицепремиерите Екатерина Захариева, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Томислав Дончев получават доверието съответно на 22%, 13%, 34% и 27% от участниците в анкетата. Сравнено с декември 2017 г. се наблюдава спад от 4 пункта в доверието към Екатерина Захариева, с 1% се повишава доверието към Валери Симеонов и с 2% към Красимир Каракачанов, а при Томислав Дончев няма промяна.

Според социолозите определено представителите на Обединените патриоти трупат точки заради твърдата си позиция срещу ратификацията на Истанбулската конвенция.

Това обяснява и спада в доверието към вицепремиера Захариева, която е един от най-големите защитници на приемането на документа. Тук следва да се отбележи, че анкетата е направена преди министър-председателят да обяви, че ГЕРБ оттегля предложението си за ратификация на конвенцията от Народното събрание за допълнителното й обсъждане.

Като цяло нивата на доверие в правителството сочат, че управляващата коалиция е стабилна и има добра спойка между политическите субекти в нея, изтъкват от Барометър България.

 

Период на провеждане на изследването: 05.02.-14.02.2018 г. сред 958 души на възраст над 18 г. чрез телефонно интервю, финансиране - собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Аз пък направих паралелно изследване и то БЕЗПЛАТНО-- На въпросът ---- Вече стигат ли ви парите ? получих от 1000 анкетирани ----- 990 отговора " Твоята мама също да и ..го !!
31
3
 
45
 
! Отговори
Манипулация преди 6 години
Баже колко продажна статия! Всички харесвани са или от правителството или от партията. Май в тази държава няма други хора. Малко повече от 900 човека отговорили на няколко наместени въпроса, като от тях около 400 отговорили правилно и хоп сега във всички вестници и довечера по новините и какво да си помислят хората? Край няма отърване всичко е решено. Ами да да погледнем така математически 36% е по-малко от 64%. Логично е че ако не те харесват повече от половината какво правим?
30
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марийка се женела и тъпанът в селото биел, защото е девствена. Иванчо седял и се чудил - "абе, аз на тъпана ли да вярвам или на оная си работа ?!"Та и аз така сега слушам Бойко и се чудя на тъпана ли да вярвам или на оная си работа...
29
3
 
33
 
! Отговори
Колкото и преди 6 години
Борисов да повдига ръката да покаже растежа на доходите българите, лошият материал сме на ДЪНОТО!БОЛНИ, БЕДНИ, ГЛАДНИ!БОГ високо ЦАР ДАЛЕКО ДАЛЕКО БРОДИ ИЗ ЕВРОПА И РАЗКАЗВА ВИЦОВЕ!
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЛибералистТИ СЕРИОЗНО ЛИ?
27
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един не написа Евалата Бойко кой ги вади тия статистики бе кучета умрели, аз го виждам как другия месец ще се скрие като мишка някъде по юар с Галевите, с Такевците с Милен Велчев с всички мутри където ги изведох тайничко да не гният по затворите.
26
4
 
65
 
! Отговори
123 преди 6 години
1100 ЛВ.СЕ ВЗЕМАТ САМО В СОФИЯ И ОЩЕ 2-3 ГРАДА.ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЕ С ДО 500 ЛВ НА МЕСЕЦ.1,5 МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРИ ЖИВЕЯТ С 200 ЛВ.НА МЕСЕЦ.ТОВА Е РЕАЛНОСТТА.
25
2
 
50
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Фалшива новина.
24
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разходите растат със 70% и какво излиза, че сме обеднели.
23
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господа НЕуважаеми журналисти,социолози и всякакви други"експерти",за ваше сведение ние,обикновените граждани,освен глави на раменете,също така имаме и джобове.Така че тези числа си ги заврете там,дето слънце не огрява.
22
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако 36% са поддръжниците на Борисов и тяхната рода,а 64% не го харесват,значи имаме шанс за промяна на статуквото,за да може и останалите 64% да се почувстват по-добре.
21
3
 
14
 
! Отговори
То хубаво, ама преди 6 години
- Че кой го е еня за някакви си смешни доходи и въшкави пари?! - Българите сме духовни същества и търсим вечен живот и висши духовни добродетели.
20
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Социолозите да погледнат форума и да си коригират цифрите, докато не са станали още по-драстични!
19
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО СЕ ТИРАЖИРАТ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ?РАЗУМНИТЕ ЛЮДЕ НЕ ВЯРВАТ НЕ ПОДОБНИ ПРОСТОТИИ.МЕЖДУ ДРУГОТО НЕ БИВА ТОЧНО НА ДНЕШНИЯ ДЕН ДА СЕ ПИШЕ КАКВОТО И ДА Е ЗА БОЙКО.НЕ Е КРАСИВО В ДЕНЯ НА ВЪЗПОМИНАНИЕ КЪМ ЛЕВСКИ - ДАЛ ЖИВОТА СИ ЗА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ДАВА ТРИИБУНА НА ЧОВЕКА ПРОДАЛ БЪЛГАРИЯ.
18
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите доходи порастнали с 3% - 15 евро, а в западна Европа само 2% - 50 евроПроцентно сме добре, номинално - не
17
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам гласуването в сайта , Тиквата има около 2% подкрепа!
16
4
 
49
 
! Отговори
A да да преди 6 години
Когато прочетох първият абзац и дотам със тази слага четка статия. Само да попитам тези около 1000 човека от анкетата на произволен принцип ли бяха избрани или на по-непроизволен?
15
62
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Бойко народа е с теб! Мачкай комунистите!
14
6
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Култът към личността на Тодор Живков ряпа да яде към този спрямо Банкянския Суджук.Това,което се случва през последните месеци дори в Сомалия го няма.
13
5
 
57
 
! Отговори
Растящ доход преди 6 години
Конграчулейшън на социолозите, но българинът се е наслушал и нагледал на лъжи, така че колкото и проучвания да правите, няма да успеете да вдигнете рейтинга на бибитко и патерицата му от обединените мафиоти.

Спонсорирани публикации