Борисов одобри от Брюксел оставката на министър Петкова

Премиерът за сделката с ЧЕЗ: Регулаторите са на ход!
Обновена: 23 фев 2018 13:40 | 23 фев 2018 13:12, Веселина Йорданова
358
Борисов одобри от Брюксел оставката на министър Петкова

Премиерът Бойко Борисов обяви от Брюксел, че оставката на енергийния министър Теменужка Петкова ще бъде приета, за да не се влияе върху репутацията на правителството.

Петкова обяви, че напуска поста си преди минути в Народното събрание. Причината - съмненията около сделката за продажбата на ЧЕЗ и желанието й да изчисти името си.

Още по темата
"Заедно с коалиционите партньори ще решим кой да я замести", каза още Борисов пред журналисти. Той е разговарял сутринта по телефона с енергийния си министър.

"За съжаление, когато говорих с нея, тя каза, че ги познава тези хора, и аз не бих оставил ни най-малко съмнение в който и да е българин, че стоим зад една абсолютно частна сделка. По никакъв начин ние не сме влияли на тази сделка, защото няма и как", каза още Борисов.

Премиерът допълни, че според него Теменужка Петкова е честен човек, "но няма как да си махнеш 20-годишно приятелство". Почтеното, правилното и това я посъветвах, да отиде в парламента и да подаде оставка, съобщи той.

По повод сделката за ЧЕЗ, заради която Петкова напуска поста си, премиерът бе лаконичен: "Сега са на ход нашите регулатори".

Спомняте си какви конфликти, на прокурор ги давахме в предишния мандат, коментира той по повод дейността на ЕРП-тата у нас. Премиерът напомни и че първото му правителство падна заради протести след забавени фактури и високи сметки за ток, както и че с дружествата се водят тежки арбитражни дела.

Борисов коментира още, че когато държавата е продавала участието си в тези дружества, ГЕРБ не е съществувала като партия. "Отдавна сме пазарна икономика и сме приели, че частният бизнес е този, който по-добре управлява активите и така в момента работи целият западен свят", посочи той.

Премиерът каза, че е разговарял по-рано днес в Брюксел с чешкия си колега Андрей Бабиш, който буквално го уведомил за сделката. "Там има и по-малки акционери и всичко това се е вършело в Чехия", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви, ригулатори,че те и децата им е ясно че фирма на 6 месеца вади 320 милиона евро...то е добре че българска фирма взема цез ..но да беше всичко на светло и кой е истинския собственик а не сега да ги проверявали институции голям цирк,колкото провериха КТБ,и тая пък оставка подавала как ни правят на глупави!!!
261
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджук, за това, че си станал разплут толуп, пак ли Радев ти е виновен?
260
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как баце няма да вижда Пеевски в огледалото, станал е същото кюфте, срамота.
259
3
 
25
 
! Отговори
ТЪЙ АМИ преди 6 години
МАЙ ГОТВЯТ ТИКВАТА ЗА МЯСТОТО НА ЮНКЕР. ТАКА ЕДНА ПРОСТА И НАГЛА МУТРА, ЩЕ СМЕНИ ЕДИН ОТЧАЯН И БЕЗХАБЕРЕН ПИЯНИЦА. ЕГА ТИ СЪЮЗА. КОЛКОТО ДО ТЕМЕНУЖКА - ВСИЧКО Е ЦИРК ЗА ЛЕКОВЕРНАТА ПУБЛИКА НА ГЕРБ. НИКАК НЕ БЕШЕ ПРИТЕСНЕНА ГОРКАТА. СЕГА БЛИЗКАТА Й КАТО КУПИ ЧЕЗ/А В ТОВА НИКОЙ НЕ СЕ СЪМНЯВА, ЗАЩОТО ТАКАВА СДЕЛКА НЕ СТАВА НИТО ЗА ДЕН -ДВА, НИТО БЕЗ ЗНАНИЕТО НА ТЕМЕНУЖКА И БОКО/Г-ЖАТА ЩЕ ПОЛУЧИ ПОСТ В НОВАТА ФИРМА С МНОГО ПО-ВИСОКА ПЛАТА. И ТОВА АКО НЕ Е КОРУПЦИЯ НА НАЙ-ВИСОКО НИВО -ЗДРАВЕ МУ КАЖИ
258
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов ,взимай си агентурчика ,дето е написал коментар 252 и дим да ви няма.
257
1
 
9
 
! Отговори
Шиши преди 6 години
Нова придобивка имам Аз !
256
2
 
18
 
! Отговори
Ха-Сега преди 6 години
Ти да видиш втора грамадна измама купувайте си свещи.
255
1
 
