"Браво" от Нинова за Борисов! От Цветанов: Нищо не е последно!

Парламентът все пак без декларация по случая"Скрипал"
30 мар 2018 12:30,
257
"Браво" от Нинова за Борисов! От Цветанов: Нищо не е последно!
Снимка: архив, БулФото

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова поздрави премиера Бойко Борисов за решението България да не експулсира руски дипломати и да не отзовава посланика си в Москва. 

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов пък обясни, че позицията може да бъде променена и при повече доказателства срещу Русия да се стигне до експулсиране. 

Още по темата
Двамата направиха коментара си малко след края на заседанието на Съвета за сигурност към министър-председателя, който обсъди позицията на страната ни по случая "Скрипал".

Докато течеше изявлението на Борисов, лидерите на групи в парламента се събраха на Председателски съвет, за да обсъдят вариант на декларация на Народното събрание по темата. 

"Не постигнахме съгласие за обща декларация, за което съжалявам", каза Нинова след разговорите. Според Цветанов пък след изявлението на премиера няма нужда от декларация на парламента.  

"Поздравявам премиера Борисов за решението и особено за решението да се изчакат доказателствата и фактите и да не се експулсират дотогава руски дипломати и да не се отзовават наши", каза лидерката на социалистите. 

Тя подкрепи Борисов и за това, че България има нужда да запази канала за диалог не само с Русия, но и с Европа. 

"Надяваме се и като председател на Съвета на ЕС България да поеме това посредничество в името на мира и спокойствието на всички народи в Европа", каза още шефката на БСП. 

Цветанов пък я упрекна, че е харесала само онази част от изявлението на премиера, в която се казва, че няма да се гонят руски дипломати. Тя обаче не поискала в евентуална декларация на парламента да се отчете казаното от Борисов, че всички лидери в ЕС са се обединили в подкрепа на Великобритания. 

"Ние в момента разчитаме на допълнителните доказателства", каза Цветанов и обясни, че позицията на България тогава може да бъде надградена. 

"С днешната позиция премиерът оставя възможността при достатъчно добри доказателства да имаме и промяна на позицията си относно отзоваването или експулсирането", каза още зам.-шефът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цвък чакал ощие доказателства...и ние чакаме за оръжията за масово поразяване на Саддам ,за химическите на Асад ....и сега като стана ясно ,че на времето участвахме в постановките на САЩ и лъжите за Ирак -някой да се е извинил за това че на сляпо се доверихме и пак бяхме солидарни???? Соломон Паси който беше външен министър тогава -сега пак е първа цигулка в пропагандата на американските си господари !!@
95
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В крайна сметка, те обединени патриоти ли са или са платени патриоти?! :) :)
94
2
 
38
 
! Отговори
До 88 преди 6 години
Ние каква солидарност получихме,когато ни обвиниха за покушението срещу папата?Всички ни низвергнаха,а после срамежливо ни се извиниха,някои.Затова никаква солидарност без доказателства.
93
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РумеоВолен Сидеров ще се откаже от подкрепата си към кабинета Борисов..той без винкела парламент не може повече да види. нали затова с сгуши в т.н. обединени патриоти, за да влезе и сега.Всички отдавна му хванаха спатиите!
92
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Насрания ни вожд и да иска няма да експулсира дипломат, защото джуджето го е хванало за гушата с документи от славното му минало. Затънал е до гуша и сега каквото му кажат това ще прави. Скоро и по делото Магнитски ще бере ядове.
91
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов,на какво си играе?Фамилията му българска , ама нещо е забравил на кой народ служи
90
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цоко започна да вика по-силно от боко.Това номер за пред мат'ряла ли е или ББ е изпуснал контрола?
89
4
 
25
 
! Отговори
Румео се завръща преди 6 години
Със сигурност ще падне правителството в България, ако изгоним руския дипломат. Нещо повече, Волен Сидеров ще се откаже от подкрепата си към кабинета Борисов..
88
1
 
28
 
! Отговори
престъпникът Цветан преди 6 години
Право и Закон или САМОРАЗПРАВА ?Без да има доказателства за престъпление , без да има дори завършено разследване, този човек настоява за присъда ? И този човек е бил Министър на Вътрешните Работи !!Колко ли човека ей така е закопал тогава, ОТ СОЛИДАРНОСТ !
87
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да се изчакат доказателствата и фактите и да не се експулсират дотогава руски дипломати и да не се отзовават наши", каза лидерката на социалистите...Че другие страни от ЕС (към който уж принадлежим,че и еврото му искаме), да не би да са "чакали доказателства" ? Сториха го в знак на "солидарноснт" и "съпричастност" към общата "семейство" и при това повечето го направиха чисто символично и знаково, показвайки,че "така не може повече". Колко народ натровиха или направо затриха последните години?
86
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко.Бат'Бойко си знае работата много добре.Тази позиция е съгласувана с когото трябва.
85
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очакваше се " отровените " да възкръстнат в навечерието на Лазаровден и Великден....:)Колко ли още са им платили за това второ действие от пиесата?! :) Третото е, лично те двамата сега да лъжат и клеветят Путин, за да засилят ефекта от шантажа на Мей....С такава автобиография на двоен агент и той не си вярва вече, но срещу пари приглася на Мей. :) :)
84
1
 
19
 
! Отговори
ММ преди 6 години
Проблемът на повечето от нашите медии е, че отразяват само едната гледна точка, британско-американската. За всичко, които искат обективност, нека потърсят в YouTube изказванията в Съвета за сигурност на ООН. Голям цирк! Срещу пропагандните изказвания на UK и USA, руският представител представя интересни факти. Гигантската манипулация на британските консерватори се основава на "highly likely"! Всъщност както беше при атентата срещу Папата, химическите оръжия на Ирак... С какво се солидаризираме?!
83
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем грозен,хем нахален.
82
2
 
12
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Кралете искат всячески да забравят напускането на ЕС. и Русия е единствения вариант...за сега, а и въобще де
81
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според Цветанов българите били антиевропейци, защото не искали да следват Англия, която напусна Европа... ?!?!?!?!!?
80
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Физкултурника бил европейски ориентиран ,ама аз си мислих че е проамерикански -нали ходи там редовно да закусва молитвено за да му пренабиват чипа.
79
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цвинокио е сивият кардинал, държи ги всички с разни нещa които е подслушвал.
78
1
 
29
 
! Отговори
DS преди 6 години
Съгласен съм. Няма никакво доказателство. Англичаните са го казали "Англия няма вечни приятели и неприятели, тя има вечни интереси". Казано по нашенски "интереса клати феса". Стига сме играли по свиркат на запада - затворихме реактори в замяна среден, спряхме южен поток в замяна среден. По случая Скрипал няма нито едно ОФИЦИАЛНО ИЗЛЯЗЛО ДОКАЗАТЕЛСТВО. Защо да си разваляме отношенията с Русия затова, че някакви англо-саксонци ги сърбяло.
77
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето един *** управлява 30 години, айде стига толкова.