На 3-и март: Българи в Одрин почели паметта на... турски войници!

Консулът Васил Вълчев отменя участието на български състав
6 мар 2018 07:00, Петя Славова
189

Скандал предизвика българският консул в Одрин по време на честванията за 3 март. Оказа се, че дипломатът е призовал за отдаване на почит към турските войници, които са убити при операцията на Турция в Сирия.

Навръх 3 март в Одрин, след литургия в църквата "Св. Георги", генералният консул на България Васил Вълчев кани официалните си гости в заведение, съобщава Bulgaria ON AIR.

Почит се отдава, но не само към падналите за свободата на България. Вълчев приканва гостите си да запазят минута мълчание и в памет на турските войници, които са загинали по време на акцията на армията в Сирия.

Консулът дори отменя участието на поканения за празника български фолклорен състав в знак на приятелство. От външното ни министерство заявиха, че са поискали обяснения от дипломата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
23
 
! Отговори
Един преди 6 години
Този не е българин.
15
6
 
24
 
! Отговори
Циник до 20 преди 6 години
Дели кюпек - сега е демокрация - никой не те спира да се преселиш в кирпичените махЛи на Анадола и Диарбекира!Или не ти стиска да живееш в първобитническа Азия!Му хъл алахонагъзен!Целия ви миллет е излишен за този свят!Липсата на тил - ви отличава от хомо-сапиенс!
14
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го въртант в българия за психотест и лека полека да го изтеглят. Ако турците са платили за угощението и веселбата в ресторанта той е решил да погъделичка егото им. Руския Кирил не дойде с добри намерения в България. Това се почувства в критиките му към президента ни и неговото изказване.
13
2
 
33
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Отзоваване и уволнение. А бе кога ще има закон за лустрация ?
12
4
 
39
 
! Отговори
Циник преди 6 години
В България вдигат чешми в памет на терористите от гара Буново....паметници на паши клали българи из Родопите....Този е поредния ибpиkчияТака ще е - партии като ДПС...ДОСТ...ЕВРОРОМА...газят констутуцията..и на никой не му дреме.А сульовците са притеснени за текста на статията...
11
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кво мое да роди гербераско джендерско съществои никви руснаци да живеят финландците
10
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой изобщо прави ли си труда а чете текста на статиите?
9
32
 
4
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Е, и?Какъв е проблема?Нали се.бият в Сирия срещу терористите?
8
44
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хмммм ... не е по темата, но все пак ще попитам - българите по естествен начил ли се раждате такива колосално злобни тъппаци, или ползвате някаква технология за изкуствено затъпяване?! Ей, ако можеше злобата на българина някакси да се преобрати в използваема електрическа енергия, 3'*** българи ще са достатъчни да покрият нуждите на САЩ за електрическа енергия! Разбира се, ще са на смяна от по 8 часа!
7
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко глупаво точно на този ден да почете паметта и на турските войници .Интересно след колко чаши алкохол са почели паметта на турски войници и още по интересно от кой джоб беше платена сметката в ресторанта. От държавните пари отпуснати на посолството ?
6
4
 
55
 
! Отговори
ами преди 6 години
Да се отзове веднага подлизуркото!
5
3
 
59
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Прави са колегите - "публични" личности като този несретник трябва да внимават с какви послания "се ангажират"Навръх 3 март - да отдаваш почит на турските агресори ... само аз ли схващам гаврата с падналите против турската робия българи!*** !
4
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъртвият не ни е вече враг.
3
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива сме българите.
2
8
 
65
 
! Отговори
българче преди 6 години
ВЪН от България на родоотстъпника, на турската ......Като е турчин, да си стои там , в турско.Гневът ми към това.... е безкраен.
1
6
 
64
 
! Отговори
Георгиева преди 6 години
Гнусни предател.и!!