На 3-и март: Българи в Одрин почели паметта на... турски войници!

Консулът Васил Вълчев отменя участието на български състав
6 мар 2018 07:00, Петя Славова
189

Скандал предизвика българският консул в Одрин по време на честванията за 3 март. Оказа се, че дипломатът е призовал за отдаване на почит към турските войници, които са убити при операцията на Турция в Сирия.

Навръх 3 март в Одрин, след литургия в църквата "Св. Георги", генералният консул на България Васил Вълчев кани официалните си гости в заведение, съобщава Bulgaria ON AIR.

Почит се отдава, но не само към падналите за свободата на България. Вълчев приканва гостите си да запазят минута мълчание и в памет на турските войници, които са загинали по време на акцията на армията в Сирия.

Консулът дори отменя участието на поканения за празника български фолклорен състав в знак на приятелство. От външното ни министерство заявиха, че са поискали обяснения от дипломата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
16
 
! Отговори
българина преди 6 години
какво очаквате от Гражданите за Еничарство на Република България! ние вече сме в османската империя в ЕС и Нато едновременно! невероятно просто!вече се кланяме и на запад и на изток и на юг, ще ни се счупи кръста от кланяне. първият въпрос е, ако не бяха кадрите на СКАТ кой щеше да знае, че българските хубави моми са свели глави пред ятагана на 3 март?????? кой щеше да знае питам???? Нейски за втори пт унижи България, първия път смаза живота на 6 българи в Либия и България опрости млн долари дъл
35
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднага да изпратят новия Консул, да дойде българина булка от Дойчланд :-):-):-) Аре стига ви толкова... Вече за цял ден да избивате комплексите си... Още един път искрено благодарим на Консула за жеста...
34
8
 
4
 
! Отговори
бг преди 6 години
Предатели и чужди агенти агенти винаги ще се намират защото са назначавани и избирани от комунист-русофил президент.
33
3
 
10
 
! Отговори
еничар преди 6 години
Скоро ще има нужда от валии и еничари да управляват вилайета.Този дипломат е все още млад и може да докачи от тази служба! Пък и му сече пипето, щом е схванал откъде вее вятъра!
32
1
 
9
 
! Отговори
Дедо Гого преди 6 години
Къв дипломат бе, *** *** ! Е, тия продават България ! Чак ме е гнус...
31
5
 
19
 
! Отговори
Циник до 46 преди 6 години
Кръстоска между турчин и коза - турза!Скоро и по козите ще тръгне трипера и сифилиса...вие турците работите по въпроса!Само не знам - фереджето ще има ли дупки за рогатаАаааахахаха
30
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
История даге/Тонката Тодороф - Мумията се завръща/ ...Комунистите събориха 3000 храмаА монархофашистите сринаха цяла България с 3 национални катасдтрофи и 200 000 избити войници, 1 000 000 бежанци, сринати София и големите градове, примитивно средновековно земеделие, поголовна неграмотност и пр. ипр.Дошло е време за нов Народен съд. време
29
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще има нужда от валии и еничари да управляват вилайета. Този дипломат е все още млад и може да докачи от тази служба! Пък и му сече пипето, щом е схванал откъде вее вятъра!
28
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе оня ден квичахте за думите на турски дипломат към гърците...:-):-):-) Викахте диваци, колко е груб:-):-):-)Вашия е точно обратното... Па не доволни... Няма угодия за вас, няма...Благодарим на Консула за жеста...
27
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали знаете, че едно г-мно колкото повече го ровите повече мирише. Не винаги човек трябва да бъде прав. Понякога се налага да бъде разумен. Това ние българите трудно ще го разберем. Почел паметта на войниците. За разсипаното мляко никога не се плаче. Да празнуваш освобождение на България от турско робство в Турция с половината гости турци не е много на място. Можеха да отбележат празника само в посолството.Можем да помним, но ако винаги гледаме назад няма да направим крачка напред
26
12
 
8
 
! Отговори
История даге преди 6 години
Комунистите събориха 3000 храма и избиха поповете после най-нагло писаха в учебниците -турците бяха ....
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А турчин роди ли най накрая"*** толкова те е ЯД и толкова ЗАВИЖДАШ, че ти си наведен, а аз съм зад теб :-)... Че се чудиш как да избиваш комплекси... :-):-):-) само това ли можеш бе... РОДИХ, Родих, успокой се... Болили те дупката, сложи мехлем...:-):-):-)
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 31 а ти ставаш само да те хвърля в някоя селска тоалетна пълна с.....
23
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добро Утро Комшии,Кво толкова се вълнувате бе ***...Човека е направил жест, заради добрите отношения...Сега сигурно обединените патриоти ще стачкуват па... Ще тръгнат сякаш, че ще "превземат" Едирне ама пътя им ще свърши ПА на бариерата на Капитана :-):-):-) Аре Юруушшшш :-):-):-):-):-):-)
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо още работи там този продажен плу//жек??? Да се отзове и уволни от външно министерство! Няма ли кой да му разбие гнусната мутра????
21
1
 
9
 
! Отговори
Бранник преди 6 години
Голяма работа, копирал е началника.
20
4
 
17
 
! Отговори
Деман преди 6 години
Недопустимо! Нито политически, нито морално.Турците от векове потискат брутално кюрдите, както са потискали и нас, така че жертвите нека си ги почитат сами.Въпросният консул да се отзове и уволни незабавно, а ако е съгласувал действията си с висшестоящ - да бъде разследван от ДАНС и да се даде публичност.
19
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина политик е нагаждач. Турция е ислямска държава, но какво да правим като съседи и роднини не се избират.Трябва да се подържат някакви нормални взаимоотношение. Да почетеш паметта на паднал войник не е лошо. Войниците са в Сирия, не в България.Посланика можеше да бъде малко по умен като благодари за добрите съседски отношения и с това да се свърши. Пусти акъл не се продава на пазарите.
18
1
 
6
 
! Отговори
nabljudatel преди 6 години
Az sam v druga strana ,posolstvoto NIAMASHE pari za 3ti mart,daze i edin email ne ni izpratiha.
17
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече и рашките почнаха да проклинят деня, когато са подарили държава на тия балкански диваци, българите! Чухте нали какви ги мърмореше руският патриарх Кирил?! Булгаааар булгаааар ... поне тор за дива ливада да ставаше от тебе, но ... йок - дори за гюбре не ставаш! Тотално разхищение на органичен материал!