Да се грижиш за животните - трудна професия, няма и желаещи

"Много хора си мислят, че ще галят или гушкат животните", разказва Тереза
24 мар 2018 18:32,
13

Професията гледач на животни в Зоологическа градина се оказа не особено популярна в България.

Дали заради тежката работа или ниското заплащане, гледач не иска и не може да стане всеки. Трябва любов и разбиране към животните, споделят служителите от Софийската зоологическа градина пред Bulgaria ON AIR.

Тигри, рисове и вълци са част от любимите хищници на Тереза. От 14 години тя се грижи за тях в столичния зоопарк.

"Има много голяма липса на гледачи, защото хората нямат представа какво точно представлява работата. Те идват с идеята, че ще погалят някое животно или ще гушкат друго. Всъщност не е само това. Зад гушкането има много повече грижа за благосъстоянието на животното, за здравето му, за храната му", разказва Тереза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, пичове, не са.там животните, за да им се радват малки дечица. Тези животни са там, защото вече.по някакъв друг повод са изведени от средата си и няма да оцелеят там. Слонът например е от немски цирк, където е бил третиран ужасно, а сега лично съм ставала свидетел колко добри грижи се полагат за него. Така е и с останалите. Повечето животни са конфискувани, като птиците, които избиха незаконно.
8
0
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
до 8 Прочети за Коня на Пржевалски и после и лей глупостите срещу зоопарковете.
7
7
 
4
 
! Отговори
Безумие преди 6 години
Държат в затвора някакви животни,за да може някакво лиготео да отиде веднъж в живота и да види слон от 30 метра. Искам ичовек да затворят вътре. За какво ни е зоологическа градина?
6
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резерват - да, но зоопарк...това е отвратително. Много животни дори губят способността си да се размножават. За да може едни дечица да отидат и да видят на живо изтерзаните създания.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Феминистките, като по - способната част от човечеството, могат спокойно да се заемат с тази задача на доброволни начала. Може и дътрва да отидат да цепят, и въглища да копаят. Ако ийм се струва тежко, инженерките им да им създадат подходящи машини. Учените им да им намерят нови нещица и да им улеснят живота. Да, ама не. Феминистките живеят за сметка на другите хора и ако останат сами ще умрат гладни.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
малееее, тази тереза - много яка ! с татуировките ще изплаши и тигър, а ако се наложи, и ще го пребори . ама щом си обича работата - чудесно !
3
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зоопарковете са тъжно място. Като дете се радвах да ходя, но с годините усетих, че животните са затворници и страдат вътре. Особено в София зоопаркът трябва да се затвори.
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Diana Petrova Mitova, rd. Plovdiv. G-jo, za ogromno sajelenie e to4no taka! Do minaloto lqto imah 29 za6toto sme v ka6ta s dvor, zimata prigoxihme garaja si za tqh. Ne sme ot tezi na koito se padnaha ogromnite pe4albi i nikoi ne iska6e da gi kastrira-pone jenskite. Vse o6te nemoga da preodoleq ogromnata bolka 4e sasedkata sre6tu nas, mlada jena:gi otrovi 2* kato sled tovaminala s kolata prez tqh i gi razhvarlqla na dr sasedi po dvorovete. Spazih samo 5,no bolkata v sarceto mi vse o6te ne minava
1
1
 
48
 
! Отговори
Тиква преди 6 години
Гледачи в зоологическата градина не достигат, но организации на наглеци, които искат държавата да обгрижва и финансира изхвърлените от тях самите кучета и котки има предостатъчно