Мръсотия, студ, паднала мазилка... в хотел. Затварят го!

Ангелкова предлага създаване на Туристически инспекторат
16 мар 2018 18:30,
10

Първият етаж на хотел в с. Чифлик ще бъде затворен след сигнал на гражданин, който се оплакал от мизерните условия, в които е бил настанен. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова пред журналисти в парламента.

Георги Бабев разказва във Facebook за неприятното си преживяване в началото на март месец в "Чифлика палас ризорт и СПА". Той е подал сигнал, че е бил настанен в мазе, навсякъде в хотела е било мръсно и отоплението не е работело. Бабев алармира още, че таванът е бил облепен с хартия и картон, за да се скрие падналата мазилка.

Днес Николина Ангелкова обяви, че след тяхна спешна проверка е установено, че този хотел изобщо не трябва да функционира и затварят първия етаж след инспекцията на РЗИ. Ще стартират и процедура за отнемането изцяло на категоризацията му.

Министърът уточни, че е получила и други сигнали за обекта, в които родители казват, че са записали децата си там на зелено училище.

"Това е абсолютно недопустимо, хотелът не отговаря на изискванията за нормално пребиваване, нито пък за зелено училище на деца", заяви Николина Ангелкова и допълни, че са стартирали инициирането на процедурата за отнемане на категоризацията на обекта изцяло.

Ангелкова допълни и че хотелът използва нерегламентирано в името си "СПА", а няма сертификат за това, което е още едно нарушение.

Министърът на туризма каза и че с изменение в закона ще предложи създаването на Туристически инспекторат, за да може министерството да не чака друг орган да го сигнализира за очевидни неща. По думите й така ще може да се реагира незабавно и да не се стига до такива ситуации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 6 години
За тази година КЗП направиха едно добро дело , До година до амина, както е казал народът.
5
0
 
18
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Фактът, че става новина затварянето на един етаж на хотел в с. Чифлик - показва ясно състоянието на българския туризъм!
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го затварят и лъжливите собственици да отиват да работят някъде за 500 лв.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама,че нагли собственици.Пишете и за други такива, защото е пълно.Такива даже психически тормозят персонала, особено,,ако гъкнат ще бъдат уволнени,, а иначе клиента това не може да го забележи, всичко изглежда уж,,нормално,тихо и кротко,,.Нека се знаят, защото такива в България нямат място да правят,, бизнес,,.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами не може само да взимаш от клиентите без да даваш пари за поддръжка,в тоя бранш работодателите обичат само да цокат мангизи,а иначе пари,, няма,,камо ли за мизерните заплати ,500 лв я те огреят я не.
1
0
 
21
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
Дори и да не бъде затворен, ако всеки който прочете тази статия му даде една лоша рецензия той се е замозатворил. Нека го направим!