Животът поскъпва, а пропастта между бедни и богати – дълбока!

Почти 1/3 от хората у нас живеят под линията на бедност
20 фев 2018 10:00,
161
Животът поскъпва, а пропастта между бедни и богати – дълбока!
Снимка: Dnes.bg

Животът у нас поскъпва слабо, а разликата в доходите между най-богатите и най-бедните българи расте. Това показва анализ на КНСБ, който беше представен вчера.

2325 лева на месец са необходими на четиричленно семейство, за да покрие основни разходи. За 1 човек сумата е около 581 лева.

Животът в София е по-скъп, но и заплатите са по-високи. На четиричленно семейство в столицата са нужни поне 3000 лева на месец, на човек – 756.

Още по темата

Данните са към края на декември 2017 г., каза Любен Томев, директор на Института за социална и синдикална политика на КНСБ.

Около 28% разполагат с достатъчно средства или с пари над минимума за месечна издръжка, а 27% са под линията на бедност, уточни той пред bTV.

По думите му България е с е с най-ниските доходи в ЕС и с най-голяма поляризация богат – беден.

Според Димитър Бранков от Българската стопанска камара (БСК) голямата поларизация отчасти се обяснява с факта, че има много домакинства с възрастни хора с ниски доходи.

"Другият контигент, който допринася за тази статистика са хората без квалификация и без образование, които не работят, но и не търсят работа. Има и сив сектор", напомни Бранков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пенсионерите е ясно, няма оправия и няма да има за тези с 200-300 лв. Добри пенсии ще получават хората с добри доходи , които се осигуряват с мисъл за старини. Другите тарикати ще пишат по сайтовете колко е лошо правителството и това ще им е успокоението.
48
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АНТИ 42Страшно ще стане, като ви изнудят да излезете на квартира !Няма вече с какво да плашите народа и измислихте нова глупост.Толкова сте бездарни на Пocpaно 20, че вече ставате само за смях.
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като събереш *** и 612000 пенсионери с 200лв пенсия и ето ти 1/3
46
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разберете, за са тръгнем по нормален път, умни и честни хора да застанат начело, трябва да се измете Банкянския ***. С него всички тези които са му министри и били на ръководни длъжности. Те са съучастници в грсбежа вече превърнал се в геноцид. С него трябва да е съден и Цецо Пипоня, затрил стотици съдби и бизнеси, развратил избирателнив процес. Бедността расте, видимо е!Има хора които не си дояждат, топлят се на дърва и въглища, лошо облечени, кофите за *** се преравят на всеки 15 минути.
45
4
 
26
 
! Отговори
1 преди 6 години
Е, живота поскъпва и за това депутатите си вдигнаха заплатите с едни никакви си 300лв., а другите кучета ги яли!
44
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основата на капитализма. Едни се научават да крадат от труда на другите по-бързо и еволюират, а друготе са на свободно падане. Най-интересно е, че все богатите обясняват колко е по-добре, но все нещо им пречи. В България се въведе понятието работещ беден. В България е социалистически капитализъм без социални защити.
43
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Номер 28 така и не разбра, че банките вече бяха окрадени още преди правителството на Виденов, т.е. фактически бяха фалирали още през 1992-1994 години, а при Виденов беше само официалният им фалит, който трябваше да бъде извършен много по-рано - през 1992, 1993 и 1994-та години, преди Виденов.
42
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вечната борба е бедни срещу богати. Никога хората не могат да бъдат равни . Опитаха си другарите , но нищо не стана. Иначе нашите български комунисти-социалисти-капиталисти нямат аналог в целия свят.Необразовани, крадливи, подли и нагли. Фалираха три пъти Държавата и все още има неорентирани хора , които ги подържат. Вижте къде отидоха Чехия, Полша Унгария , защото забраниха комунистическите партии и направиха лустрация.
41
4
 
22
 
! Отговори
Същите преди 6 години
тези бедни обикновено на избори са купувани за жълти стотинки, за да могат да бъдат натискани после още по-дълбоко в калта. Сами са си виновни. Разсъждават за по-малко и по-голямо зло, или просто не разсъждават. Спрете да гласувате! На пазара са останали две,три групировки от олигарси, разчитащи на легитимация чрез купени избори. Който плати повече, дере после повече.
40
7
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
У нас се живее най добре, цел ден чатим и шефа ми плаща, не за чатенето де, а за това дето се правим ,че работима, ама и той се прави , че ми плаща де!
39
6
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Защо скачахте по площадите бе, другари-господа ?!Та демокрацията не е лъжица за устата на днешния българин тук.Каквото беше приготвено от новите ни господари - то се случва, бързо и бавно.Страшно ще стане, като ви изнудят да излезете на квартира !Който е много беден, ще живее в автомобила или на улицата.
38
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропаста отдавна не е само дълбока . Тя е и много дълга , оттук до Марс .
37
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питам се, какво ще стане с целия този бсКлук който по различни причини подкрепя Банкянския Бабуин? Когато разлома между бедни и богати стане огромен, когато повече няма да се издържа и парите от ЕС свършат? Когато ББ е избягал в имението си в LA, осигурил се с милиярди. Тези които го признават знаят, напече ли се, той ще прехвърли вината върху поддръжниците си. Знаете, той никога не е виновен. *** отърваха Народния съд, но тези няма, много са и знаят какви са ги творили. Колко ще избягат?
36
12
 
3
 
! Отговори
Do 28 преди 6 години
Нищо вярно не си написал за пенсионните фондове. Май повтаряш като папагал фалшивите опорни точки, които ти бяха спуснати преди 28 години, когато подрипваше и ревеше като ----- по площадите, за да качиш мафията на власт. Е, успя. Мафията ни управлява вече над 28 години.*Пенсионни фондове за българските пенсионери преди 1945 година няма. Имало е един много ограничен пенсионен фонд за много малък брой пенсионери - за около 3% от пенсионерите тогава. Парите на този фонд не са откраднати,сега ГЕРБ
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко бокликооо всичко да ти изсъхне само не и прането мутро проста не знаеща български език тъпакккк.
34
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че бати Бойко е милиардер. Ако не дай Боже стане нещо и на мобилизацията никой не дойде ще си наеме някоя частна армия да го пази. Примерно Вагнер, а може и Моцарт, Бах или братя Аргирови.
33
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затваряйте магистралите с протести за Видин, за Русе , за където вървят тирове и влакове затваряйте всичко, избиха хората в Хитрино с тяхните тъмни сделки влака на кой на името е бил На Гиорго Гиорго беднякът милиардер, този същия и лифтовете щял да строи, кои го е избрал този клошар Гиорго кой Хора на Бойко Борисов който се отчитат на партия Герб, затваряйте границите и пътищата към фериботите, заливайте ги с бензин тия с сигналните лампи депутати и всякакви боклицииии. Излизай на протест стадо
32
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гарантирано от демокрацията.
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
umirai trudno
30
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бедни и загубени ...