Партита на открито след 23 часа? Вече няма да може!

Те ще бъдат забранени в кварталите и по морето
Обновена: 31 мар 2018 07:44 | 31 мар 2018 07:30, Елка Василева
44
Партита на открито след 23 часа? Вече няма да може!
Снимка: архив, Булфото

Заведенията в курортите и в жилищните квартали няма да имат право да озвучават открити площи между 14 и 16 ч. и между 23 и 8 ч. Производствените и търговските обекти в жилищни сгради и сгради със смесено предназначение нямат право да ги зареждат между 23 и 8 ч.

Това е записано в проект за изменение на Закона за защита от шума в околната среда, публикуван за обществени консултации, пише "Монитор". Глобите при първоначално нарушение ще са от 500 до 2000 лв., а за повторно ще достигат до 10 000 лв., е записано в проекта.

Изключение за посочените часове може да има при мероприятия на открито.

Силният шум на открито е забранен и за пътни транспортни средства, освен ако нямат специален режим на движение. Ресторантите и дискотеките, които озвучават открити площи, ще трябва да ползват единствено техника с монтирани автоматични регулатори, контролиращи нивото на звука така, че да не се допуска шум в открити площи над граничните стойности, пише в проекта.

Още по темата

В мотивите е записано, че проектът има за цел опазване на здравето на населението от вредното въздействие на шума.

Регионалните здравни инспекции ще трябва да издават становище, когато търговски и производствени обекти работят в жилищни сгради или в сгради със смесено предназначение, в които част от сградата е предвидена за жилищно строителство.

Специална наредба ще определя какво е нормална акустична обстановка в жилищни квартали, курорти и територии със смесено предназначение.

В проекта се предлагат по-високи глоби за нарушенията.

През лятото миналата година вицепремиерът Валери Симеонов лично се зае с въдворяването на шумните дискотеки по морето. Той и полицейски екипи провериха заведения в Слънчев бряг, като бяха иззети музикални уредби.
 


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
9
 
! Отговори
Избирател преди 9 месеца
Браво на Валерката! Ама да се затегне и контрола и ако куките не глобяват при оплакване да им се налагат тежки глоби. Доживотно замразяване на заплатите най вече!
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Проблемът не е само в наредби и изменения на закони а институцийте да следят за спазването им от всички без изключение. И строги драстични наказания за нарушителите за да не повтарят нарушенията.
31
1
 
21
 
! Отговори
Учител преди 9 месеца
Искам да видя как тази наредба ще се спазва в ромските махали.
Да не ощетим младите българи, които искат да се забавляват, а за ромските сватби и пияните участници, да си затворим очите.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Малее,с в крайните квартали е нещо страшно.Бях на гости в Батунец ли е ,нещо такова ,мале комшиите до 2 през ноща ,,шведски маанета'',отвънка,турчеещи се шведи,директно пред блока,постоях малко от хорски срам и си казах: Пари да ми дават, никога не искам да идвам, втори път тук.
Народонаселението като го погледнеш,все едно си в кварталите с фавелите в Бразилия,или части от Пакистан,абе направо Индия (даже там май са леко по-светли).
29
5
 
7
 
! Отговори
гечо преди 9 месеца
А кво ще правят английските туристи в Слънчев бряг.
Това е дискриминация спрямо тях.
Къде ще са опиват до безумие
трябва да се предложи алтернатива
в полето с мотика 8 номер на това му се казва селски туризъм
Симеонов се оказа пак прав лобира за определени заведения на известни собственици от подземния свят
Как ще приключи работа култовото заведение Чевермето в Несебър
това не го разбирам как ще стане
кучето си лае каруцата върви
ще плашат кучето със салам
28
2
 
10
 
! Отговори
мак преди 9 месеца
Между 14 и 16ч. няма да има музика, през останалото време на деня наглите кръчмари ще могат да вдигат шум до небето, така го разбирам. Все едно живееш в кръчма. Няма контрол, щом хората не подават сигнали, а не подават сигнали, щото се страхуват. И така вместо до 23ч. "бизнеса" работи и след полунощ.
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Младост - 2 на обръщалото на автобус 306 от кръчмата редовно се носи Цеца, Весна и т.н. до късни доби, но въпреки стотиците сигнали резултатът е нулев!
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гледайте по телевизия Европа какво е било по време на бай Тошовия социализЪм. Антон Тодоров показва документи на ЦК на БКП . Така ще ви стане по ясно кои са собствениците на хотелите по морето, т.н. назначени капиталисти.
25
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Магазини зареждане

За да стане тоя номер, повечето фирми ще трябда да тормозят работниците си, да стават в 4 сутринта или да работят до 23:00 ... Ника толквоа искаш да гърбиш хората ?
24
1
 
7
 
! Отговори
Магазини зареждане преди 9 месеца
Зареждането на търговски обекти без свои паркинги да е забрането между 8 и 19 часа. Пример, магазините по Оборище преди Черковна. Там през целия ден има спрели коли, ванове и камиони, които заемат половината улица. Ако магазинаът се зарежда, това да е или преди 8 сутринта или след 19 вечерта.
23
0
 
12
 
! Отговори
Изумен преди 9 месеца
Точно така! Ако отново пристигнат КИС или Менуър, непременно им сложете автоматични регулатори на звука.
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А закритите селскостопански поп-фолк партиите по-домовете, дето всяка вечер ме карат, да правя тежки морални избори, да не вляза ЕС една брадва, да им нацепя коланите, собствениците и после смеейки се, облян в кръв, да се хвърля от терасата (защото на мен така ми действа силната чалга) ... За тях кога закон, който да се спазва ?
21
0
 
2
 
! Отговори
Do 1 преди 9 месеца
Edin veroiaten otgovor: Mitko Bombata.
20
2
 
32
 
! Отговори
БГ Бизнесмен преди 9 месеца
Вие убивате българския бизнес! Това не е демокрация! Аз съм инвестирал много средства в боя и гипскартон за дискотеката. А колко ми беше трудно да намеря персонал за 700 лева месечно. А на колко места плащах под масата.... Сега освен да не минават да проверяват за пушене в заведението, трябва да плащам и да не минават да измерват звука отвън.
Това е нечовешко! Знаете ли колко е поддръжката на Кайена? А знаете ли колко е екскурзията до о.Бали два пъти годишно?
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
10, бг турист, е че кой сезон да не ги оплачем живи? То или ще са климатици, или цигарен дим, или шум....съсипаха ги тези "бедни" хорица с хотелите по СБ. Живи да ги оплачеш...а синчетата им карат ли карат тея загнили мерцедеси и беемвета по Черноморието...и са пред фалит, всеки момент
18
1
 
21
 
! Отговори
Асанко от Факултето преди 9 месеца
Това дали го знаят у маалЪтъ?
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добре де какво става с демокрацията ? Това да не е наредба от Тайпи.
16
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мерките са пожелателни понеже в България законите не се прилагат!
То и сега има забрана за силна музика след 22ч. но ако човек се обади в полицията за силна музика, полицаите идват и почват да се молят на купонджиите да намалят Шушана а не глобяват. В държавата ни цари пълно беззаконие от дребните битовизми до големите кражби - КТБ.
15
2
 
17
 
! Отговори
сиеста преди 9 месеца
До M. - знаете ли че във всички страни от южна европа от два до пет,шест следобед през лятото нищо и никой не работи, освен българете, които не са у час, и спият когато другите работят! нема други като тех!
14
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хах дрене им за спиид котрола е ако в некои сиромах да е изгорял до 23часа ми които работи до 6 а дижеи симеонов