19
 
! Отговори
Борисов одобри преди 6 години
От Брюксел. Тоя,така съсипа държавата,че вече не му се стои тук. Решетарства за наша сметка и си мисли,че е велик......След като одобри,сега остава и да замете че разровят ли,мнооого ще замирише,като след всеки ге..й..бераст на отговорен пост.Един читав няма..
254
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Журналист: Г-н Борисов като се погледнете в огледалото виждате ли Пеевски? Пиарката на Бойко : Бойко дишай , 1,2,3,4,5
253
5
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Нека само Български фирми да правят пари в България.Защото после тези пари ще се върнат по един или друг начин в икономиката на България а няма да бъдат изнесени зад граница.Наред е EVN да се разкарат ,а след тях и големите вериги Хипермаркети .Българския Бизнес е за Българите!!!
252
3
 
19
 
! Отговори
ex преди 6 години
Най-много ме е яд,когато хорат в чужбина гласуват и си мислят,че определят нещо в БГ.Абе хора гласуването реално не е дело!Това е акт,който открадва вашия глас,но е необходим за да кажат управляващите капиталисти-''демократи''(чисти ***),че уж ето виждате ли ние правим демократични избори!Няма промяна в кадрите от 1989!Не се лъжете всички са си същите на власт,е техните деца де не те.Демокрация без кръв няма взета без кръв!!!Брани се всеки ден с Контитуция и права в съд!Свобода или смърт!!
251
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зад цялата тази порнография стои Русия. Ясно е че ЧЕЗ го купува някой руски толyп, за целта обаче е избрана и фирма (кой знае колко са я търсили библиотекарите) да е свързана по някакъв начин с Петкова. Така с един изстрел се отстрелва както мишената ЧЕЗ така и Петкова. Вероятно тя не знае нищо за тази сделка. ЧЕЗ са доволни от договорената цена. Руският собственик ще вдигне цената на тока за да избие допълнителните харчове. Новият министър на енергетиката ще узакони сделката както и ДАНС.
250
0
 
9
 
! Отговори
ekek преди 6 години
Мазния си е Мазен.Вии ся кво искате ве,а?Мазния е голям бетон, *** ***.Мноооа *** кефи. Това е, това е критерия за държава. Аз са чудех кваи таз държава па то глеи Мазния и пълнеи, еи!
249
1
 
27
 
! Отговори
ШАРО преди 6 години
ТАКА Е КАТО СИ ИМАМЕ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ПОЖАРНИКАР.ХОРАТА В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ УМНИ ИНТЕЛИГЕНТНИ СКРОМНИ ЩОТ СА УЧИЛИ.ПЪК НАШ ТИКВУН КАБАК ПАША ГЛЕДАЛ ВИНЕТУ В КИНОТО ЩОТО ДАЖЕ НЕ Е ЧЕЛ И КНИГАТА И ЯЛ ФИЛИИ С МАС.НАРОДЕ НАРОДЕ *** И СТРАХЛИВ НАРОДЕ КАКВО ЩЕ КАЖАТ ВОЕВОДИТЕ АКО НИ ГЛЕДАТ ОТГОРЕ.....................
248
0
 
23
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Е нали я разпоредил/оставката/, как няма да я одобри? Нищо не разбирам! Неговият съвет е Разпореждане, това е много ясно. След това си одобрява и разпорежданията ли? Направо ми звучи, като бързо замазване и стопиране на на предстоящи разкрития и скандали. Обаче станаха много въпросите като започнем от огради, саниране и т.н. Ако имаше противодествие и ефективно правораздаване това въобще нямаше да се коментира сега!
247
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юда Искариотски,продаде народът за едните пари.
246
27
 
4
 
! Отговори
Стига дезинформация! преди 6 години
Товарищи руски хакери и техните помагачи - *** от Позитано! Стига сте писали фалшиви новини, разпространявали дезинформация и очерняли българското правителство начело с Премиера! Знаем за вашите подмолни и недружелюбни действия! Каквото и да сътворите няма да успеете вече да заблудите дори и наивните бабички, изхвърлящи пликове с пари през балкона.
245
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милионерче не се подигравай ти давай, давай, бръкни по дълбоко, имаш пари давай, давай, не се съжалявай ти си паралия, не се подигравай ти. Раз, два, три номер едно си ти, четири, пет, шест ти си добър шеф, имаш ли парички, даваш ги на всички, имаш ли парички, ходиш по женички. Милионерче не се подигравай ти давай, давай, бръкни по дълбоко, имаш пари давай, давай, не се съжалявай ти си паралия, не се подигравай ти. Милионерче не се подигравай ти давай, давай, бръкни по дълбоко, имаш пари давай, давай, не се съжалявай ти си паралия, не се притеснявай ти. Хайде бе отворко хайде, хайде бе играчо
244
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко не може да прави такива неща, той е много набожен и слуша само "началника"
243
1
 
16
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Споко българи!Вероятно Гинка е спасител,енергото остава българско,управляващите са герои ,а не родоотстъпници,не че е било чешко ,ама нейсе.