Стотици си взеха последно сбогом с обичания Бате Николай

Актьорът радваше години наред децата в Сладкарница "Захарното петле"
Обновена: 11 мар 2018 13:10 | 11 мар 2018 12:52, Анисия Иванова
7

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Стотици хора се събраха пред Народния театър да си вземат последно сбогом с актьора Николай Николаев, обичан особено много от децата и познат като Бате Николай от детското предаване "Сладкарница "Захарното петле", а после и като клоун с клиниката си по "Смехотерапия" в "Пирогов".

Да се простят с големия актьор и приятел дойдоха Стефан Мавродиев, Антон Радичев, Владислав Карамфилов, Георги Мамалев, Виолета Гиндева, Надя Топалова, Дидо Мачев и още много негови колеги, приятели и почитатели.

Бате Николай почина късно в понеделник от инсулт след четиридневна битка за живота.

Той си отиде след няколко разочароващи загуби – на актрисата Мариана Аламанчева, с която водеха "Захарното петле" и на дъщеря си Надежда, която се самоуби наскоро.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
По принцип няма лошо в това да се копира позитивното но да се бием в гърдите постоянно с разни изсмукани версии че сме открили и че сме първи почти навсякъде и във всичко е вече смешно, жалко и банално! Предаванията на Бате Николай са копие на запдните детски предавания като Pinky and Perky, Play School, Wonderama, Captain 11 и още много други датиращи от минимум 20тина години преди Бате Николай! Пак повтарям че аз лично го харесвам но това което не понасям е фукането за изобретенията български!
6
0
 
1
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
До Анонимен 5Времената бяха други при това не само в България! За децата имаше по-първични занимания което само по себе си беше, според мен, доста по-позитивно от тази българска меркантилизация в момента. Обаче си имаше корекоми и правителствена болница но само за 'избраните'! Още, за да бъдем тотално точни нека съпоставим предаванията за деца на изток и запад! Това което ще установим е че детските предавания в България са копирани пак от запада! Thunderbirds, Sesame Street, Kaptain Kangaroo!!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно от тези деца които са гледали захарно петле по единствената телевизия в края на 60-те и началото на 70-те години е бил дядо ми който в момента е на 62 години. Той ми е разправял че е имало много хубави детски предавания по онова време. Качествени драматизации на приказки както и много анимационни филми един от които е Съветската поредица Ну пагади. В момента има стотици телевизии но нито една няма качествени предавания за деца. Пълен фалш са. Бог да го прости светла му памет.
4
1
 
1
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
Бог да го прости Бат Кольо! Гледах негово интервю където спомена че клиниката на смеха била първата в света! Ах тази българска грандомания! Пак копирали, в случая Пач Адамс, но пак ние първи........Ставаме за смях!!!
3
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дядо Добри беше по добър !
2
1
 
18
 
! Отговори
Николай Николаев преди 6 години
Адаш.........Благодаря ти!((
1
2
 
47
 
! Отговори
Светла му памет преди 6 години
И Царство му небесно. Почивай в мир.