Продължават да ни продават сирене-менте

Инспектори хващат и кашкавал от немлечни продукти
47
Продължават да ни продават сирене-менте
Снимка: архив, БулФото

Производители на сирене и кашкавал продължават да предлагат на пазара продукти-менте, констатират проверки на Агенцията по храните.

През последната година инспекторите са установили в търговската мрежа 3 вида сирене и 2 вида кашкавал, които съдържат немлечни мазнини.

Съгласно наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти, в тях не могат да се съдържат немлечни мазнини, а ако производителите са вложили такива мазнини, то това са имитиращи продукти и нямат право да носят името "сирене" и "кашкавал", защото така подвеждат потребителя.

169 проверки е направила Агенцията през миналата година, като от магазините са иззети произволни проби от различни производители на мляко, сирене, кашкавал и масло. Три от проверените 98 сирена и 2 от проверените 48 вида кашкавал са се оказали имитиращи продукти с немлечни мазнини.

Санкциите за фирмите-нарушители са до 2000 лв. при първо нарушение и до 4000 - при второ, съобщава БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да има държава само от мошеници.
15
5
 
6
 
! Отговори
Proba-greshka преди 6 години
nai dobrata strategia e da kupish malko da go testvash i da si vodish spisak koi marki sa hubavite
14
2
 
12
 
! Отговори
Асан преди 6 години
Парица царица
13
1
 
45
 
! Отговори
Киро шарнира преди 6 години
До KalinТочно така брат..Някой някъде направил проверка и резултатите в днеса.бгТо всичко е лъжа в тази територия!Дайте протокол,имена на магазини,фирми производители...!1-Агенцията може да не е правила никакви проверки 2-и да е правила може да не е глобила никои..3-и да е глобила някой то не се знае дали ще плати4-и да плати глоба на другия ден продължава по постарому..
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търговците продаващи на клиентите си ментета нямат бъдеще..Световна практика е, подобни да бъдат бързо подменени при наличието на качествен конкурент.
11
2
 
68
 
! Отговори
Kalin преди 6 години
Ще се продава сирене менте винаги защо Защото журналистите пишат статии колкото да си напълнят вестника Защо не напишете конкретно нещо фирма Иван или фирма Краси продават менте и така Ние клиентите ще спрем да купуваме това И независимо колко ще изгубят тази фирма Ще фалира обаче вие нямате топки да го направите това нямате топки да бъдете честни да бъдете истински журналист
10
3
 
48
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Спрете тези смешни глоби.Криминализирайте тези деяния.Ако аз излъжа някой и му взема парите ще ме съдятрза измама.Тези ни лъжат и ни вземат парите но само ги глобяват.Нали всички сме уж равни пред оная кь.оравата.Дайте поне името на престъпниците.Ще фалират за месец.Защо ги жалите
9
1
 
26
 
! Отговори
Потребител преди 6 години
Пише на сиренето,че е 100 %от краве мляко.Да не сме извънземни,че да не усетим химията в него.Днес купих от "Фантастико"100%МАКЛЕРнад 7 лв. КГ.Е не е Маджаров,но той вече се за брави с цените.Та въпросния МАКЛЕР е с ниско качество,меко прогизнало от вода и пакетирано.Тези хора срам нямат ,забравя ти, че обществото е кръг.Услугите и стоките които ще му предложат потърпевшите му клиенти ще бъдат на същото ниво ,и така ще се лъжем е един друг Докога?Големи мушмороци и търсачи на лесни пари се
8
1
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Това е типичен пример за бягане от действителността. Имаш някаква мечта, която няма как да изпълниш и я описва тук. Обаче забравяш, че тук по Голямата част не са от 80%. Иначе, художествено, добре си го докарал този къс рсзказ
7
0
 
29
 
! Отговори
Киро Ментата преди 6 години
2 000 и 4 000 лв глоба?По-важно е човек да знае на кого да предложи малко повече пари и после ще продава каквито си иска продукти и ще ги нарича както му хрумне!От мен да го знаете!
6
1
 
31
 
! Отговори
наблюдател до 7 преди 6 години
Пратихме Цветан Василев да купи млечни продукти от Сърбия, но още не се е върнал. Хем и пари му дадохме.
5
0
 
39
 
! Отговори
Смоленские ОПГ преди 6 години
взимайте млечни продукти от Сърбия. там са по истински.
4
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не консумирам нищо от магазина. Произвеждам си всичко сам. Живеех на пъпа на София до лъвов мост! Продадох всичко което имах и се изнесох преди 20 години. Сега си имам кравичка свин.че което се опраси и има пра.сенца. кокошки 15 броя. Градина с всички зеленчуци плодови дървета малини капини и даже съм си насеял пшеница от старият сорт с ниско ниво на глутамин. Кашкавала сиренето и киселото мляко са ми от кравата от истинско прясно мляко. Месото от сви.нкята. Имам и теленце. А вие яжте отпъдък
3
0
 
64
 
! Отговори
Имигрант преди 6 години
Защо глобите не са 200 000 лв за първо нарушение а 2000 ??? До кога тази държава ще търпи някой да трови народа без да бъде наказан подобаващо???
2
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имената нс фирмите, че да бойкотирам мошениците?
1
36
 
5
 
! Отговори
Капиталиста преди 6 години
Никой не ви продава сирене-менте вие си го купувате, благодарете се че и туй ви носим за да има какво да плюскате ако няма търсене няма да има и предлагане.