Животът поскъпва, а пропастта между бедни и богати – дълбока!

Почти 1/3 от хората у нас живеят под линията на бедност
20 фев 2018 10:00,
161
Животът поскъпва, а пропастта между бедни и богати – дълбока!
Снимка: Dnes.bg

Животът у нас поскъпва слабо, а разликата в доходите между най-богатите и най-бедните българи расте. Това показва анализ на КНСБ, който беше представен вчера.

2325 лева на месец са необходими на четиричленно семейство, за да покрие основни разходи. За 1 човек сумата е около 581 лева.

Животът в София е по-скъп, но и заплатите са по-високи. На четиричленно семейство в столицата са нужни поне 3000 лева на месец, на човек – 756.

Още по темата

Данните са към края на декември 2017 г., каза Любен Томев, директор на Института за социална и синдикална политика на КНСБ.

Около 28% разполагат с достатъчно средства или с пари над минимума за месечна издръжка, а 27% са под линията на бедност, уточни той пред bTV.

По думите му България е с е с най-ниските доходи в ЕС и с най-голяма поляризация богат – беден.

Според Димитър Бранков от Българската стопанска камара (БСК) голямата поларизация отчасти се обяснява с факта, че има много домакинства с възрастни хора с ниски доходи.

"Другият контигент, който допринася за тази статистика са хората без квалификация и без образование, които не работят, но и не търсят работа. Има и сив сектор", напомни Бранков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как бе, нали вчера слънцето каза, че сме добре
28
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В парламента не вярват, че хората живеят зле.Политиците са всичките до един милионери.За тях няма таван на пенсиите.Общо взето те живеят в алтернативна България и ни най-малко не носят тежестите с които товарят народа.Същото важи и за богаташите, за тях народа са някакви ***. Даже един комунист направо го каза.И народа вместо да поиска оставка започна да ръкопляска и да крещи "Урааа, урааа! Прав е!".Левски правилно е казвал "Народе!!!".
27
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги обесим в името на Левски, на бесилото последните управляващи Борисов, Доган, Станишев, Орешарски, Герджиков, всичките тези боклукции ако ги избесим публично ще живнеме малко, че така са задълбали на дълбоко с корупция че само бесилото за тея копиляциии.
26
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сирни заговезни направих обикновена баница от готови кори. Продуктите излезнаха над 10 лв.Живота не е поскъпнал слабо, доста чуствително в последно време.
25
40
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както и да го обясняваш червения суджук ли червен хайвер си знае едно. За да получаваш 200 лв. толкова си внасял вноски или нищо не си внасял , а си взимал пари на ръка. Как така има пенсионери с 900лв , а само ти си с 200 лв. Иначе да те светна , твоята любима партия БКП-БСП открадна през 1945г. пенсионите фондове на Държавата и започнаха да плащат пенсиите от бюджета. Същата партия при Жан Виденов окради парите на народа чрез банките и фалира Държавата. Още искаш ли, но няма полза .
24
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ден, десетки умират от глад ...
23
4
 
25
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Едно е шлангмаисторда гаси пожари,друго е да отговаряза цялата България.Защото силни политициправят политика,но какво разбиранашта Тиква ?
22
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е. Ако имаш по 1000 лева лева, след като си покриеш нуждите, то е много важно, какво ще направиш с тях. Повечето ще ги изхрачат в същия месец, вместо да ги инвестира. И след това, парите ги няма,. А можеше да ти носят по 20-30 лева на година и да поскъпват с по 50-60. Звучи малко, но с времето става много.
21
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цар Борис III оставя на комунистите една цветуща икономика, една от най-добрите в Европа и тези само за няколко години правят така, че народа да няма какво да яде.
20
2
 
44
 
! Отговори
А сега преди 6 години
На Кой да вервам? На премиерът дето през ден казва, че живеем по-добре и от шейховете или на тези данни. Май вервам на мене си. Като видя цените в магазина, сметките, на колонката и други. Време е боко да вкара една реплика от един друг лъжец дето му беше и шеф "Вервайте ми". Вервам ти ама на бабината ти трънкина вервам.
19
1
 
39
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Имало пропастбедни-богати.Работници взиматмизерни заплати.Крадци се щирятв луксозни палати.Хора напускатна Боко страната.Постна пица ли ?!Трохи за раята !
18
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излизай народе и мачкай властта, не се търпи вече излизай със сопата и камъните и бензин излизайте прости овце до кога ще търпите малко ли ви е не ви ли стига да гледате и слушате какви ги вършат, саниране 300 лв кв. М, сега на 100, тунели ечемишка 400 000 лв за 105 лампи които струват 10 000 лв с кабела, паметника НДК 400 000 лв, не можеше да ко килнат с 1кг тортил за 100 лв и да дадат желязото на ***, не трябва на Боко приближената фирма да лапне 400 000лв, не ви ли стига народе.
17
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите два пъти откраднаха пенсионните фондове.Веднъж след 1944 г. тогава във фондовете е имало $6 млрд., което за времето си е била огромна сума.И вторият път след 1989 г. когато ограбиха всичко до стотинка и сега пенсионерите не могат да получават това, което са заслужили.
16
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенсионери,които са построили тази страна живеят с 200 лв.на месец,по-зле и от бананова република,а тези,които им обещаваха по 500 лв.поне, сега се спотайват доволно и охолно под крилото на падишаха и едва ли си спомнят какво са обещали.Иначе гледам всички са загладили косъма,от суджуци ли от черен хайвер ли,не знам.
15
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен реално 75 % от хората в България живеят зле.Както виждате в статията нарочно не се казва каква сума е "линията за бедност", защото ги е страх да напишат.Защото тази "линия" примерно ако е 300 лв. ми е интересно кой може да живее с толкова?Ако обърнем пък в евро...756 лв. били нужни на човек според комунистическият "профсъюз", това е 378 евро.В Гърция ще плачат ако някой им каже,че толкова пари на човек стигат за нормален живот.
14
3
 
55
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Я ако работиш в частна фирма се оплачи на синдиката да видим кво ще.ти кажат бачках в Италия треперят от техните синдикати работодателите им
13
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С най голяма поляризация богат-беден в Европа? И как стана това сигурно случайно? Не вярвам да има връзка че бгидиотите избират една мутра да ги обира вече второ десетилетие. Друга е причината, някой друг е виновен
12
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова ще продължават да изтичат мозъци от България,а тук ще останат само тези,които са доволни и на социални помощи.Но ще дойде време когато и за тях няма да има кой да реаботи.
11
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия т.н. изследвания на профсъюзите е миже-да те лажем. Как точно си обяснявате , че всяко семейство има кола , че и по две. Само не ми казвайте, че са стари , защото тези коли имат нужда от гориво и подръжка , което струва пари. Народа масово работи на частно и взима пари на ръка , което никаква статистика не го лови. Например 99% от строителните работници работят на частно и получават кеш.
10
4
 
34
 
! Отговори
ШКЕМБЕТО НА ТИКВАТА преди 6 години
нали расте, ПиАр-ите пишат оди за успеха на българина - УСА посолството пуска реклама по всички ТВ - ТИ можеш, Ти ще успееш. На кого да вярвам, на ТВ-то или на себе си като си видя празния джоб. СЛАВА на ГЕРБ и Лично на ТИКВАТА. И на другаря Иван КостоФФ също му желая ....

Спонсорирани публикации