"Браво" от Нинова за Борисов! От Цветанов: Нищо не е последно!

Парламентът все пак без декларация по случая"Скрипал"
30 мар 2018 12:30,
257
"Браво" от Нинова за Борисов! От Цветанов: Нищо не е последно!
Снимка: архив, БулФото

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова поздрави премиера Бойко Борисов за решението България да не експулсира руски дипломати и да не отзовава посланика си в Москва. 

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов пък обясни, че позицията може да бъде променена и при повече доказателства срещу Русия да се стигне до експулсиране. 

Още по темата
Двамата направиха коментара си малко след края на заседанието на Съвета за сигурност към министър-председателя, който обсъди позицията на страната ни по случая "Скрипал".

Докато течеше изявлението на Борисов, лидерите на групи в парламента се събраха на Председателски съвет, за да обсъдят вариант на декларация на Народното събрание по темата. 

"Не постигнахме съгласие за обща декларация, за което съжалявам", каза Нинова след разговорите. Според Цветанов пък след изявлението на премиера няма нужда от декларация на парламента.  

"Поздравявам премиера Борисов за решението и особено за решението да се изчакат доказателствата и фактите и да не се експулсират дотогава руски дипломати и да не се отзовават наши", каза лидерката на социалистите. 

Тя подкрепи Борисов и за това, че България има нужда да запази канала за диалог не само с Русия, но и с Европа. 

"Надяваме се и като председател на Съвета на ЕС България да поеме това посредничество в името на мира и спокойствието на всички народи в Европа", каза още шефката на БСП. 

Цветанов пък я упрекна, че е харесала само онази част от изявлението на премиера, в която се казва, че няма да се гонят руски дипломати. Тя обаче не поискала в евентуална декларация на парламента да се отчете казаното от Борисов, че всички лидери в ЕС са се обединили в подкрепа на Великобритания. 

"Ние в момента разчитаме на допълнителните доказателства", каза Цветанов и обясни, че позицията на България тогава може да бъде надградена. 

"С днешната позиция премиерът оставя възможността при достатъчно добри доказателства да имаме и промяна на позицията си относно отзоваването или експулсирането", каза още зам.-шефът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов:"нищо не е последно".Със сигурност ти ще си за последно в политиката.
75
3
 
28
 
! Отговори
ухааа преди 6 години
Дъщерята на шпионина вече говори излекувала се е от БОВ!!!и първите и думи били той Путин ни отрови видях го!!!за това съобщават британски медии.
74
2
 
29
 
! Отговори
Българин преди 6 години
САЩ активираха спящия агент "Цецко". Много анти-руски настроен взе да става последните няколко дена.
73
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За хора завършили специалност където единствения изпит който се взема с глава е челна стойка, това са доста смели изказвания.
72
1
 
15
 
! Отговори
До 64 преди 6 години
Цеко,Цекоооооо,и бокйо и цоко са хвани единия удари другия,ама какво да ги правим тия ка-ва-ли,като сами сме си ги избрали.
71
1
 
28
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Срамувам се от такива самозабравили се "политици" като Цв. Смени камилата с Кадилак, но си остана.......
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Абе, османци. ще минат, ще се налудуват и ще заминат. Само да се поснишим, нали и да имаме малко запаси"...Явно не си запознат много много с историята, но османците ние ги викаме за съюзници за да ни помогнат срещу сърбите и разни претенденти за престола.
69
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цеко, кога успя да се евро ориентира твоят цецо? В училището за бавноразвиващите се или във физкултурния? Другото ти самият да си цветанов!? Признай си, нормален човек не би писал такива безсмислия за цецо.
68
1
 
34
 
! Отговори
факт преди 6 години
Лондон сътвори чудовищна провокация,излъга света и постави на карта мира на земята,Английски дипломати трябва да се изгонят не Руски....
67
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
трябва да намалите броя на закуските на чужда софра...
66
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля,че Борисов и Цветанов разиграват поредния си цирк.Уж единия прави балансирана политика,а другия -абсолютен ястреб,с цел задоволяване щенията на началниците от сам и от въд океана и така и вълкът сит и агнето цяло.
65
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не е последно, защото всеки момент получавате нови инструкции ли? :)
64
25
 
5
 
! Отговори
Цеко преди 6 години
Цецо е евро ориентиран и има кураж да заяви позиция,за разлика от вожда си! Бойко си остава една мутра и управлението му е по мутренски- мачкане на малките и слабите,кланяне на силните!
63
1
 
12
 
! Отговори
ЯНЕВА ГЕЙТ преди 6 години
Лашов има и бизнес с иракчанина Самир Искандер Франсис, който е бил съдружник с Бойко Борисов във фирмата Прайхим.иракчанинът е бил и съдружник на друга известна фигура от ъндърграунда Злaтко Иванов Баретата, забъркан в разработки за нелегален трафик на амфетамини за Близкия Изток, с отвличането и последвалия разтрел на двама български шофьори в Ирак преди 14 г. Франсис забогатява от заменки на имоти по времето когато Борисов беше кмет на София.
62
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо, трудно ли е да си "европеец" докато си слуга на САЩ? За един приятел питам.
61
0
 
8
 
! Отговори
ЯНЕВА ГЕЙТ преди 6 години
Петър Лашов или Пепи е сочен като един от наследниците на убития висаджийски бос Георги Илиев , застрелян от снайпер в заведението Буда Бар в Слънчев бряг на 25 август около полунощ. Веригата от заведения Буда Бар е собственост на Лашов, а той се е намирал директно до застреляния бос в часа на неговата екзекуция.
60
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Англия дал фира двоен агент,а в България си имаме троен-Цв.Цв.,за него- кога?
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 14 век също така са мислели.....И през 14 и през 9 и през 19 и през 20....абе цели 13 века, нали ти казвам. Хайде нека са 11 през първите 2 само не е било така.
58
0
 
13
 
! Отговори
ЯНЕВА ГЕЙТ преди 6 години
ЯНЕВА:Така е, ся, има една, на която и купи къща в Барцелона за милион и половина евро! Има една друга, тя ходи в Шервиньо, забраих й името как се казваше, която беше на един негов много близък приятел от Котараците жена. Как се казваше не мога да се сетя в момента. Както и да е. Тя му беше протокол.
57
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се бори за власт докато си направи селфи с Тръмп. :) :) Това му е несбъдната още детска мечта... :) :) :)